29 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

Opinie | Curacao, het nieuwe Las Vegas del Caribe

Opinie George Lichtveld De koude rillingen slaan mij om het lijf. Soms vraag ik mij af of ik, op deze gevorderde leeftijd begin te halllucineren en dwaalsporen begin...

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Slagingspercentage rijexamen laag

HomeMediaCuracaoNieuws | Slagingspercentage rijexamen laag

Persbureau Curacao

Slagingspercentage rijexamen laag

Slechts 57 procent van de rijexamenkandidaten slaagt in één keer. Volgens het Bureau Rijbewijzen komt dat onder andere door de slechte kwaliteit rijlessen die worden gegeven.

Een groot deel van de kandidaten krijgt les van instructeurs die geen papieren hebben. Volgens de wet is dat ook niet nodig. Rijinstructeur is een vrij beroep op Curaçao.

Bron: CuracaoNieuws

7 reacties

 1. @Trui, ja nagenoeg exact, want het is niet exact.

  Heb alleen naar het grafiekje gekeken en niets gelezen.
  Voor jouw heb ik dat nu wel even gedaan en het is slagingspercentage in Nederland was exact 52,5%. Althans, nagenoeg exact 52,5%. Het kan namelijk tussen vanaf 52,45% tot 52,55% liggen.

  Voorts is het nagenoeg exact, daar kleinere rijscholen niet zijn meegenomen in het onderzoek.

  Vandaar, nogmaals, nagenoeg exact.

 2. @ Ericlapas,

  Waarom hier focussen op de Haïtianen, wanneer een zeer groot deel van de YdK ook totaal geen verkeersinzicht hebben. Naast het feit dat ze het verkeer niet snappen zijn ze vaak ook nog eens bezig met alles behalve het besturen van een auto. Facebooken, telefoneren, eten, drinken, make up of haar doen en in sommige gevallen zelfs slapen bij een stoplicht.
  Het gevolg is wel dat ik extra moet betalen voor mijn autoverzekering, omdat veel van deze idioten de ene na de andere aanrijding veroorzaken. Op zo’n klein eiland is het aantal aanrijdingen gerust absurd hoog te noemen.

  Maar ja, ook hier heeft deze regering (en voorgaande regeringen) geen idee hoe ze dit moeten verbeteren.
  How about opleidingen voor rij-instructeurs en aanvullende cursussen voor veroorzakers van ongevallen en personen die laten zien dat ze geen verkeersinzicht hebben.
  Wellicht dat we dan wat minder ongelukken op de weg gaan zien en dat de premies daarna weer omlaag kunnen.

 3. Wat ik benieuwd naar ben is, hoe het kan dat een bepaalde groep mensen hier op Curaçao en Nederland een rijbewijs hebben. Laten we eerlijk zijn, sommige Haitianen konden in eigen land niet eens een fiets kopen en zijn ook nooit naar school geweest en hetzelfde geld voor veel Afrikanen in Nederland.

  De vraag is hoe komen zij aan een rijbewijs? In Nederland is het nog erger want deze Afrikanen rijden vaak illegale taxi’s (snorders) dus het is een levensgevaarlijke situatie. Hier op Curaçao hebben wij al wat dodelijke ongelukken met Haitianen achter het stuur gehad.

 4. Hebben de eximinatoren wel papieren dan ?
  Krijgen ook vast betaald per examen…
  Iemand die slaagd zien ze niet meer terug.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties