CuracaoNieuws | Handlanger ‘El Chapo’ rot weg in Curaçaose gevangenis

Persbureau Curacao

Russian Mike’s raadsman Eldon ‘Peppie’ Sulvaran wil uitlevering voorkomen | Vigilante

Een handlanger van de beruchte drugsbaron Joaquin (El Chapo) Guzman zit vast op Curaçao en ‘rot weg in een afgeleefde gevangenis’. Dat zegt zijn New Yorkse advocaat, Jeffrey Lichtman.

Het gaat om een Canadees, die bekend staat als ‘de Russische Mike’ en die is aangeklaagd in een drugshandelzaak met de beruchte drugskoning El Chapo. De Amerikanen hadden eerder om zijn arrestatie verzocht en willen nu dat hij uitgeleverd wordt. Deze week verscheen ‘de Russische Mike’ voor de rechter in Willemstad. Zijn raadsman, Eldon ‘Peppie’ Sulvaran wil zijn uitlevering voorkomen.

Mykhaylo Koretskyy (43), geboren in de Oekraïne, vloog eerder dit jaar met zijn gezin vanuit Canada naar Curaçao en werd 3 januari bij aankomst op Hato gearresteerd. De man is aangeklaagd door de federale rechtbank in New York, southern district, op verdenking van drugssmokkel en zit sinds januari vast in de SDKK-gevangenis.

Volgens de aanklacht heeft Koretskyy van 2008 tot 2014 deelgenomen in het netwerk van El Chapo en smokkelde cocaïne. De aanklager wil niet ingaan op de connectie met El Chapo, die in 2017 werd overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.

Curaçao, heeft via Nederland een uitleveringsverdrag met de VS, maar een beslissing om Koretskyy naar New York te sturen, wordt pas over enkele weken verwacht.

Bron: CuracaoNieuws

5 Reacties op “CuracaoNieuws | Handlanger ‘El Chapo’ rot weg in Curaçaose gevangenis

 1. Abraham Mossel

  Mooie foto van Peppie de LOSER en ex vazal & troll van ex vrienden Gerrit de Raaf en maffia figuur Corallo, de ordner die Peppie onder zijn rechter arm mee sleept (zo dik is hij) is de adm van de strafzaak Babel, de helft zijn lege A4 tje’s, toen Gerrity daar achter kwam kreeg hij op staande voet de zak!.

 2. Vraag: wat is de overeenkomst tussen Peppie en Fc Twente?

  Antwoord: ze winnen zelden.

  Zelfs gekke Gerrit zag dat in en heeft Peppie gedumpt.

  Het is natuurlijk ook zo dat de meeste rechters zo’n hekel hebben aan de arrogante Peppie met zijn ideaal van een bananenrepubliek dat Peppie als ratvocaat nemen betekent dat je een zaak met een 0-10 achterstand begint.

  Maar als je geluk hebt wordt Irma Lips je rechter en zo niet je straf een Brian Maranootje.

 3. caribbeancynic

  Maar …. als hij niet uitgeleverd wordt, zit hij nog langer in die afgeleefde gevangenis!
  Kan iemand Jeffrey Lichtman waarschuwen dat Peppie niet de meest succesvolle advocaat van Curaçao is?

 4. Het blijft een raar verhaal, ik ben zelf geen crimineel maar ik heb altijd een lijst op zak van landen die niet aan VS uitleveren.

 5. Tja, de Canadees en Peppie en Kokkie beseffen heel goed dat de Amerikaanse rechter geen Irma Lips zal zijn.

  En de Canadees daar geen Brian Mariano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *