27.6 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Overheid gaat plukken van bestuurders overheids-NV’s

HomeMediaCuracaoNieuws | Overheid gaat plukken van bestuurders overheids-NV’s

Persbureau Curacao

Vlnr: enkele van de 31 400-miljoen schade verdachten: ex RdK President-Commissaris Oswald van der Dijs, premier Gerrit-Schotte en RdK-interim-directeur Rudolph-Garmes

De overheid gaat de toenmalige directeuren van RdK en Aqualectra en de leden van hun Raden van Commissarissen persoonlijk aansprakelijk stellen voor wanbeleid tussen 2010 en 2012. Het gaat om 31 personen.

Zij kwamen naar voren in de civiele enquête van het Openbaar Ministerie. Daarbij is zo’n 400 miljoen gulden verspild. De stichting OM Civiel gaat de claims behandelen.

Bron: CuracaoNieuws

13 reacties

 1. Volgens @Mossel, ” nog 16 dagen dan valt de bijl.” Beste @Mossel, ik hoop dat als je vannacht, naar bed gaat en je slippers uit doet, dat je ze ver onder het bed legt zodat als je morgen opstaat, je op je knieën moet om je slippers te pakken.

  Als je op je knieën bent, gebruik de tijd om even een gebed voor Schotte te doen en God om vergiffenis voor hem te vragen en bid dat Schotte niet vrijgesproken wordt, si no nos a hode.

 2. @ Henk, heb net de herdenking van de eerste wereld oorlog op tv bekeken, wat had Gerrit de Raaf graag gewild dat hij ook tussen deze wereld leiders had kunnen zitten, het liefst naast Trump. nog 16 dagen dan valt de bijl.

 3. Volgens @Henk, ” dat ze zover zijn gekomen met hun aangiften.” Nou Henk, ik wil je uit de droom helpen, er wordt niets met de aangiftes gedaan. Het is altijd hetzelfde verhaal, of het OM vindt het niet opportuun, of ze hebben niet genoeg mankracht. Uiteindelijk zal het de gemeenschap nog meer geld kosten. Het zal mij niet verbazen als Suriel in de toekomst met een commissariaat als aanvulling op zijn karige pensioen beloont wordt.

 4. Hahaha
  @eclapas
  ‘Wij nemen het OM onder de loup’. Daar spreekt iemand die geen bal voor de samenleving doet behalve altijd kritiek op de anderen levert. Wat een joke zeg??

 5. Het maakt mi niet uit namens wie Rubin C van Akshon S handelt, punt en feit is dat ze zover zijn gekomen met hun aangiften.
  Kudus hiervoor!

 6. Volgens mij is de enige oplossing voor het roven en verspillen van gemeenschapsgeld als bij het OM een functionaris is die iedereen zonder aanziens des persoon en politieke kleur vervolgd.

  Laten we eerlijk zijn, in de periode zat de luie Koeiman er ook bij, die keek de andere kant op.

  Beste @Fox, Akshon sivil handelt niet in opdracht van de bevolking maar de PAR bazen.

 7. Mooie uitkomst als gevolg van het rapport Willems. Chappeau voor de moed van Akshon Sivil om aangifte te doen namens de bevolking van Curaçao en vol te houden toen de zaak bijna een soort van leek te verjaren.

 8. Uit zeer wel ingelichte bron, heb ik vernomen dat de op de foto getoonde oplichters, zeker aan gepakt gaan worden door het OM, voor een persoon twijfel ik of hij de eerste 30 jaar ooit nog vrij komt.

 9. M.i. is het komkommertijd bij de redactie van KKC, aangezien ditzelfde artikel (afkomstig v.e. andere bron) onlangs werd gepubliceerd.

  Afijn, wij gaan dan lekker met het spelletje van de overheid meedoen.

  Er is uit het niets een vooralsnog éénkoppige stichting ontstaan die claims, die wellicht tot NAFl. 400.000.000,00 kunnen oplopen, moet gaan afhandelen.

  Voordat ik ga speculeren, stel ik deze vraag:

  “How the heck is that going to be materialized”?

 10. Kijk die gruwelijke engerd Oswald van der Dijs daar eens braaf zitten.

  Zijn zus in Miami, Margaret van der Dijs is net zo erg.

  Een familie vol gedengereerde mondi monkeys. Waarin draaideur crimineel Schotte natuurlijk van harte welkom was.

 11. Blijkbaar functioneert het OM niet, 400 miljoen en het OM ligt te slapen? Het wordt tijd dat wij het OM grondig onder de loep nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties