29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Minder examenleerlingen slagen dit jaar

HomeMediaCuracaoNieuws | Minder examenleerlingen slagen dit jaar

Persbureau Curacao

Geslaagd! | Persbureau Curacao

Willemstad – Minder eindexamenleerlingen zijn dit jaar geslaagd dan vorige jaren. Vooral in het vsbo vallen de scores behoorlijk tegen. Dat blijkt uit de cijfers van het Expertisecentrum voor Toetsen & Examens.

In vsbo, praktisch basisgerichte leerweg (pbl) deden 321 leerlingen examen, maar slechts 200 legden het examen met goed gevolg af. Dat is een een slagingspercentage van 62,3 procent. Ruim 8 procent minder dan in 2018.

Van de 418 examenleerlingen vsbo, praktisch kadergerichte leerweg (pkl) slaagden 296 leerlingen. Dat is 70,8 procent, ruim 3 procent minder dan in
2018. En ook bij het vsbo, theoretisch kadergerichte leerweg (tkl) lag het percentage geslaagden bijna 2 procent lager dan vorig jaar. Van de 627 kandidaten slaagden er 384, een percentage van 61,2 procent. In 2018 was dat nog 64 procent.

Van de 524 havo-kandidaten zijn er 326 geslaagd (62,2 procent). Dat is vergelijkbaar met vorig jaar. In het vwo deden 155 leerlingen examen en daarvan slaagden er 112 (72,9 procent), ruim 1 procent minder dan in 2018.

Bron: CuracaoNieuws

5 reacties

  1. Nou laten we eerlijk zijn, om te slagen voor het vsbo, HAVO en VWO moet je geen rockitscientist zijn. Het ligt voor een groot deel aan de motivatie, werk moet lonen en dat zien de meeste leerlingen niet.

    Groot deel van deze leerlingen zien hun ouders jaar in jaar uit voor een 49 urige werkweek tegen minimumloon ploeteren en geen stap vooruit komt, ze zijn letterlijk aan het overleven.

    Op het zelfde moment zien ze medescholieren die zelf of waarvan de ouders in de drugs handel zitten, een lux leven leiden.

  2. “Nou zijn ze in Nederland niet slimmer ga ik vanuit. ”
    Ze zijn daar wel slimmer: meer geld wordt besteed aan scholen, leraren en lesmateriaal en minder aan snoepreisjes en “spookleerkrachten”

  3. @Mike: niet slimmer of dommer, echter minder ontwikkeld. M.i. gelegen aan e.o.a. rare verplichte instructietaal op sommige scholen.

  4. Het CBS heeft in Nederland berekend dat het ergens rond de 90% ligt bij vmbo tm vwo. Nou zijn ze in Nederland niet slimmer ga ik vanuit. Dan moet de oorzaak bij de wijze van onderwijs liggen. Tijd voor actie of accepteren we het gewoon?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties