32 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Tromp gaat schade verhalen op OM

HomeMediaCuracaoNieuws | Tromp gaat schade verhalen op OM

Persbureau Curacao

Het Hof oordeelde dat Tromps belastingaangiften in orde waren, en dat er geen begin van bewijs was van enig opzet op het benadelen van het land Curaçao | Extra

Emsley Tromp zal zich de komende periode beraden op vervolgstappen om de schade als gevolg van de gerechtelijke vervolging te verhalen op het Openbaar Ministerie.

De gewezen Centrale Bankdirecteur is opgelucht dat er een einde is gekomen aan de bijna 2,5 jaar durende wat hij noemt ‘nachtmerrie’ waar hij zich als gevolg van de vervolging door het Openbaar Ministerie de afgelopen jaren in bevond.

Die trok het cassatieberoep tegen het vonnis van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van 13 december 2018 in. Daarin werd Tromp vrijgesproken. Volgens zijn advocaat werd de ex-Bankpresident van iedere blaam gezuiverd. Het Hof oordeelde dat Tromps belastingaangiften in orde waren, en dat er geen begin van bewijs was van enig opzet op het benadelen van het land Curaçao.

Tromp heeft de vervolging ervaren als een nachtmerrie, die volgens zijn advocaat, niet alleen tot enorme – en praktisch onherstelbare – reputatieschade heeft geleid, maar bovenal tot zijn ontslag als President van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.

Bron: CuracaoNieuws

5 reacties

 1. 1,7 miljoen salaris per jaar (excl bonussen) vindt deze halve gare maar de gewoonste zaak ter wereld. Dat zelfs de president van de DNB dit soort salarissen niet heeft wil hij niet begrijpen. Het was volkomen terecht dat hij voor de rechter is gedaagd, maar nu is hij van mening dat hij de bevolking van dit land nog meer geld afhandig kan maken ?
  Het is het typische gedrag van veel lieden op dit eiland; ‘alleen maar met zichzelf bezig, zoveel mogelijk stelen en hoe het met de rest van het eiland gaat interesseert ze totaal niet.’
  Dit soort gedrag heeft Venezuela naar de afgrond gebracht, wij volgen slaafs en helpen ons ook naar de afgrond.
  Wordt tijd dat Nederland (of een ander land) ingrijpt en ons verlost van deze charlatans. De bevolking van dit eiland kan en mag dit soort profiteurs niet langer ondersteunen.

 2. Feit is dat ondanks Tromp een gigasalaris ontving (Uit publieke gelden) en niemand weet hoe hij aan dat salaris is gekomen, hij besloot om een eigen persoonlijke pensioenvoorziening op te richten. Met zichzelf als President en Ralp Palm (alweer!!) Directeur van KPMG en Ennia! als secretaris. Deze persoonlijke pensioen heeft hij gebruikt om persoonlijke leningen te geven en andere dingen te regelen. Zgn was deze pensioen zo onduidelijk opgericht dat Tromp het niet snapte. Echter er is belasting betaald.. Hij heeft gewoon geld onbelast aanzichzelf gegeven om daarmee zelf te beslissen wat er mee te doen. Dit kan niet aangezien het pensioengeld is! en niet als inkomen werd berekent! Van de Directeur van de Centrale Bank mag men verwachten dat hij wel kennis heeft van pensioenen!

 3. Er waren mazen in de wet, en ruimte voor interpretatie vwb zijn “constructies”. Daar heeft hij handig gebruik van gemaakt, 10 punten voor hem (jammer dat ik niet over zulke kennis en adviseurs beschik).En hij is VRIJgesproken door de hoogste rechter.
  What about Jardim dan? Daar hoor je geen haan meer naar kraaien over z’n bedenkelijke constructie een tijdje terug bij BearingPoint.

  Over het laten betalen van Aqualectra rekeningen : If you have proof, by all means step forward, or shut the fck UP.

  Over zo min mogelijk belasting betalen : niet gehoord over de nieuwste “wissel” truc met schenkingen in Nederland ? De gewone man die geen €100.000,= heeft liggen, heeft er natuurlijk geen weet van.

 4. Laat de Centrale Bank eindelijk de beerput van tiran Tromp eens openbaar maken.

  Zoals het naast zijn salaris van 2 miljoen het latetn betalen van zijn Aqualectra rekeningen.

  Zoals de politieke benoemingen van Taco Tara Asjes en zijn nicht Zus de Lannoy.

  Als de directive vann de CBCS dat niet doet, laat een klokkeluider daarbinnen opstaan!

 5. Laten wij de schade verhalen op het mismanagement van Tromp en het in dienst nemen van losers met dikke salarissen!
  Tromp is een oplichter die met dank van Ralp Palm probeerde zo min mogelijk belasting te betalen wat hij zgn niet wist (als bankdirecteur!).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties