31 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Centrale Bank grijpt in bij Banco Del Orinoco

HomeMediaCuracaoNieuws | Centrale Bank grijpt in bij Banco Del Orinoco

Met noodregeling | Persbureau Curacao

Bij de KvK staan als president-directeur ingeschreven Santos Alonso Ramos (Spanje) en managing director/vicepresident Luis Alfonso De Borbon Martinez Bordiu (Spanje). Met als directeuren Joel Santos Tobio (Venezuela) en René Philippe Römer (Curaçao)

Willemstad – De Centrale Bank grijpt in bij Banco Del Orinoco. De internationale bank van Venezolaanse origine overtreedt anti-witwas- en antiterrorismeregelgeving en misleidt de Centrale Bank die toezicht houdt met vervalste documenten en financiële rapportages.

Het is nog maar de vraag of er voldoende geld is voor de rekeninghouders. Er loopt al een groot aantal klachten omdat betaalopdrachten niet worden uitgevoerd.

De Centrale Bank heeft de bankvergunning inmiddels ingetrokken en het bestuur overgenomen.

Bron: CuracaoNieuws

Naschrift KKC:

Persbericht nr. 2019-035

Noodregeling Banco Del Orinoco N.V. uitgesproken op verzoek van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

Willemstad/Philipsburg – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft zich vanwege tekortkomingen binnen Banco Del Orinoco N.V. genoodzaakt gezien het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao te verzoeken om ten aanzien van Banco Del Orinoco N.V. de noodregeling uit te spreken. Dit verzoek is gedaan in het belang van de deposanten en overige crediteuren van Banco Del Orinoco.

Het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao heeft op 5 september 2019 de noodregeling uitgesproken ten aanzien van Banco Del Orinoco N.V. Het uitspreken van de noodregeling heeft tot gevolg dat Banco Del Orinoco niet kan worden genoodzaakt tot nakoming van haar schulden. Aangevangen executies worden geschorst en gelegde beslagen vervallen. Om het publiek, de deposanten en de overige crediteuren te informeren zal de CBCS op donderdagmiddag 5 september 2019 om 15:30u een persconferentie houden.

De CBCS oefent toezicht uit op de financiële sector op Curaçao en Sint Maarten. Bij haar toezicht richt CBCS zich naar de belangen van crediteuren of toekomstige crediteuren van onder toezicht staande instellingen. CBCS ziet erop toe dat onder toezicht staande instellingen op verantwoorde wijze omgaan met de middelen die hen worden toevertrouwd en zich houden aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

Willemstad, 5 september 2019
CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

Kvk Banco Del Orinoco NV BDO 20190906 by Black Lion on Scribd

PB 2019-035 Noodregeling Banco Del Orinoco ENG BDO 20190906 by Black Lion on Scribd

PB 2019-035 Noodregeling Banco Del Orinoco SPAANS BDO 20190906 by Black Lion on Scribd

PB 2019-035 Noodregeling Banco Del Orinoco NED BDO 20190906 by Black Lion on Scribd

Banco Del Orinoco NV. Noodregeling CBCS by Black Lion on Scribd

22 reacties

 1. Ongelooflijk, het verhaal van Rene Romer.

  Absoluut niet meer te handhaven bij de beurs.

  Toevallig is er net een plaatsje van een bankier vrijgekomen in Bon Futuro.

 2. Wie waren de commissarissen bij BDO?

  Ongetwijfeld types als Karel Frielink en Remigio Booi.

  Ik betwijfel of er bij de beurs van Rene Romer uberhaupt een raad van commissarissen is. Waarschijnlijk kon hij daar ongestoord zijn gang gaan.

  Inderdaad een mooi rijtje, Trolletje. Garcia, Capella, Isenia, Tromp, Palm, Capriles.

  Welcome to this club, Rene Romer.

 3. Na
  E. Graaicia
  E. Tromp from the Oval Office, 5th floor of The Tromp Tower
  E. Zus De lannooy free (paid) education courtesy of the taxpayer!

  Hebben we een nieuwe ster aan het bank firmament

  R. Romer

 4. Benieuwd waarom Rene Romer bij Citco moest vertrekken.

  Dat soort bedrijven houden fraude en coruptie van werknemers graag intern, en hebben er geen moeite mee fout personeel een flinke som geld en een goede referentie mee te geven.

  Dat dat foute personeel door die referentie vervolgens elders aan de bak kan komen en doorgaan met frauderen, interesseert Citco natuurlijk helemaal niets.

  Ikke ikke ikke en de rest kan stikken.

  Principe door Rene Romer blijkbaar ook toegepast bij onze beurs en BDO.

  Zum Kotzen, zouden onze Oosterburen zeggen.

 5. Hele top bank, pensioen en verzekerings sector bestaat uit YDK graaiers die in de londense city niet verder dan bode of heldesk assistent zouden komen.
  Na giro en Cbcs weer een graaiende YDK directeur

 6. Zo meneertje Rene Romer:
  ,Er is sprake van ernstige overtreding van anti-witwas- en antiterrorismeregelgeving, zij heeft haar bedrijfsvoering in het geheel niet op orde, zij volgt aanwijzingen van CBCS niet of onvoldoende op en zij misleidt CBCS over haar financiële positie door gebruik te maken van vervalste documenten.”

