29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Curaçao Animal Rights Foundation (CARF) Bestaat 10 Jaar

HomeMediaCuracaoNieuws | Curaçao Animal Rights Foundation (CARF) Bestaat 10 Jaar

Persbureau Curacao

De afgelopen 10 jaar is de stichting uitgegroeid tot een professionele organisatie

WILLEMSTAD, CURACAO – Curaçao Animal Rights Foundation (CARF) bestaat deze maand tien jaar. CARF werd op 29 mei 2008 opgericht door lokale dierenliefhebbers die toen al verschillende jaren bezig waren met het opvangen van zwerfdieren.

Tijdens de afgelopen tien jaar is de stichting uitgegroeid tot een professioneel opererende organisatie. CARF is tevens de oudste rescue organisatie op Curaçao die een no-kill beleid hanteert.

“Wij zijn er trots op dat wij, dankzij de hulp van onze vrijwilligers en de steun van onze donateurs, in de loop der jaren duizenden dieren hebben opgevangen en herplaatst. Het is een hele mijlpaal”, aldus Lisette van der Heijden, één van de vaste vrijwilligers van CARF. “Maar natuurlijk streven we er uiteindelijk naar dat onze stichting niet meer nodig is en we onszelf kunnen opheffen. Helaas worden wij tien jaar na onze oprichting nog dagelijks geconfronteerd met ernstige gevallen van verwaarlozing en mishandeling van honden. Aandacht voor de zwerfdieren problematiek en sterilisatie- en educatie initiatieven zijn nog altijd hard nodig op Curaçao.”

Momenteel draagt CARF de zorg voor circa 130 honden. Alle honden worden gesteriliseerd of gecastreerd en voorzien van een chip. Dagelijks wordt er door vrijwilligers met de honden gewandeld, getraind of gespeeld. CARF hanteert een selectieve adoptieprocedure om te vermijden dat een hond later nog eens herplaatst moet worden.

De afgelopen tien jaar dierenhulpverlening is mogelijk gemaakt door de financiële steun van dierenliefhebbers. Giften, collecteopbrengsten, donateurs en sponsors hebben ervoor gezorgd dat CARF zoveel dieren heeft kunnen redden. “Een decennium lang honden opvangen en verzorgen gaat gepaard met veel geldzorgen. We hebben meerdere keren een opnamestop moeten inlassen omdat we geen beschikbare middelen hadden. Uiteraard blijft alle steun welkom en nodig. Ook kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken,” zegt van der Heijden.

Zowel monetaire schenkingen op MCB rekening 21199501 als donaties van items ter ere van het tienjarig bestaan van CARF zijn welkom. Momenteel heeft CARF veel baat bij Purina ProPlan Puppy (verkrijgbaar bij Claus Clinic), tweedehands handdoeken en lakens, en schoonmaakmiddelen waaronder chloor, vuilniszakken en papieren keukenrollen. Donaties kunnen worden afgegeven bij Claus Clinic aan de Anasaweg 7, THEA Gifts & More aan de Cas Coraweg 39A of er kan contact worden opgenomen via [email protected].

Bron: CuracaoNieuws

2 reacties

  1. Wellicht is de vraag een beetje out of place dus mijn excuses daarvoor maar ik ben ten einde raad. Sinds kort heb ik een hondje van het asiel voor mijn dochter gehaald. Het is een lief hondje maar het vertoont een raar gedrag. Met gedrag bedoel ik rijgedrag hij rijdt op andere honden zowel wijfjes als mannetjeshonden en ook kinderen, vrouwen en wild vreemden. Het brengt mij ontzettend in verlegenheid vooral als je met iemand staat te praten.
    Ik hoop dat iemand een oplossing weet want anders moet ik hem terug naar het asiel brengen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties