CuracaoNieuws | Curmil zoekt nieuwe mannen

Door Persbureau Curacao

De inschrijvingstermijn sluit op 18 mei.

Je kunt je weer inschrijven voor de Curaçaose militia, Curmil. Althans, jonge mannen kunnen dat. Vrouwen nog niet. Je mag ook onder de 18 of ouder zijn dan 24.

Met een Nederlands paspoort en een VSBO diploma op zak. Heb je Havo of MBO niveau 4, dan mag je je aanmelden voor de officiersopleiding. De inschrijvingstermijn sluit op 18 mei.

Bron: CuracaoNieuws

5 Reacties op “CuracaoNieuws | Curmil zoekt nieuwe mannen

 1. @Leuk: kabouterbos misschien?

 2. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 3. Eric la pias.
  Welk bos..

 4. @ericlapas, het kan uiteraard geen kwaad om je eerst in te lezen alvorens te gaan roepen over randdebielen en nog meer. Je reactie zit vol met aannames, neem van mij aan deze jonge mannen een prima opleiding krijgen en zeer goed werk verrichten, in de beveiliging, in de ondersteuning naar de overheid, politie en andere instanties en zeker ook bij het bieden van hulp bij rampen, en dat telt voor de hele Caribische regio.

 5. Curaçaose militia, zijn dit een groep padvinders die in het bos gaan kruipen en pang pang naar elkaar schreeuwen? Eén ding is voor mij niet duidelijk waarom een VSBO-diploma?

  Het lijkt mij meer iets om jongeren van de straat te houden en jongeren zonder opleiding en werk een vak leren en bezig houden.

  Met een HAVO of MBO-opleiding kan je toegelaten worden tot de officiersopleiding. Waarom is dit beter dan doorstuderen?

  Ik vraag me af welke randdebiel heeft dit bedacht? Hier hebben wij geen ene malle moer aan. Waarom geen burgermilitia waar deze jongeren wellicht in bejaardenhuizen of bij scholen de schoolkinderen met oversteken enz. gaan helpen?

  Laat de jongeren die een opleiding hebben lekker doorstuderen in plaats van oorlogje te gaan spelen voor een oorlog die nooit zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *