28.6 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 12:19

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Pomphouders vinden dat Aqualectra zich ver moet houden van electrisch rijden

Persbureau Curacao

vinden dat pomphouders het alleenrecht hebben om auto’s van brandstof te voorzien

Aqualectra moet zich ver houden van de bouw van laadpunten voor elektrisch rijden. Dat schrijven de pomphouders verenigd in COPDA en Asogas in een brief aan de regering.

Zij vinden dat pomphouders het alleenrecht hebben om auto’s van brandstof te voorzien. Aqualectra zou zich enkel bezig moeten houden met de productie van water en stroom. Aqualectra inventariseert op dit moment de mogelijkheden.

- Advertentie -

Bron: CuracaoNieuws

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. De stroom komt van auqualectra. Wordt aan de pomp verkocht en die moet dus ook wat aan verdienen. Daar draai ik allemaal voor op, niet dus!!!

 2. Voor paal staan bij de pomp.
  Ze willen vast dat je batteryen komt wisselen.. net als curgas.
  Maar een electra auto op Curacao……
  Kosten.. 90.000 naf.
  20.000 voor het aangepaste golf karretje, cabriolet met sun roof en 70.000 naf voor het verlengsnoer.

 3. Ik snap de statement van de pomphouders niet helemaal. Verkopen zij dan soms electriciteit ? Heb het nog niet gezien. Het is hetzelfde als dat ze zouden gaan claimen dat kookgas alleen via hen mag worden verkocht.

  Maar los van dat, zelfs als de pomphouders dat zouden gaan verkopen……….ze denken toch niet dat ik een paar uur bij de pomp ga zitten om de accu’s weer op te laden ? Of denken ze dat soms wel ?

 4. Ik zie t probleem niet. De sukkels..
  Laat ze zwart op wit zetten dat zij alleen “brandstof” mogen doen.
  Want sinds wanneer is electriciteit een brandstof.
  Dus ze schieten zich in eigen voet.

 5. Ik rij inmiddels al bijna 4 jaar plug-in Hybrid en het bevalt uitstekend,
  gemiddeld rij ik er 300 km mee dus dat is prima te doen o/h eiland, recent de Toyota Hybrid SUV geruisloos en schoon aangeschaft.
  Ik begrijp het gezemel van de pomphouders ook niet helemaal want het 1e oplaadstation werd al mogelijk gemaakt door Cur. Airport en Aqualectra samen.
  Opladen doen we of bij Hato, het mooiste zou zijn thuis een eigen laadpaal te hebben en een speciaal energiecontract af te kunnen sluiten met Aqualectra. Als we onze zonnepanelen kunnen integrere in de liggende delen van de auto kunnen de kosten nog verder worden verlaagd.
  Ik ben er uitermate voor dat dit verder uitgewerkt gaat worden.

 6. In Europa zijn inmiddels verschillenden binnenstadsdelen afgesloten voor dieselvoertuigen. Dat aantal stijgt snel. Autofabrikanten ontwikkelen minder auto’s met dieselmotoren. Electrisch rijden zit in de lift. Over enkele jaren zijn we aan de waterstof en die komt dan weer uit de pomp.

 7. Altijd maar zeuren, mekkeren enzzz. Vakbonden en organisaties zijn net als verwende kinderen. Oplossingen aandragen of samenwerken is er niet bij. In plaats van mekkeren kunnen ze beter de samenwerking opzoeken met aqualectra.
  Maar neen, liever 2 stappen achteruit ipv 1 vooruit

 8. De pomphouders hebben jaren hun geld met vervuilende diesel en benzine verdient. Dit moet de verantwoordelijkheid van de overheid zijn, het is weliswaar een overheid vol achterlijken en er zal weer miljoenen kwijtraken maar toch is dit de verantwoordelijkheid van de overheid.

 9. We zijn met dit soort praktijken inmiddels een achterlijk land geworden wat zich al jaren achteruit ontwikkeld. Ik heb mijn laadpaal kant en klaar uit de usa laten komen. Werkt prima. Deze rots is zo klein dat een laadpaal in de tuin ruim voldoende is. Zowel aqua als de pomphouders hebben hier niets te zoeken.

 10. Onvoorstelbaar zoals we hier constant maar proberen om de tijd stil te zetten. Maatschappelijke ontwikkelingen zijn er niet voor Curaçao, we blijven graag achterlijk en zeuren over zaken van eeuwen terug als ons bestaansrecht. Vooruitkijken of het vertonen van een vorm van visie is er domweg niet bij. Alleen en afgezonderd van de wereld modderen we maar door, terwijl we met alles wat we doen volkomen afhankelijk zijn van diezelfde wereld en achterblijven met zo ongeveer alles.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...

DolfijnFM | Koning benadrukt Eensgezindheid Koninkrijk om pandemie aan te kunnen

De Koning benadrukt in de Troonrede de eensgezindheid tussen de landen in het Koninkrijk om de gevolgen van de coronapandemie aan te kunnen. “Dat maakt ons Koninkrijk...
- Advertentie -