CuracaoNieuws | Hoofd Toelatingsorganisatie hoort twaalf maanden eisen

Persbureau Curacao

OM: “Vriendjespolitiek en eigen belang. Daar gaat het in deze zaak over”

Esther Cheri, het hoofd van de Toelatingsorganisatie op Curaçao hoorde gisteren tijdens de behandeling van de zaak Valencia een celstraf tegen zich eisen van 12 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Ook vindt het Openbaar Ministerie dat zij drie jaar uit het ambt moet worden gezet.

Cheri zou zich in haar functie als hoofd van de Toelatingsorganisatie (Immigratiedienst) schuldig heeft gemaakt aan misbruik van haar ambt, mensensmokkel, onjuiste gegevensverstrekking, het aannemen van steekpenningen en valsheid in geschrifte.

Officier van justitie Bas van der Vliet stelde dat de zaak met name gaat om het gedrag van Cheri als hoofd van de dienst en de impact die dat heeft gehad op de organisatie. In zijn requisitoir stelde hij: ‘Vriendjespolitiek en eigen belang. Daar gaat het in deze zaak over. Wanneer moet een ambtenaar, een directeur van de Toelatingsorganisatie afstand nemen van de materie waar zij dagelijks mee bezig is in plaats van zich ermee te bemoeien.

Mag je verblijfsvergunning-aanvragers helpen de regels te omzeilen omdat ze bij jou thuis aan de bouw van je huis moeten helpen? En heeft de behandeling van die aanvragen spoed? Dient dat een algemeen Curaçaos belang? Als directeur van de TO, als ambtenaar, heb je een eed gezworen om het algemeen belang voor te laten gaan voor het individuele’, aldus de officier.

Door deze feiten als directrice van de Toelatingsorganisatie te plegen heeft Cheri het vertrouwen dat burgers in de overheid stellen ernstig ondermijnd, zegt Van der Vliet. ‘Juist van de directrice, meester in de rechten en met een juridisch werkverleden, mag je een integere naleving van de regelgeving verwachten. Iemand die het belang van Curaçao vooropstelt zoals dat in wet – en regelgeving is opgenomen.’

De zaak wordt komende donderdag voortgezet.

Bron: Curacaonieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | Hoofd Toelatingsorganisatie hoort twaalf maanden eisen

  1. En nu, wat hebt je meeverdiend, dom.

  2. “drie jaar uit het ambt moet worden gezet.” Weet iemand of dat betekent dat zij na drie jaar weer in de zelfde functie mag terug keren? Net als Schotte bijvoorbeeld?

  3. Esther Cheri, schaamteloos wijf, naar verluid de byside van payaso minister Nelson ‘criminals, fasten your seat belts’ Navarro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *