29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Dode in het verkeer

HomeMediaCuracaoNieuws | Dode in het verkeer

Persbureau Curacao

Het gaat om de 23-jarige Marvetty Altagracia Ignacio

Bij een eenzijdig ongeluk op de Winston Churchillweg is vanochtend een dode gevallen.

Het gaat om de 23-jarige Marvetty Altagracia Ignacio.

Zij reed op de Winston Churchillweg richting Sta. Maria. Door nog onbekende oorzaak raakte ze ter hoogte van Mister & Miss van de weg en botste frontaal op een lantaarnpaal.

Marvetty had geen gordel om en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Een toegesnelde ambulance kon niets meer voor haar doen.

Marvetty is het 18e dodelijke slachtoffer in het verkeer dit jaar.

Bron: CuracaoNieuws

22 reacties

 1. @Maurice,
  onze dochter rijdt een auto van ANG 110.000,-. Ze is 19.
  Ik snap wel hoe dat werkt. Weet je hoe?
  Als zij rijdt kan ik niet rijden.

 2. @Maurice, Misschien had de politie gewoon moeten controleren bij de uitgang van Brakkeput..
  Opvallend is dat ze dat wel bij ‘makamba’feestjes doen bij Kokomo maar niet bij de YDK feestjes. Met deze gevolgen!

 3. Inmiddels is bekend dat deze dame van een feest in Brakkeput kwam.

  Ik betwijfel of ze daar de hele avond en nacht alleen maar appelsap heeft gedronken, maar het was hoe dan ook zeer onverantwoord van haar om nog in een auto te stappen. Nu heeft ze een paal geraakt, eigen schuld dike bult, maar stel dat ze een fietser of voetganger geraakt had! Bijzonder onverantwoordelijk van deze dame.

  Hoe een 23 jarige in een auto van 60,000 florin kan rijden roept bij alle lezers op dit forum ook vraagtekens op, maar ik kan die vraag van jullie helaas niet beantwoorden.

 4. @Johan is helderziende leden van het forum, maar wel een helderziende met vooroordelen.
  Triest allemaal, triest voor de familie.
  Het zal je kind maar wezen!

 5. Zeker @Hans, vroeger zat de koetsier ook rechts vanwege het hanteren van de zweep met de rechterhand en gedurende ‘the wild West’ waarbij het merendeel de vuurwapen links droeg en tegemoetkomende links passeerde, of @ Hans waant zich nog (gezien de staat van onze wegen misschien niet verwonderlijk) in jaren 20, waar er op de onverharde wegen een spoor om de kuilen, plassen en andere obstakels werd gevormd. Dat ging goed omdat er weinig verkeer was. Hoewel uit niets blijkt dat links- of rechts rijden veiliger of beter zou zijn, ligt het voor de hand dat verkeersregels en voorschriften waaraan een voertuig dient te voldoen i.v.m. verkeersveiligheid gericht zijn op het systeem dat in dat land gehanteerd wordt. Voor Curaçao is dat rechts rijden.

  Het is mogelijk om met een voertuig uit de mondi te geraken. Problematisch wordt het echter als de mondi tussen de oren zit.

  https://youtu.be/KJsAdXb4MQc
  Zie ook: https://www.louwmanmuseum.nl/~/media/Louwman%20Museum/Website/Archief/Links%20of%20rechts%20rijden%20en%20sturen.ashx

 6. Ik wordt een beetje veel moe van napapagaaiers als Hoedanook als het gaat om right hand drives.

  Ik heb er eentje gereden en ze zijn totaal niet gevaarlijk, mits je oppast bij het inhalen (doe ik toch al nooit) en wat meer ruimte tussen jou en je voorligger laat bij het linksafslaan zodat je je tegenligger ziet.

  Beter een goede chauffeur in een right hand drive dan een mondi monkey in een left hand drive.

  On topic, want de auto hier was gewoon left hand drive: aan haar Facebookpagina te zien, was het ‘slachtoffer’ wel degelijk een drive and text typetje.

 7. @Schiedam,
  In jou opsomming ontbreekt de ‘afgekeurde’ Japanse auto’s met het stuurwiel rechts. Voorts is het parlement er toch voor wetgeving? Daar zitten toch de vertegenwoordigers van het volk. Of niet? Helaas, is het ook zo dat een regeringskrant dat niet functioneert gezien daar enkel politieke partisane geschillen uitgeroddelt worden.

 8. Op zich heb ik niet zo veel verstand van, het zou kunnen dat deze mevrouw opslag dood was maar ik heb weleens een ongeluk op de zelfde straat met een motor gezien waarbij een politieagente bijna een half uur alleen de hand van de slachtoffer vasthield en hem moet probeerde in te praten, de man is later ter plekke overleden.

  Wat ik mij afvraag is, kunnen politieagenten geen eerste hulp verlenen (er is een politiebureau vlakbij) in afwachting van ambulance personeel?

  Aan de andere kant heb ik ook niet zoveel vertrouwen in het ambulance personeel, vroeger reed een verpleegster mee op de ambulance, met haar had ik wel zo iets van, stel je voor dat zij op mijn gezicht zou zitten om mij hartmassage te geven, helaas zie ik haar niet meer op de ambulance mee rijden.

  Van de meeste ambulance personeel heb ik zoiets van als je niet aan een inwendige bloeding overlijdt dan drukken ze je borst kast wel kapot met hun gewicht.

 9. Op de beelden zijn geen geactiveerde airbags te zien; ik heb begrepen dat deze nog steeds niet verplicht zijn op Curacao. Wat dat betreft hebben voor verkeerswetgeving verantwoordelijke Minister en ambtenaren bloed aan hun handen.
  Wat mij ook verbaasd is dat bij de gehele bevolking dit ongeval diepe indruk maakt, maar dat niemand de regering aanspreekt op de verouderde wetgeving en keuringseisen waardoor Curacao het afvoerputje is van de autoindustrie en autohandel die hier uitgeklede versies nog kwijt kan, alsook het gebrek aan moreel besef van al die handelaren die willens-en-wetens minder veilige produkten verkopen.

  Bon Pasku regering en commerciantes!

 10. Benieuwd hoe Pasman gereageerd zou hebben als zijn op de andere weghelft fietsende zoon of langs de andere weghelft lopende dochter geraakt zou zijn in plaats van de paal.

 11. Het is inderdaad mogelijk dat ze uit wilde wijken voor een loslopende hond of voor een persoon die plotseling de weg overstak.
  Koppel daarbij geringe rij-ervaring, rijdend in de auto van papa of mama (die ze niet goed kent) en dan is zo’n ongeluk wel mogelijk.

  Ik snap de reactie van Johan wel, velen zijn bezig met andere zaken dan autorijden, maar of dat hier het geval is weten we niet en daarom is het beter daar geen uitspraken over te doen.
  I.g.v. motor- of scooterrijders op slippers, zonder helm, ver boven de maximale snelheid en alle verkeersregels aan hun laars lappend, is het een ander verhaal.

 12. Dat iemand ‘onwel’ kan worden achter het sturen vervolgen verongelukt in het verkeer is teveel inspanning voor de beperkte hersencapaciteit van @ Johan. De filters en (oog)kleppen van @Johan zijn afgesteld op een ‘Ebenezer Scrooge’ (Crinch-like) beeld van de medemens. Vandaar ook zijn (aanhoudende) reactie t.a.v. Zzulk een vreselijk tragisch ongeval. De overledene is een relatief jonge dame, dochter van Stanley Ignacio, een voorvechter voor dierenbescherming op het eiland. R.I.P. Condoleances en sterkte aan de familie.

  Stanley was gewend om met beesten (als @Johan) om te gaan en, ondanks een beet, krab of steek, vocht om ‘hun rechten te beschermen’. Zo zou Stanley ook de KKC commentpolis weerhouden van ingrijpen.
  @Johan zal met zijn reacties de stemming en sfeer van deze dagen niet bederven. Misschien komt hij als ‘Scrooge’ zelf tot ‘inkeer’. De wonderen zijn de wereld niet uit.

 13. Toch vreemd , nieuwe auto,s geven al een tijd signaal af als de gordels niet in de houder zijn geplaatst .
  Conclusie is vreemd , heel vreemd .
  R.I.P Marvetty en sterkte aan de nabestaande .

 14. Henk Pasman, toch.

  Iedereen die een beetje streetwise is weet dat je niet zomaar langs de andere weghelft tegen een paal rijdt. En als je dat doet met de maximaal toegestane snelheid in de bebouwde kom is het ook niet dodelijk.

  Iedereen die een beetje streetwise weet dat een 23 jarige geen spiksplinternieuwe SUV van zichzelf heeft.

  Maar Henk gelooft ook dat wanneer er weer eens iemand doodgeschoten wordt op Seru Fortuna of in Koraal Specht dat komt omdat die persoon vals heeft gezongen in de kerk.

 15. @ Johan.
  Er staat: door nog onbekende oorzaak en geen gordel om, dus waar haal jij al die wijsheden vandaan: te hoge snelheid, whatsappen en waarom conclusie boontje komt om zijn loontje?
  Waarschijnlijk nog voor 90% van de bank? Dat is een vooroordeel!
  Familie zit echt niet te wachten op dit soort ongenuanceerde uitspraken.
  Gezien de impact op de auto tegen een ijzeren paal kan dit ook met een snelheid van rond de 60 zijn. Moderne auto’s hebben een kreukel zone, maar de snelheid van de bestuurder gaat met, bij dit voorbeeld met 60 km/uur, naar voren en dan is gordel alleen niet voldoende!
  Vraag is nog niet beantwoord hoe het komt dat deze bestuurder frontaal tegen deze paal is aangereden?

 16. Geen gordel om, te hoge snelheid en Whatsappen achter het stuur.

  Boontje komt om zijn loontje.

  Wel zonde van die mooie auto, waarschijnlijk nog voor 90% van de bank.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties