28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Neysa Schoop-Isenia doet aangifte

Persbureau Curacao

De beoogde opvolger en minnares van ex-minister Steven Martina meent dat haar minister-kandidatuur bewust gesaboteerd is (KKC foto-onderschrift)

Neysa Schoop-Isenia heeft aangifte gedaan bij de Landsrecherche.

- Advertentie -

De beoogde opvolger van Steven Martina zegt dat de Centrale Bank haar kandidatuur gesaboteerd heeft door een memo te lekken.

Schoop-Isenia denkt dat interim-president van de bank, Matroos-Lasten ‘bewust’ de geheimhoudingsplicht heeft overtreden om te voorkomen dat zij minister wordt. Ook minister KJenneth Gijsberta zou betrokken zijn geweest bij het op straat leggen van de informatie.

Bron: CuracaonNieuws

Naschrift KKC

@Alle lezers: DolfijnFM gebruikt geen foto-onderschrift. Zoals in de About us duidelijk aangegeven, betreft het onderschrift een KKC aanvulling. KKC heeft om moverende redenen gekozen het bericht van de CuracaoNieuws link te gebruiken.

- Advertentie -

Artikel delen

27 reacties

 1. ericlapas : dat heb je met socialisten. Die willen hun geluk altijd met anderen kunnen delen, uiteraard op kosten van de gemeenschap.

 2. Blijkbaar nemen ze het binnen MAN niet zo nauw met het huwelijks moraal. Er zijn foto’s op internet waarbij Gijsbertha hand in hand met Anuschka Cova liep en dit terwijl die Anuschka zijn dochter kan zijn.

  Cleopa die zit als een roof dier op jonge mannen te jagen voor seks, Rozendaal heeft haar positie op de lijst aan haar relatie met de president van MAN, De Geus te danken, Hato was tijdens Parlatino dronken betrapt en feestend met meisjes van lichte zeden. Kortom het is een rotzooi binnen MAN.

 3. Komt Martina nu nog door de screening nu blijkt dat hij er een minares op na houdt? Is dat aan cbcs (want die screened kennelijk nu iedereen) gemeld?

 4. Beste KKC redactie,

  Het ontgaat mij volledig wat het onderschrift ‘de minnares van Steven Martina
  ‘ heeft te maken met het feitelijk onderwerp, namelijk de memo van de Centrale Bank.
  Tenzij jullie keiharde bewijzen in handen hebben zou ik dit onderschrift gewoon verwijderen. Het draagt ten eerste niets bij aan de hele discussie over haar integriteit (welke met een vergrootglas is te zoeken), maar het richt ook alle peilen op de KKC en dat kan niet de bedoeling zijn.

  Mijn advies: ‘hou dit soort topics over integriteit zuiver en zorg altijd dat je zelf wel integer bent, dan valt je niets te verwijten’. Gooi informatie alleen op straat wanneer je 100 % zeker bent van je zaak en dat je het ook kunt bewijzen.
  Het zou zonde zijn wanneer de redactie dadelijk in de rechtbank moet gaan verklaren dat er geen bewijs is voor dit onderschrift.

  En deze muts Neysa Isenia ?
  Die is meer dan capabel genoeg om haar eigen graf te graven. Ze had gewoon in stilte moeten afwachten totdat de storm over haar was gaan liggen, maar nee, ze moest nog eens flink prikken in het wespennest en dat zal ze gaan bezuren. Of de informatie van de Centrale Bank naar buiten had mogen komen is niet meer van belang, het zal nu gaan om de inhoud en alle andere informatie die de bank over haar heeft. Daarmee kan ze haar carriëre binnen de politiek nu en over 20 jaar wel gedag zeggen.
  Aan de andere kant, integriteit is hier geen vereiste, de nodige fraude zaken op je naam hebben wel, want daarmee toon je aan één van hen te zijn en dat is voor de zittende politici zeer belangrijk. Zij zijn immers op zoek naar gelijkdenkenden, niet naar integere personen.

 5. @Curacao Independiente: wat een vuile seksist ben jij. Als ik mij als vrouw omhoog neuk, ben ik de looser als omhooggeneukte.

  Zolang de neuker de omhoogneuker niet dwingt, is de omhoogneuker de looser. De seksist dus.

 6. Ik wist niet dat roddels nieuswaardig zijn geworden? Iemand dient een klacht bij de OM en wat wordt er nu gedaan wordtdie beticht om de minares te zijn van iemand. Maar ik vind dit pure seksisme waarom is er bij de nieuws die over dhr. Martina gaat ook niet een onderschrift te zien dat hij de minaar is van mevr. Schoop Isenia. Waarom een vrouw zoveel mogelijk in kwaad licht probreren te zetten maar de man wel uit de wind houden. Blijkbaar met degelijk opleiding en ervaring heb je als YDK geen recht op een goede functie, mooi zijn betekent niet dat iemand niet een professioneel kan zijn. Dat we anno 2019 nog moeten zien hoe vrouwen nog steeds te min worden gedaan, alsof een vrouw geen recht hebben op een succesvolle carrière. @KKC tijd voor gelijk behandeling, ook in de onderschrift, als geen onderscheid maken tussen man en vrouw!

 7. De KKC redactie wilt niet in haar/zijn hemd staan, derhalve herhaaldelijk het verzoek.

  Maar @Trui heeft wel een statement gemaakt, dus mag het nu vrijblijvend zijn?

 8. @Beste Allen,

  We gaan het niet blijven herhalen, want we wilden het aanstippen, niet inwrijven. Hoe dan ook, de redactie staat voor het KKC onderschrift. Desgewenst ook voor het hekje.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

  PS LaStiwz, u hebt gelijk. Het juiste woord is minnares, niet minaresse. Dank voor de opmerking, aangepast 🙂

 9. Dus aan haar vrijage met Steven Martina (oud directeur Aqualectra) heeft Neysa Isenia haar baan als CFO bij Aqualectra te danken?

  Dat heeft ze toch wel heel goed afgegeken van Anuschca Cova!

 10. De Rechtstaat schrijft: ‘Neysa laat niet met zich sollen’.

  Laat de hele affaire Neysa Isenia nu net zijn begonnen omdat ze WEL met zich liet sollen.

  Door Eric Garcia en Stephen Capella bij Girobank.

 11. @LaStiwz: foutje, bedankt…
  Je hebt gelijk, een taalfoutje van mij: het juiste NL-woord is minnares.

  (zullen we proberen om mijn woord “minnaresse” met jouw verklaring “”héél vrouwelijke minnares” in te dienen bij de redactie van “Van Dale”?)

 12. @KKC. Is het feit “minnares van Martina” aan te tonen of alleen van horen zeggen. Als het alleen van horen zeggen is, dan heeft het nut om dit als relevant te melden in deze discussie geen waarde.

 13. Dus volgende week kunnen wij lezen over een aangifte wegens smaad o.i.d. tegen onze nieuwsbron.

  Neysa laat niet met zich sollen, maak je borst maar nat.

 14. Neysa Isenia is de minnares van Steven Martina?!

  Dat verklaart in ieder geval haar (v)echtscheiding.

  Dus niet alleen zakelijk (Girobank) maar ook prive houdt Neysa er nogal losse normen op na.

 15. Als het waar is dat Neysa Schoop-Isenia inderdaad de minnaresse van Steven Martina is, is er flink vuil spel gespeeld en is de bevolking aardig wat voorgelogen.

  Door het verzwijgen van deze verstrengelling van belangen is Steven Martina nu volstrekt onbetrouwbaar gebleken en absoluut niet geschikt voor het ministerambt, immers: door dit te verzwijgen maakt hij zich chantabel.

 16. Beste Maarten,

  Excuses voor de verwarring!

  @Alle lezers: DolfijnFM gebruikt geen foto-onderschrift. Zoals in de About us is aangegeven, kan het onderschrift een KKC aanvulling betreffen. De DolfijnFM redactie heeft hiermee niets van doen.

  KKC heeft om moverende redenen gekozen het bericht van de CuracaoNieuws link te gebruiken en bij het onderschrift KKC redactie er voor de duidelijkheid bij te zetten. De KKC redactie is van mening dat het gaat om een waar feit (of tenministe was) en het onderschrift in de gevoerde discussie relevantie heeft.

  Hopende een ieder zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd,

  Vriendelijke groeten
  KKC redactie

 17. Hi Knipselkrant,

  Jullie noemen Dolfijn FM als bron van dit bericht.

  Echter in jullie foto-onderschrift noemen jullie Neysa als minnares van Steven. Ik weet niet wat daar van waar is, maar dat hebben wij ZEKER nooit geschreven / genoemd.

  Echter worden wij er als radiostation nu wel op aangesproken. Vriendelijk verzoek OF ons als bron bij dit bericht verwijderen, OF het onderschrift aan te passen. Je kunt in de journalistiek niet een bron fout citeren / copy-pasten en bepaalde uitspraken ten onrechte aan ons toeschrijven, want dat is helaas wat nu gebeurt en waardoor er verwarring ontstaat.

  Tnx, bon wikent!

 18. @Henk
  Jammer dat op het doorsturen van WhatsApp berichten geen geheimhoudingsplicht van toepassing is!
  Maar wel voor de President van de Centrale Bank en ook voor de Minister van Financiën als hij dit soort informatie überhaupt ontvangt.
  Als de geschiedenis goed bekeken wordt, kan het OM snel handelen, immers is toentertijd een Parlementariër van daar reeds strafrechtelijk vervolgd voor eenzelfde delict, naar mijn weten toen het College financieel toezicht in de Staten toelichting gaf.
  Kijken of het OM hier weer een Martina’tje doet en nalaat te vervolgen waar het OM dit eerder wel gedaan heeft.

 19. @Henk
  Coming from you Henk, this sort of talk does not strike me at all as odd…. You have a way of putting down people of which you personally do not approve of…. But you are in good company: many other racists do the same thing every day, whoever the person the person being attacked is, as long as they are YDK,…… You kind of remind me of two presidents who will remain nameless in this context (I foresee you grabbing also that to use against me, as long as it suits your purpose) with a couple of your fellow “henchmen” (also the local ones!!) cheering you on….
  With ONE stroke of your racist pen, you just character- murdered as many as three people who cannot defend themselves against your kind, for the simple reason that you hide behind your alias…. You people are Big Cowards!!!

 20. ‘zou betrokken zijn geweest bij het op straat leggen van de informatie.’

  Isenia’s eigen familie gooit haar whatsapp berichten op straat!

 21. ‘bewust’ de geheimhoudingsplicht heeft overtreden om te voorkomen dat zij minister wordt’

  En als daarmee voorkomen wordt dat een niet integer persoon minister wordt, heeft de Centrale Bank uitstekend gehandeld.

 22. Kunnen de honderd werknemers die door het frauderen van Eric Garcia en Stephen Capella hun baan verloren ook aangifte doen tegen Neysa Isenia wegens willful blindness?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -