CuracaoNieuws | Motorrijder komt om op Schottegatweg

Persbureau Curacao

Het slachtoffer liep ernstige verwonding aan zijn hoofd op en was op slag dood | Extra

Willemstad – Een jonge motorrijder is gisteren op de Schottegatweg omgekomen in het verkeer. Hij reed met hoge snelheid op zijn motor en verloor ter hoogte van Isla post 5 de macht over het stuur. Daarbij kwam hij met zijn hoofd tegen de vangrail in de middenberm.

De jongen droeg wel een helm, maar die brak door de klap doormidden. Het slachtoffer liep daardoor een ernstige verwonding aan zijn hoofd op en was op slag dood.

Hij is later geïdentificeerd als Benjamin Novile Josiah Becker, geboren op Curaçao op 30 oktober 2000. De 18-jarige Benjamin is het tiende dodelijke slachtoffer in het verkeer dit jaar.

Bron: CuracaoNieuws

14 Reacties op “CuracaoNieuws | Motorrijder komt om op Schottegatweg

 1. @CR, Dat is de bovenlaag. De elite en de politieke gasten. Het volk is niet zo. Die wil brood en spelen. Of gouden ketting, byside, feesten en vip tafel

 2. Juist CR.

  We herinneren ons Schotte, die met het sprekende mantelpak Stella van Rijn en privefotoslaaf ranzige Ramsay alle staatshoofden van de wereld afging.

  Vaal werd het criminele onderdeurtje daarbij aangezien voor ober of bellboy, en werd hem om koffie gevraagd of werden hem jassen aangereikt.

 3. Curacao Revisited

  @Brian S: Curacao heeft meer een patjepeeër cultuur. Zag net op Linkedin dat de voorzitter van Korpodeko een ontmoeting heeft gehad met de koning van Spanje: kan deze man zich niet focussen op de jaarverslagen (die nooit gepubliceerd worden)?

 4. @Ger, Curacao heeft een macho cultuur en dat zal niet veranderen. En daarom zal de criminaliteit en dit soort doden ook niet veranderen.

 5. @Trui: mijn ouders hebben het nooit, nog niet eens oogluikend, toegestaan.

  Toen mijn vader mij betrapt had, heb ik drie dagen niet meer kunnen lopen. Daarna pas auto gereden toen ik mijn papiertje had.

  Achteraf gezien vond ik één dag niet lopen meer dan genoeg.

 6. La Stiwz schrijft: ‘Onderdeel, en waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van die gemeenschap, zijn die ouders…’.

  En La Stiwz kan het weten. Zijn/haar ouders voedden hem/haar tot joyrider op.

 7. @Ger: je zegt eerst: “…Allereerst wil ik mijn diepe droefheid uitspreken naar de familie van het slachtoffer!..”
  en daarna: “…Het is niet alleen de schuld van het onnodig gevaarlijk rijden van het slachtoffer maar tevens de schuld van de gehele gemeenschap op Curacao die oogluikend toelaat hoe jongeren op motoren de macho uithangen zonder daar deze jongeren voor de gevaren te waarschuwen…”

  Onderdeel, en waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van die gemeenschap, zijn die ouders waarna je “allereerst je diepe droefheid wilt uitspreken..”

  Dat strookt bij mij niet. Nee,dat strookt bij iedereen niet.

 8. Allereerst wil ik mijn diepe droefheid uitspreken naar de familie van het slachtoffer!
  Zij zijn tenslotte de meest gedupeerde door dit onnodige ongeluk!
  Het is niet alleen de schuld van het onnodig gevaarlijk rijden van het slachtoffer maar tevens de schuld van de gehele gemeenschap op Curacao die oogluikend toelaat hoe jongeren op motoren de macho uithangen zonder daar deze jongeren voor de gevaren te waarschuwen. De zin in het verslag dat de motorrijder een helm droeg is onwaarschijnlijk, zoniet een permanente leugen.
  Op Facebook is een filmpje te zien waarop het slachtoffer duidelijk te zien is met de macabare verwondingen!
  Deze verwondingen krijg je echt niet als je een helm draagt!!
  Of heeft hij de helm zo gedragen, zoals vele motorrijders op Curacao doen , zoals je een hoed draagt? Dus boven op de kop inplaats van om het hoofd heen als echte bescherming?

  Laten we eindelijk eens erkennen wat er in het verkeer op dit eiland allemaal fout gaat en laten we onze verantwoordelijkheid nemen om hier iets tegen te doen!!
  De macho’s van vandaag zijn de dodelijke slachtoffers van morgen!

 9. Curacao Revisited

  ik vroeg mij altijd al af wat het nut was op vangrailen op Curacao maar ben nu erg blij dat wij die hebben.

 10. Joep Meloen

  Kan er geen medelijden mee hebben. De wegen zijn weer iets veiliger geworden nu hij voorgoed van de weg is verdwenen. Jammer dat altijd brandweer, politie en ambulance hem bij elkaar moeten vegen, maar wellicht dat de politie langzamerhand gaat begrijpen dat het controleren van de motoren, quads, scooters geen overbodige luxe is.
  Van de week zag ik een filmpje van een controle. Men keek alleen naar de VIN numers. Of de motoren technisch in orde waren en of de bestuurders een helm droegen was niet interessant. Alleen op Curacao.

 11. @Fred: je hebt het neem ik aan over helmpjes met e.o.a. keurmerk. Echter de meeste van deze gekken rijden met van die ongekeurde playmobil helmpjes.

 12. Fred Schiedam

  Als je er in slaagt om je motorhelm doormidden te krijgen, dan heb je een hele hoge snelheid (lijkt mij), in ieder geval veel hoger dan de toegestane snelheid ter plaatse. Blij dat hij geen anderen in zijn ongeluk heeft meegesleurd.
  Toch jammer dat deze jongere zich zo gedraagt, hij had waarschijnlijk beter gekund …….

  Het wordt tijd dat motorrijders naast hun motorrijbewijs ook eek motorvaardigheidcursus halen!!

 13. Je zal deze idioot maar tegen komen als je ‘s avond rustig naar huis rijdt.

 14. 18 jaar, en dan al een dure motor? En wel een rijbewijs?

  Denk niet dat deze randdebiel inkomen had van het type waar je maandelijks een loonstrookje van krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *