29 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 10:52

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Overheid gaat plukken van bestuurders overheids-NV’s

Persbureau Curacao

Vlnr: enkele van de 31 400-miljoen schade verdachten: ex RdK President-Commissaris Oswald van der Dijs, premier Gerrit-Schotte en RdK-interim-directeur Rudolph-Garmes

De overheid gaat de toenmalige directeuren van RdK en Aqualectra en de leden van hun Raden van Commissarissen persoonlijk aansprakelijk stellen voor wanbeleid tussen 2010 en 2012. Het gaat om 31 personen.

Zij kwamen naar voren in de civiele enquête van het Openbaar Ministerie. Daarbij is zo’n 400 miljoen gulden verspild. De stichting OM Civiel gaat de claims behandelen.

- Advertentie -

Bron: CuracaoNieuws

- Advertisement -

Artikel delen

13 reacties

 1. Volgens @Mossel, ” nog 16 dagen dan valt de bijl.” Beste @Mossel, ik hoop dat als je vannacht, naar bed gaat en je slippers uit doet, dat je ze ver onder het bed legt zodat als je morgen opstaat, je op je knieën moet om je slippers te pakken.

  Als je op je knieën bent, gebruik de tijd om even een gebed voor Schotte te doen en God om vergiffenis voor hem te vragen en bid dat Schotte niet vrijgesproken wordt, si no nos a hode.

 2. @ Henk, heb net de herdenking van de eerste wereld oorlog op tv bekeken, wat had Gerrit de Raaf graag gewild dat hij ook tussen deze wereld leiders had kunnen zitten, het liefst naast Trump. nog 16 dagen dan valt de bijl.

 3. Volgens @Henk, ” dat ze zover zijn gekomen met hun aangiften.” Nou Henk, ik wil je uit de droom helpen, er wordt niets met de aangiftes gedaan. Het is altijd hetzelfde verhaal, of het OM vindt het niet opportuun, of ze hebben niet genoeg mankracht. Uiteindelijk zal het de gemeenschap nog meer geld kosten. Het zal mij niet verbazen als Suriel in de toekomst met een commissariaat als aanvulling op zijn karige pensioen beloont wordt.

 4. Hahaha
  @eclapas
  ‘Wij nemen het OM onder de loup’. Daar spreekt iemand die geen bal voor de samenleving doet behalve altijd kritiek op de anderen levert. Wat een joke zeg??

 5. Het maakt mi niet uit namens wie Rubin C van Akshon S handelt, punt en feit is dat ze zover zijn gekomen met hun aangiften.
  Kudus hiervoor!

 6. Volgens mij is de enige oplossing voor het roven en verspillen van gemeenschapsgeld als bij het OM een functionaris is die iedereen zonder aanziens des persoon en politieke kleur vervolgd.

  Laten we eerlijk zijn, in de periode zat de luie Koeiman er ook bij, die keek de andere kant op.

  Beste @Fox, Akshon sivil handelt niet in opdracht van de bevolking maar de PAR bazen.

 7. Mooie uitkomst als gevolg van het rapport Willems. Chappeau voor de moed van Akshon Sivil om aangifte te doen namens de bevolking van Curaçao en vol te houden toen de zaak bijna een soort van leek te verjaren.

 8. Uit zeer wel ingelichte bron, heb ik vernomen dat de op de foto getoonde oplichters, zeker aan gepakt gaan worden door het OM, voor een persoon twijfel ik of hij de eerste 30 jaar ooit nog vrij komt.

 9. M.i. is het komkommertijd bij de redactie van KKC, aangezien ditzelfde artikel (afkomstig v.e. andere bron) onlangs werd gepubliceerd.

  Afijn, wij gaan dan lekker met het spelletje van de overheid meedoen.

  Er is uit het niets een vooralsnog éénkoppige stichting ontstaan die claims, die wellicht tot NAFl. 400.000.000,00 kunnen oplopen, moet gaan afhandelen.

  Voordat ik ga speculeren, stel ik deze vraag:

  “How the heck is that going to be materialized”?

 10. Kijk die gruwelijke engerd Oswald van der Dijs daar eens braaf zitten.

  Zijn zus in Miami, Margaret van der Dijs is net zo erg.

  Een familie vol gedengereerde mondi monkeys. Waarin draaideur crimineel Schotte natuurlijk van harte welkom was.

 11. Blijkbaar functioneert het OM niet, 400 miljoen en het OM ligt te slapen? Het wordt tijd dat wij het OM grondig onder de loep nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -