27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Passagier overlijdt op KLM-vlucht naar Equador, toestel blijft op Curaçao

Dick Drayer

Donderdagmorgen om 11.00 uur vliegt het toestel alsnog naar zijn eindbestemming in de hoofdstad van Equador. | Persbureau Curacao

Een jonge vrouw uit Equador is woensdagmiddag overleden aan boord van de KL 755 van Amsterdam naar Quito. De vrouw was onderweg onwel geworden, waarna zou worden uitgeweken naar de Azoren.

- Advertentie -

Toen de vrouw na reanimatie herstelde, is besloten door te vliegen voor een tussenlanding op Curaçao.

Maar nog voordat de Boeing 777-200 de luchthaven van Willemstad bereikte, verslechterde de toestand van de vrouw opnieuw en overleed zij. De piloot heeft toen besloten toch te landen op Curaçao om het lichaam van boord te halen.

De bemanning zat daarna aan haar maximale vliegtijd en moest een verplichte rusttijd aanhouden. Daarop zijn alle passagiers van boord gegaan en in hotels op Curaçao ondergebracht. Donderdagmorgen om 11.00 uur vliegt het toestel alsnog naar zijn eindbestemming in de hoofdstad van Equador.

Bron: CuracaoNieuws

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. @ Marlon

  Klnkt eenvoudig, dat is het echter niet. Gezien het feit dat men dacht aan de Azoren is het een logische conclusie dat het vliegtuig ongeveer halverwege de Oceaan was. Dan zit je al bijna equidistant met het Caribisch gebied.
  Voordat je aan boord hebt uitgevogeld wat er met de passagier aan de hand is ben je alweer een flink stuk verder. Het idee dat men bij ieder geval van ‘niet goed voelen’ maar meteen gaat uitwijken moeten we even vergeten.
  Pas wanneer de situatie zo ernstig is dat medische hulp noodzakelijk is zal men gaan uitwijken, maar zelfs dan sta je niet binnen een uurtje aan de grond, Dat kan nog vele uren duren.

  Het is dus heel goed mogelijk dat het er naar uitzag dat het weer wat beter ging, de afstand naar bv St Maarten toen reeds korter was dan naar de Azoren en toen werd besloten door te vliegen naar St Maarten. Toen de passagier alsnog overleed was er geen reden meer om naar St Maarten te vliegen, dan is Curacao de meet logische oplossing.

  Kan de gedachtengang van de crew dus wel begrijpen en wanneer er inderdaad ook nog een arts aan boord was dan is duidelijk dat deze de gezagvoerder ook heeft geadviseerd.
  Maar goed, speculeren heeft niet zoveel zin. We zullen het binnenkort wel horen, er komt hoe dan ook een rapport, waar alles te lezen zal zijn.

 2. Het had de Azoren moeten worden.
  Wat dan ook. Reanimeren ? Dus het is zeer ernstig.
  Azoren en niets anders. Zij komt niet meer terug.

 3. De gezagvoerder is degeen die de beslissingen neemt en maakt hem/haar de hoogst verantwoordelijke. Je kunt helaas nooit van te voren weten of iemand na een ‘geslaagde’ reanimatiepoging weer in orde is. Het gebeurt tegenwoordig helaas nogal vaak dat ook jonge mensen overlijden aan hartfalen terwijl zij er niet van op de hoogte zijn. De captain zal ongetwijfeld het juiste besluit genomen hebben.

 4. Dit soort dingen gebeuren vaak en meestal zal de gezagvoerder laten omroepen of er een arts aan boord is, deze zal dan leiding geven aan de geboden hulp en ook adviseren of er wel of niet naar de dichtsbijzijnde luchthaven moet worden uitgeweken.
  Denk dat dat hier ook wel gebeurd zal zijn en dat er een inschattingsfout is gemaakt, en dat gebeurt in de gezondheidszorg dagelijks.
  Een arts begraaft zijn fouten nu eenmaal.

 5. @ericlapas Omdat de gezagvoerder is geinformeerd dat ze het weer beter deed en hij dus niet op de Azoren geland is. Je kan haar moeilijk met een parachute uit het toestel gooien…

  Een afweging tussen de kosten van een unscheduled landing vs. het risico van de passagier. Hij zal ook balen, denk ik. Ik ken de regels van de KLM niet, maar ze zouden eigenlijk een intern onderzoek moeten doen naar zijn beslissing.

  Overigens, waarom staat er een foto van een Boeing 747 terwijl het toestel een Boeing 777 was?

 6. Achteraf kan iedereen een koe in de kont kijken maar als ze gereanimeerd moest worden, waarom hebben ze haar niet op de Azoren opgenomen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -