CuracaoNieuws | Hogeschool Rotterdam gaat geen bursalen meer werven

Persbureau Curacao

Wel bieden ze intensieve begeleiding aan voor de bursalen die nu nog op school zitten

Willemstad – Drie op de vier Caribische studenten in Nederland gaan zonder diploma terug naar huis. Ze maken hun hogeschool opleiding niet af. De school in Rotterdam wil daarom geen studenten van de eilanden meer werven.

Wel bieden ze intensieve begeleiding aan voor de bursalen die nu nog op school zitten. Die wil de school nu verplicht stellen voor studenten van de eilanden.

Bron: CuracaoNieuws

11 Reacties op “CuracaoNieuws | Hogeschool Rotterdam gaat geen bursalen meer werven

 1. Marlon, je hebt deels gelijk.

  Ik ken ook mensen zonder hoge opleiding die wel op hoog niveau presteren.

  Maar het mag niet zo zijn dat mensen met een master op minder dan MBO niveau presteren. Dan heeft de universiteit hen ten onrechte een master diploma verstrekt.

  En helaas zie ik dat bij de UNA te vaak.

 2. Maurice:
  Ik heb collega’s met een Master van de UNA die in hun werk nog niet eens MBO niveau halen!

  Ik : komt dat door de UNA of de persoon in kwestie ?
  Ik heb collega’s gehad die bijna geen opleiding hebben genoten. Maar tot het management team zijn doorgedrongen. Self-made man wordt dat genoemd. Self-made man kom je tegenwoordig weinig tegen, want iedereen heeft wel een of ander opleiding genoten en dus papier op zak.
  Maar ik heb ook met mensen gewerkt die (veel) papieren had (nederlandse, amerikaanse etc) maar slecht presteren.

  Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat papier geen garantie is.

 3. Beflapas schrijft: ‘Het is toch raar 3 op de 4 is gelijk aan 75% de vraag is, ligt dit aan de hogeschool van Rotterdam of aan de stad Rotterdam? ‘

  What about de hand in eigen boezem steken en het niveau van de Antilliaanse studenten in twijfel trekken (en dan heb ik het nog niet eens over hun instelling van feesten in plaats van studeren).

  Ik heb collega’s met een Master van de UNA die in hun werk nog niet eens MBO niveau halen!

 4. Het is toch raar 3 op de 4 is gelijk aan 75% de vraag is, ligt dit aan de hogeschool van Rotterdam of aan de stad Rotterdam? Het kan ook zijn dat de vooropleiding niet aansluit op een HBO of WO-opleiding.

  Met een waardeloze minister als Alcala Wallé die liever met haar achterwerk op de business seat van Klm zit dan in haar eigen kantoor, kan mij wel wat bij voorstellen.

  Wellicht een idee om een brugklas in te voeren voor deze bursalen. Deze jongens en meisjes mogen niet voor de arbeidsmarkt verloren gaan.

  Voor zover ik weet is Rotterdam een havenstad dus het zal wel de Hoge zeevaart school zijn. Misschien een idee voor deze bursalen om het bij hogeschool InHolland te proberen, daar hoef je geen colleges te volgen om te slagen.

 5. Gaat het dan toch lukken om in ‘de regio’ te studeren.

 6. Staat : Hogeschool Rotterdam gaat geen bursalen meer werven.

  Dus men mag nog binnenlopen.

 7. Postman441

  Ik was niet duidelijk genoeg. Ik bedoelde ‘Lezen en begrijpen wat er staat is een kunst’

 8. Postman441

  Tja, Lezen is ook een kunst!

 9. Beflapas schrijft: ‘iedereen heeft het recht zich te ontwikkelen’.

  Juist, maar velen kunnen het niet. Beflapas zelf is daar een uitstekend voorbeeld van.

  Domme reactie van Beflapas overgens. Want Antillianen kunnen nog steeds aan de Hogeschool studeren, alleen gaat die School ze niet meer actief werven.

 10. Wij moeten dit bij de Verenigde Naties aankaarten dit is in strijd met de mensenrechten. Iedereen heeft recht om zich te ontwikkelen en daar hoort studeren bij. Het doet me denken aan de slavenperiode, toen was het ook verboden voor slaven om te leren lezen en schrijven. Het verbaast me niets dat er zoveel criminele Antillianen zijn in Rotterdam. Als hen de toegang tot onderwijs wordt ontzegt moeten ze toch zien te overleven.

 11. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *