30 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Geschorste artsen kunnen gewoon aan de slag op Curaçao

Persbureau Curacao

Volgens de bewindsman zijn er geen afspraken over het delen van tuchtuitspraken | Persbureau Curacao

Artsen die in Nederland zijn geschorst kunnen zonder problemen aan het werk op Curaçao en de andere eilanden. Dat valt op te maken uit de antwoorden van staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties op vragen van de commissie Koninkrijksrelaties.

- Advertentie -

Volgens de bewindsman zijn er geen afspraken over het delen van tuchtuitspraken. Zo kon Advent-internist dr. Bakir gewoon aan de slag ondanks een tuchtrechtelijke veroordeling voor seksueel misbruik van patiënten. Er loopt nu ook een klacht tegen hem van dezelfde aard op Curaçao.

Bron: CuracaoNieuws

- Advertentie -

Artikel delen

15 reacties

 1. Doktoren en medische instellingen op Curaçao zijn vooral goed in patienten laten wachten, voor niets laten komen en vooral declareren!
  Zo was er een huisarts met een praktijk ergens in de buurt van “Semper”flores, die in de namiddag vanaf 14:00 op afspraak werkte, maar zelf pas om 15:00 zonder blikken of blozen binnenwandelde,terwijl de eerste , al een uur voor nietsxaan het wachten was..

 2. Bakir’s advocaat Gonzales zal geen rectificatie eisen, omdat hij weet dat het bericht van Curacaonieuws.nu accuraat is.

  Dat kan niet worden gezegd van de advocaat zelf. Hij verklaart in strijd met de waarheid dat de klacht ongegrond zou zijn verklaard bij geheime uitspraak van het Medisch Tuchtcollege van 12 april.

  De waarheid is dat het tuchtcollege de klagers – drie collega internisten – niet ontvankelijk heeft verklaard.

  Erger is dat de advocaat van Bakir in zijn reactie hierboven begint met de beslissing van het MTC van 12 april en dan vervolgt met de opmerking dat in rechtsoverweging 3.11 op pagina 9 van haar beslissing staat dat het verwijt ongegrond was. Welnu de beschikking van het MTC heeft maar 2 kantjes (en zeker geen 9) en rechtsoverweging 3.11 bestaat helemaal niet.

  Het MTC is niet toegekomen aan inhoudelijke behandeling omdat de advocaat van Bakir primair en met succes niet-ontvankelijkheid heeft bepleit.

  Jammer dat-ie dat in bovenstaande reactie helemaal vergeten is…..

 3. Aan de advocaat van Bakir:
  In principe gaat ht erom dat ht te triest voor woordwn is dat een arts die geschorst is in Nederland (ook nog voor dergelijke vergrijpen) op Curacao aan de slag kan gaan.

  Dat is de kern van de zaak. En zoals dhr. George bocenstaand aangeeft dat de overheid aan zet is om dit met de tuchtcollege zeer spoedig te regelen dat dit niet meer kan.
  Dat uw client wel of niet onheus is bejegend hoeft niet ons zorg te zijn. Schijmbaar verdient hij dat.

  Groet
  drs. F. Curiel EMIA RO.

 4. Goede reactie van La Stiwz. Ben nog steeds geschokt door het feit dat ‘hij’ een vrouw is, want zij schrijft als een man, zo goed.

  Waarschijnlijk ook de enige vrouw met een huis van 2 miljoen plus op het eiland, misschien naast groot grond graaister Maria Liberia Peters.

  Maar ik had het toch prettiger gevonden als het Le Stiwz was geweest in plaats van La Stiwz.

 5. Geachte heer Gonzalez:
  ik begrijp uit bovenstaand stuk van CuracaoNieuws (niet van KKC) dat er tenminste 2 keer geklaagd is over Bakir. Eén maal in Nederland (gevolgd door een veroordeling) en één maal in Curacao (niet gegrond).

  KKC zou dus moeten rectificeren dat de klacht in Curacao niet gegrond is.
  1. Raar dat u dat middels een reactie doet.
  2. Heeft u ook rectificatie gevraagd bij CuracaoNieuws
  3. en bij Google? Als ik zoek op Bakir en veroordeling Curacao hoef ik nog niet eens verder te klikken om op google pagina te lezen dat Bakir is verdacht.

  Ik raad lezers aan om ook:
  https://caribischnetwerk.ntr.nl/2019/02/12/al-in-nederland-veroordeelde-internist-verdacht-van-aanranding-patienten-op-curacao/
  te lezen.
  Kunnen de lezers in ieder geval constateren dat Bakir in Nederland een vies mannetje was.

  Daarbij, door zelf te reageren vestigt u opnieuw de aandacht op de veroordeling in Nederland voor ongewenst kietelen hetgeen uw cliënt niet ten goede komt.

  Niet al te snugger meneer.

 6. Kan je nagaan, in Nederland is de klacht voor sexueel grensoverschrijdend gedrag gegrond verklaard, en dan op Curacao zomaar weer (verder) aan de slag kunnen.

  En het Parlement, dat dit (soort zaken) dient te pareren, staat erbij en kijkt ernaar…

 7. geachte redactie,
  de klacht tegen dr. Bakir waar u in bovenstaand bericht naar verwijst is door het Medisch Tuchtcollege Curacao bij beslissing van 12 april jl. afgewezen als zijnde niet gegrond.
  Daartoe heeft het MTC het navolgende overwogen in rechtsoverweging 3.11 op pagina 9 van haar beslissing:
  “Het voorgaande leidt er toe dat, voor zover Bakir wordt verweten in seksueel opzicht grensoverschrijdend gedrag tegen een of meer patienten te hebben vertoond, dat verwijt als zodanig niet gegrond wordt beschouwd.”.

  U wordt vriendelijk doch dringend verzocht bovenstaand bericht in de zin van de beslissing van het MTC te rectificeren.

  met vriendelijke groet,

  Lex Gonzales
  advocaat dr. Bakir

 8. Ik heb zelf goede ervaring met een arts die mij behandeld heeft in het Sehos. Waar ik in het geheel geen goede ervaringen mee heb in hetzelfde Sehos is het adminstratieve personeel. De een weet niet hoe je een afspraak moet maken, de ander weet niet hoe je de telefoon moet bedienen, weer een ander weet niet welke afdelingen er in het Sehos zijn en waar ze zitten. Het enige wat ze kunnen is met elkaar kletsen, roddelen en met de mobiele telefoon spelen en de clienten laten wachten. En dan willen ze ook nog een werk garantie? Weg ermee.

 9. Michiel: https://www.bigregister.nl/ Daar vindt je alles wat je wilt weten maar eventueel geschorste artsen etc, die op Curacao werkzaam zijn vindt je daar niet op terug.
  Waarom het BIG register op Curaçao nog steeds niet ingevoerd is , is een raadsel. Waarschijnlijk omdat men misstanden onder de mat wil houden.

 10. Die dr. Bakir moet heel erg geil zijn om na een veroordeling weer de fout in te gaan. Aan de andere kant zijn zat vrouwen die als ze een dokter bezoeken geen ondergoed dragen dat is ook een beetje de spek op de kat binden.

 11. Verbaast me niets, de meeste die in het sehos rondlopen zijn een stelletje achterbakse nietsnutten waar je niets mee opschiet

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -