CuracaoNieuws | Personeel Venezolaans consulaat in Curaçao waarschuwt voor ex-militair

Persbureau Curacao

Het gaat om een Sergio A.G. Moreno, een voormalige beveiliger van de vroegere president van het Hooggerechtshof in Caracas, die weer een zus van de consul is

Willemstad – Het regime van president Nicolás Maduro zou een ex-militair op het consulaat in Curaçao hebben gestationeerd om Venezolaanse migranten onder druk te zetten naar hun land terug te keren.

Dat schrijven medewerkers van het Venezolaanse consulaat in Willemstad in een brief die bij de Spaanstalige media op het eiland is bezorgd. De brief is door alle negen medewerkers ondertekend. Zij melden daarin al 5 maanden geen salaris te hebben ontvangen. De consul, zo schrijven zij, zou hebben gezegd dat ze maar hun beklag bij het Amerikaanse consulaat moeten doen omdat de VS verantwoordelijk moet worden gehouden voor hun situatie. Functioneren doet het consulaat al maanden niet meer: geen computer werkt nog en wegens betalingsachterstanden zijn veel services zoals toegang tot het internet afgesloten.

De medewerkers voelen zich geïntimideerd en bedreigd door hun ‘collega’ Sergio Armando Gutiérrez Moreno, een voormalige beveiliger van de vroegere president van het Hooggerechtshof in Caracas die weer een zus van de consul is. De ex-militair is illegaal Curaçao binnengekomen, maar de consul heeft een verblijfsvergunning voor hem geregeld.

Hij bezoekt in de vreemdelingenbarakken van de gevangenis opgesloten Venezolaanse migranten. Dat gebeurt met instemming van de Curaçaose autoriteiten die zeggen dat de functionaris uitsluitend wordt toegelaten om consulaire bijstand aan zijn landgenoten te verlenen en geen toegang heeft tot Venezolanen die asiel hebben aangevraagd.

De lokale mensenrechtenorganisatie Human Rights Caribbean trekt die lezing in twijfel. Volgens haar zet het consulaat de migranten onder druk om terug te keren.

Bron: CuracaoNieuws

Een Reactie op “CuracaoNieuws | Personeel Venezolaans consulaat in Curaçao waarschuwt voor ex-militair

  1. Als je deze regering een drol op een bordje voorzet zeggen ze nog dat het een verbrande aardappel is.
    Niet de meest slimste mensen, sorry hoor-:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *