28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

CuracaoNIeuws | Van den Tweel achter goededoelenfonds?

Door Persbureau Curacao

Gerard van den Tweel | Foto – Nico van der Ven

Haren – Is supermarkteigenaar Gerard van den Tweel de donor van een nieuw goede doelenfonds dat zich op Bonaire, Curaçao, Aruba en Suriname richt?

Fondswervingonline.nl maakt via zijn website de oprichting van het fonds bekend, maar doet geheimzinnig over de initiatiefnemer/financier. ,,Het gloednieuwe fonds is opgericht door een behoorlijk succesvolle supermarktondernemer die groot is geworden met de franchises van supermarkten. Ook op Aruba, Bonaire en Curaçao heeft hij de supermarkten.”

Die omschrijving wijst regelrecht in de richting van Van den Tweel. Ook al omdat het fonds zich richt op doelen in het werkgebied van de gulle gever en dat valt precies samen met de locaties waar de ondernemer supermarkten heeft en zijn thuisbaas Nijkerk.

Van den Tweel zelf is ondanks diverse pogingen van de redactie vooralsnog onbereikbaar om te bevestigen dat hij inderdaad de man achter het nieuwe fonds is. Op de eerder genoemde website valt nog het volgende te lezen: ,,Via dit fonds kun je financiële ondersteuning aanvragen voor projecten op het gebied van bijvoorbeeld maatschappelijke ontwikkeling en welzijn. Maar ook projecten op het gebied van kunst, cultuur, theater, media, onderwijs, wetenschap en jeugd- en ouderenzorg behoren tot de mogelijkheden. Opvallend hierbij is dat kerken en kerkelijke instellingen ook financiële ondersteuning kunnen aanvragen, net als andere instellingen met een religieuze grondslag. Ook voor Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname.”

Bron: CuracaoNIeuws

Artikel delen

7 reacties

  1. Trui, Vergis je niet, want ik ken die man en onderneming ook vanuit Nederland en het zeker een zakenman, maar is ook positief actief voor goede doelen en kan veel in gang zetten !

  2. Het moge zo zijn dat je als ondernemer , met verantwoording van dien, ook wel een paar centjes mag verdienen, maaaaaaaaaar, één fonds op richten voor goede doelen door één persoon die al tot zijn nek gevuld??? is, komt bij mij raar over, of niet Ankbijleveld??.

  3. Als de cliënten van de voedselbank nu eens van hun dikke vette reet af zouden komen en eens gaan werken, was er geen verlepte sla.

    Overigens, wijs mij eens 1 (één) voedselbankganger aan die ooit 1 (één) keer zijn luie reet heeft verheven en bij van den Tweel binnen is geweest.

    Meer overigens: loop niet te zeiken over of op ondernemers. Wat zij willen is winstmaximalisatie, iets wat de gemiddelde YdK niet snapt.

  4. VdTweel kan beter zijn verlepte salades aan de voedselbank geven i.p.v. de cliënt hiervoor 50% korting te vragen. Wat een bal zeg.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...