27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

CuracaoNieuws | Rusland plaatst bommenwerpers op Antilliaans eiland voor kust Venezuela

Persbureau Curacao

Defensie in Willemstad zegt dat het om een oefening gaat en dat de Toepolev-toestellen aan het eind van de week weer vertrekken.

Willemstad – Rusland haalt zijn banden aan met Venezuela en plaatst militaire vliegtuigen op Orchila Island. Dat zeggen verschillende Amerikaanse media. La Orchila is het tweede Antilliaanse eiland oostelijk van Bonaire.

Het gaat om zogenaamde TU-160 strategische bommenwerpers. Defensie in Willemstad zegt dat het om een oefening gaat en dat de Toepolev-toestellen aan het eind van de week weer vertrekken.

Bron: CuracaoNieuws

Artikel delen

5 reacties

 1. @Brain S,
  De Russen staan naast Assad in Syriē en hebben met leningen, nu weer 6 miljard, aangegeven naast Maduro te staan. De steun van Rusland aan Syriē geeft aan dat er grenzen zijn aan de roof van natuurlijke reserves (Irak, Koeweit) door de VS et. al. Ook heeft het VS Senaat, met een besluit tegen verdere steun aan de Saudi oorlog in Yemen, aangegeven niet (meer) ‘onvoorwaardelijk’ partij te kiezen. Ongeacht of de raffinaderij in handen van Saudi’s overgaat. Daarnaast heeft China voor haar economie ook ‘strategische belangen’.

  Trump is nu weliswaar, in zijn kabinet, omringd door bloeddorstige ‘haviken’ (Bolton, Pompeo en de inkomende Joint Forces Chief of Staff), maar weet ook dat hij bij Putin ‘in het krijt’ staat. Voorts, in eigen land geniet hij nu dezelfde status als Richard Nixon had. Dat is dat van ‘unindicted co-conspirator’.

  Oorlogsoefeningen zouden als afleidingsmanoeuvres (schijnbeweging) gebruikt kunnen worden. Maar is geen morele leiderschap voor het omverwerpen van de regering Maduro. Dus, het geheel zou erg complex en zeer ‘kostbaar’ worden. Wij kunnen alleen maar hopen dat geen van de partijen ‘iets achterlijks’ doet.

 2. Rusland plaatst bommenwerpers op Antilliaans eiland voor kust Venezuela.

  Waarom is dit uberhaupt news ? Who cares ? Ze doen het allemaal. De ene meer dan de ander.

 3. @ToC,
  De raffinaderij wordt misschien aan de Saudi’s verhuurd. Hoewel de vliegtuigen makkelijk het rondje Rusland – Venezuela kunnen vliegen, is hun aanwezigheid een herinnering aan wie dan ook dat een mogelijke invasie, globale konsequenties kan hebben. Nederland gaat niet zomaar bij buurland Colombia langs met geld voor ‘vluchtelingen’. De messen worden door betrokkenen geslepen. En onze Quincy maar roepen ‘dat hij ook wilt’ maar weet bij God niet wat er gaande is.

 4. In 2000 waren ze er. In 2005 waren ze er. in 2008 waren ze er. In 2010 was er een. In 2013 was er eentje en nu met z’n tweeen. Al deze keren was het onder de noemer van samenwerking, gezamelijke oefeningen. Maar dit vliegtuig kan in Rusland opstijgen, bom gooien in Venuzuela en dan gewoon weer terug vliegen naar moedertje Rusland. Alle keren ging het echter om het testen van het vliegtuig in de unieke Caribische weersomstandigheden. Denk je nu eerlijk dat die Russen zich druk maken om zo’n slechte raffinaderij?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...