  Daar was u als directeurtje verantwoordelijk voor. Maar u denkt aan te kunnen blijven als directeur van onze beurs? Wat zouden de beursgenoteerden en handelaren daarvan denken? Zullen wij die eens even gaan informeren? Wie is de toezichthouder op uw beursje? De Centrale Bank? Dan hoeven we die niet meer te informeren toch?

  Zeg het eens Reneetje?

  Romertje?

 7. Kunnen we de puberale Drechi/CR discussies achterwege laten en ons focussen op de vraag of Rene Romer nog te handhaven is als directeur van de effectenbeurs vanwege zijn onverenigbare functie als directeur van een bank in welke hoedanigheid hij ook nog verantwoordelijk was voor financieel wanbeleid en een mega witwasoperatie binnen die bank?

  Het wordt echt tijd dat bankdirecteuren eens hun verantwoordelijkheden gaan beseffen, net als leden van raden van commissarissen.

  Het wordt ook tijd dat beiden hoofdelijk aansprakelijk gesteld gaan worden voor door hun ‘willful blindness’ benadeelde klanten en leveranciers.

  Begrepen Stephen Capella en Neysa Isenia?

  Begrepen Karel Frielink en Remigio Booi?

  Schrijf hier maar eens een scherpe column over Kunneman, in plaats van de slappe koffie die er uit je pen komt.

  NB Danki Drechi, danki CR.

 8. @drechi: het feit dat je zelf geen 3 voorbeelden kan noemen van YDK rolmodel ministers geeft al aan dat je jezelf gewonnen geeft.
  Gelt dekker heeft in zijn eentje meer betekent voor Curacao dan alle YDK politici bij elkaar

 9. Het erge is dat wanneer je zoals ik hier een groot maatschappelijk probleem aanhaalt (lack of accountability), Drechi vervolgens langskomt en dit forum doet lijken als de speelzaal van de Caprileskliniek waardoor het lijkt of ik daar ook ben.

  Om deze reden haken veel bezoekers van dit forum af.

 10. @Marice:
  Je hebt in FRANKRIJK je rechtzaak gewonnen. Niet hier!! Hier mag je je snavel niet ongestraft gebruiken. Hier is Drechi pa bo atras de rechter 🙂 🙂 🙂

 11. In geen enkel ander land zou het de directeur van de nationale effectenbeurs zijn toegestaan als (betaalde) nevenactiviteit een directeurspositie bij een andere bank te bekleden.

  En als die bank vervolgens een grote witwasser blijkt te zijn, zou die directeur, Rene Romer dus, op staande voet moeten worden ontslagen. Als directeur ben je namelijk verantwoordelijk voor die witwas!

  Benieuwd wie er in de Raad van Commissarissen van de effectenbeurs zitten. Ongetwijfeld laffe luie slapjassen als Karel Frielink (Insel) en Remigio Booi (Studiefinanciering).

 12. Reinald, kop in het zand hopen dat het overwaait, Curiel is nog actief aan het graaien: zou CBCS zich niet daar eens druk over kunnen maken?

 13. De Spaanse prins Luis Alfonso de Borbon, de neef van Koning Felipe VI van Spanje. Zou Felipe hem misschien Curacao hebben aangeraden toen hij ons thuis bezocht? Ze waren in die tijd nog steeds goede vrienden later waren ze boos op elkaar. Maar ze zijn ze nu weer vrienden van elkaar. Misschien kwam Luis Alfonso een keer met Juan Carlos naar Curacao. Vandaar dat Luis Alfonso’s naam op de KvK register staat. What a surprise zeg.

 14. Populaire Bank CEO mannen van Curacao

  Chicu Capriles ( In suspense) , Emsley Tromp (fired, passive @home),
  Kenny Canword (active), Pierro Hurtado (active), Garcia (fired , passive in Jail, active @ home ).

 15. In mijn rijtje vergeet ik zomaar Chicu Capriles, begenadigd facilitator van de gigantische Grynstein witwasoperatie.

  Benieuwd trouwens hoe Chicu’s Amerikaanse correspondent banken daar over denken.

  Wel Robbie dos Santos de deur wijzen wegens witwassen en dan zelf…

 16. Het zonnebankhoofd Rene Romer is met een zak geld bij Citco weggestuurd en daarna de Curacaose effectenbeurs begonnen.

  Daar verdient hij wederom een fiks salaris, terwijl er alleen enkele kleine kut-aandeeltjes aan deze beurs genoteerd staan.

  Naar nu blijkt staat hij dus ook op de payroll van een witwasser.

  Het rijtje Grote Graaiers in onze bancaire wereld wordt steeds langer… Eric Garcia, Stephen Capella, Neysa Isenia, Ensley Tromp, Ralph Palm, Etienne Ys, Zus de Lannoy en nu dus ook Rene Romer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties