31 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Curaçao wint voor ‘t eerst Goldcup wedstrijd

HomeMediaCuracaoNieuws | Curaçao wint voor ‘t eerst Goldcup wedstrijd

Persbureau Curacao

Curaçao wint voor ‘t eerst Goldcup wedstrijd

Houston – Curaçao heeft voor het eerst een wedstrijd gewonnen op de Gold Cup, het Noord- en Midden-Amerikaans kampioenschap. In Houston werd Honduras met 1-0 verslagen. Het doelpunt van voormalig FC Groningen-speler Leandro Bacuna was tevens het eerste doelpunt ooit op de Gold Cup voor Curaçao.

Eloy Room was de grote uitblinker aan de kant van Curaçao. Honduras deed 35 doelpogingen en schoot maar liefst 13 keer tussen de palen. Maar de reservekeeper van PSV bleek niet te passeren.

Kwartfinales in zicht

Door de overwinning op Honduras mag Curaçao hopen op een plek in de kwartfinales van de Gold Cup. Curaçao staat na twee wedstrijden derde in groep C.

Bij winst op Jamaica in de laatste poulewedstrijd is Curaçao sowieso door. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen El Salvador en Honduras.

Stand Groep C (Nummers 1 en 2 gaan door)

Jamaica 2-4 (3-2)
El Salvador 2-4 (1-0)
Curaçao 2-3 (1-1)
Honduras 2-0 (2-4)

Curaçao timmert de laatste jaren aan de weg met eerst Patrick Kluivert als bondscoach en nu Remko Bicentini, hoofddtrainer van het Gelderse SV Juliana ’31. Twee jaar geleden debuteerde Curaçao bij de Gold Cup, maar toen gingen alle duels verloren. Wel werd dat jaar de Caribbean Cup gewonnen. Sinds 2011 probeert Curaçao zich voor een WK te plaatsen, tot nu toe tevergeefs.

Naast Room en Bacuna telt de selectie van Curaçao nog zeventien spelers die geboren of opgegroeid zijn in Nederland, zoals Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Jafar Arias (FC Emmen) en Elson Hooi (ADO Den Haag). Charlison Benschop (De Graafschap) verliet vrijdag de selectie omdat hij zich wil richten op een transfer. Ook Brandley Kuwas is normaal gesproken deel van het team van Curaçao. Maar die heeft na drie seizoenen Heracles de overstap gemaakt naar Dubai, waar de competitie in juli al begint. Kuwas kiest ervoor om zich volledig op zijn nieuwe club te richten.

Bron: CuracaoNieuws

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties