CuracaoNieuws | [CORRECTIE] Deviezenvoorraad Curaçao verslechterd, maar nog steeds op peil

Persbureau Curacao

CFT: Uit de projecties van het IMF blijkt dat de deviezenreserves zullen afnemen tot onder 2 maanden aan importen van goederen en diensten, terwijl 3 maanden als kritische ondergrens wordt aangehouden.” | Persbureau Curacao

Willemstad – De berichtgeving als zou de deviezenvoorraad op Curaçao door de ondergrens van drie maanden zijn gezakt, klopt niet. De uitspraak zou zijn gedaan door de voorzitter van het College financieel toezicht (Cft), Raymond Gradus tijdens de persconferentie van woensdag.

Onze verslaggever heeft per abuis een projectie van het IMF voor vaststaand feit aangenomen en dat opgenomen in het bericht.

Wat de voorzitter van het Cft tijdens de persconferentie wel zei was het volgende (ingekort):

“In dit verband zou ik ook stil willen staan bij een onlangs uitgebracht IMF rapport over Curaçao. () Ik deel met hen de zorgen over de deviezenvoorraad van Curaçao, die de afgelopen jaren aanzienlijk is verslechterd. () Uit de projecties van het IMF blijkt dat de deviezenreserves zullen afnemen tot onder 2 maanden aan importen van goederen en diensten, terwijl 3 maanden als kritische ondergrens wordt aangehouden.”

De redactie van Curaçao.nu betreurt de verkeerde weergave en biedt daarvoor zijn excuses aan.

Bron: CuracaoNieuws

6 Reacties op “CuracaoNieuws | [CORRECTIE] Deviezenvoorraad Curaçao verslechterd, maar nog steeds op peil

 1. Ria Patia

  Koos Framboos, Koen Citroen, Soraya Papaya, Koot Kokosnoot, Ria Patia, Toos Abrikoos, Maria Patia, Aba Guyaba, Ana Manzana en Jas Ananas: s.v.p.één nickname gebruiken.

  Commentpolis

 2. Toos Abrikoos

  Koos Framboos, Koen Citroen, Soraya Papaya, Koot Kokosnoot, Ria Patia, Toos Abrikoos, Maria Patia, Aba Guyaba, Ana Manzana en Jas Ananas: s.v.p.één nickname gebruiken.

  Commentpolis

 3. Knoek-koe

  “Ons zelf kan”

 4. @ Daan. Er staat in het Cft stukje nergens dat het nu meer dan 3 maanden is. Wel dat het tot minder dan 2 maanden gaat afnemen.

 5. Daan Banaan

  @Hoezo
  “De berichtgeving als zou de deviezenvoorraad op Curaçao door de ondergrens van drie maanden zijn gezakt, klopt niet.” – Lijkt me duidelijk dat het meer is dan 3 maanden.

 6. Voor hoe lang is de huidige deviezenreserve dan nog wel? 2 maanden en een paar dagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *