34 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Oud-minister Jamaloodin bekent verduistering 4,5 ton subsidiegeld

HomeMediaCuracaoNieuws | Oud-minister Jamaloodin bekent verduistering 4,5 ton subsidiegeld

Persbureau Curacao

Het geld was bestemd voor het opknappen van een voetbalveldje, maar verdween via Jamaloodins bedrijf Speed Security in diens zakken | Jeu Olimpio

Willemstad – Op de eerste zittingsdag van het proces tegen oud-minister George Jamaloodin heeft deze meteen na de opening het woord gevraagd en bekend in 2012 450.000 gulden aan subsidiegeld te hebben verduisterd.

Het geld was bestemd voor het opknappen van een voetbalveldje, maar verdween via Jamaloodins bedrijf Speed Security in diens zakken. Bij het naspeuren van het uitgavepatroon van de ex-minister werd onder meer ontdekt dat hij rond die tijd in een paar weken 200.000 gulden uitgaf. ,,December is een dure maand”, aldus Jamaloodin.

Hij benadrukte het verduisterde geld te hebben teruggestort in de landskas. Dat is in 2017 gebeurd door een ‘investeringsbedrijf’ in Estland. Jamaloodin beperkte zich tot vage en ontwijkende antwoorden op vragen van rechter Van Lieshout.

In het vervolg van de zitting komen nog twee andere verdenkingen aan de orde: de opdracht voor de moord op politicus Helmin Wiels en het antidateren van een besluit van de Ministerraad met de bedoeling loterijbaas Robbie dos Santos, Jamaloodins halfbroer, te helpen de belastingdienst te misleiden. In zijn openingswoord verklaarde de oud-minister in deze zaken onschuldig te zijn.

Bron: CuracaoNieuws

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Van Steven Martina is niks bekend over fraude, diefstal, dronken rijden , stella van rijn spekken, moord, overlopers betalen, schelden vloeken op tv of radio hij is bij de meesten in hoog aanzien. Zal ook blijven.

 2. Jamaloodin heeft het verdonkeremaande geld teruggestort in ‘s landskas zegt hij. Maar het is gestort via Estland zegt de rechter. Jamaloodin weet echter niet hoe dat allemaal in zijn werk is gegaan en hoe dus het gestolen geld op Curacao is teruggekeerd. Jaja. Moet die Estland connectie niet eens worden onderzocht?

 3. Dit is de zoveelste MFK – er, die een gevangenisstraf boven het hoofd hangt vanwege misdadig gedrag.
  Dat zo een politieke partij nog bestaansrecht geniet zegt een hoop over de moraal van de gemeenschap, en ook over degene die op de lijst staan.

 4. Benieuwd of die bepaalde dames die bij St.Tropez zitten tijdens happy hour die een zgn hoge positie hebben maar altijd azen op een Papi nog steeds de byside of eigenlijk dame voor 1 nacht van Jamaaloodin wilt zijn? En voor wat een fles champagne die Jamaaloodin van gestolen geld betaalde?

 5. Schamen de idioten die mafiapartij MFK bij de vorige verkiezingen 5 zetels bezorgd hebben zich niet?

  Waarschijnlijk niet, omdat ze het IQ van een leguaan hebben.

  Benieuwd of Stella van Rijn wel haar lidmaatschap van de MFK heeft opgezegd. Die verdient al bijna 10 jaar bijna 20,000 per maand door Schottes sloerie te zijn geweest. De mafiameid.

 6. Past in het zelfde criminele rijtje thuis van Eric Garcia, Steven Martina , de Wiels familie, Glenn Camelia, Crimi artsen, Tromp en nicht Zus.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties