33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Defensiewoningen per veiling verkocht

HomeMediaCuracaoNieuws | Defensiewoningen per veiling verkocht

Persbureau Curacao

Het gaat om tientallen woningen die over een periode van 2 á 3 jaar worden verkocht.

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt opnieuw defensiewoningen op Curaçao. Dit keer gaat het om 11 huizen in Grote Berg. De woningen worden per stuk via een notaris op basis van openbare veiling verkocht.

De huisvestingsbehoefte bij ministerie van Defensie in het Caribisch gebied is de laatste jaren afgenomen. Hierdoor is er leegstand ontstaan. Het gaat om tientallen woningen die over een periode van 2 á 3 jaar worden verkocht.

Bron: CuracaoNieuws

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. @ Hoedanook

  Helaas komt het maar al te vaak voor bij veilingen dat mensen totaal geen idee hebben wat er verder nog komt kijken bij zo’n veiling. Ze hebben hun zinnen gezet op zo’n kavel en blijven maar doorbieden onder het motto: ‘ze moeten het tegen elke prijs hebben’.
  En dan begint het feest. Dan moeten ze de veilingkosten betalen, de notaris etc. De vorige keer zijn de meeste huizen tussen de 230 en 250 weggegaan.

  Maar, dan komen ze in het huis en merken ze dat er geschilderd moet worden. De ziekenhuisvloer is toch wel wat irritant. Dan komen ze er ook achter dat de kleinste slaapkamer veel te klein is om een bed in te zetten. Dat de huizen geen berging hebben, dat er geen deepwell is voor de tuin (die toch wel groot is), dat ze zo ongeveer bij de buren op het bord kunnen kijken oftewel er moet een muur komen, En zo beginnen de kosten langzaam te stijgen. Willen ze het gaan verhuren dan zal er een carport bijmoeten, de tuin moet worden verfraaid, in de meeste tuinen staat vrijwel niets, dat een zwembad er toch wel bijhoort, het huis totaal geen airco’s heeft en zo stijgen de kosten maar door. Doch helaas, ze zitten al aan het huis vast.
  Bij sommige huizen in Jongbloed was het zelfs zo erg dat bij iedere regenbui de boel onderwater kwam te staan. Wanneer je dat niet weet en je koopt het in de droge periode dan staat je een leuke verrassing te wachten bij aanvang van het regenseizoen.

  Maar goed, ik zou zeggen, veel plezier ermee.

 2. Moet toegeven nooit een woning op een veiling gekocht te hebben, maar het zou vreemd zijn als het er anders aantoe gaat dan alle andere veilingen (zelf op Internet). In dit geval zullen er wel taxatie rapporten zijn. Wat normaal op veilingen gebeurd als het ‘startbod’ te hoog is (niemand ingaat op het start bedrag) er overleg plaatsvindt en vervolgens, dat wat geveild wordt, opnieuw aangeboden wordt tegen een lager bedrag of niet meer geveild wordt.

 3. @ La Stiwz,

  Of het zijn 11 man die hun onderzoek niet goed doen. Meten is weten zeggen we altijd en kennis is macht. Gelukkig weet ik wel wat over die woningen.
  Wie ze koopt, zoals de vorige keer, voor rond de 250,000 NAF kan rekenen op ong 100,000 NAF extra om de woningen aan te passen zodat ze er niet langer uitzien als hondenhokken. Dan kosten ze dus 350,000 NAF en dat is veel teveel voor die woningen.
  De woningen op Piscadera zijn ong 10 jaar geleden verkocht voor 125,000. Na verbouwing kostten ze toen rond de 225 a 250 en dat was een goede en eerlijke prijs voor die woningen.

 4. @Joep: als ze 11 stuks op een veiling verkopen zijn ze per definitie niet te duur.

  Kan zijn dat jij het te veel vindt, maar 11 man (de markt) vindt het dat blijkbaar waard.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties