26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Banken rekenen 1 procent fee voor storten dagomzet

Persbureau Curacao

MCB rekent sinds 1 mei 2,12nafl stortingskosten als je geld op je rekening zet. | Extra

Ondernemers zijn boos op hun bank. Die rekenen onaangekondigd een handling fee voor het storten van de dagomzet. Ochtendkrant Èxtra brengt dat nieuws.

- Advertentie -

De fee van 1 procent wordt alleen gerekend als je de dagomzet in cash komt brengen en in de rij gaat staan. Om welke bank of banken het gaat is niet bekend gemaakt. MCB rekent sinds 1 mei 2,12nafl stortingskosten als je geld op je rekening zet.

Bron: CuracaoNieuws

- Advertentie -

Artikel delen

17 reacties

 1. Banken rekenen 1% fee voor het storten van de dagomzet. De banken lenen het gestorte geld op hun beurt weer aan derden die een hypotheek, krediet, etc., behoeft, tegen veel meer dan 1%.

  Waarom moeten wij als gemeenschap dit pikken, wanneer wij meer moeten betalen om ons geld te storten, maar geen moer terugzien van al het geld dat de bank verdiend met het uitzetten van ons gestorte geld?

 2. Belachelijk!
  Toen de MOT nog niet zo actief was draaide de economie als een speer.
  Men vergeet de toerist die wat extra spaargeld wil wisselen, die als crimineel behandeld wordt.
  Ik stel voor iedere idd de oude sok/sigarendoos gebruikt voor een half jaar.
  we worden gedwongen de banken te gaan en blijven gebruiken. misschien wordt het tijd dat men zich bedenkt wat er gebeurd als;
  *De bank gehackt wordt, hoe doe ik dan mijn boodschappen.
  *Er een grote stroomuitval plaatsvindt
  *Devalueren
  *Storm of Orkaan Curacao treft
  *en dan maar niet er over te hebben als je gescimt wordt, ga dat maar eens verhalen bij de bank.

  Ik mag wel opletten met de grote fles met losgeld…….het sparen voor dat extraatje voor de kinderen.

  CASH IS, and WILL STAY “KING”

 3. @Wim: jaloers is misschien het verkeerde woord. Gebiologeerd ben je zeker.

  En leg eens even uit waar ik aan het patsen ben?

 4. @Wim: nogmaals, misschien dat je het nu wel leest: geen enkele autodealer of notaris neemt grote cashbetalingen aan, ook al zijn de source of funds excellent. Ze hebben namelijk geen zin om de melding te moeten doen.

  Het enige antwoord wat je krijgt: ga maar naar de banken stort het op mijn rekening.

 5. La Stiwz heeft de klepel horen luiden, maar weet niet waar de klok hangt. Misschien ziet hij tussen het bos de bomen niet meer?

  Daarom in Jip en Janneke taal, zodat La Stiwz het ook begrijpt:

  Een autohandelaar kan La Stiwz een auto verkopen van 135,000, vooruit 135,000 plus, tegen contante betaling. Daarbij moet hij een MOT melding doen ja, maar die kan alleen maar justitiele gevolgen hebben voor de La Stiwz, niet voor de autohandelaar.

  Als La Stiwz zijn auto niet contant durft te betalen, is dat dus omdat hij zwart geld heeft. De autohandelaar neemt het graag aan, wel even een ID laten zien.

  En nee, ik ben niet jaloers op patstertjes als La Stiwz. Dit soort typetjes zijn de reden dat je mij niet meer in de Heeren ziet.

 6. @Wim zegt: “…Maar waarschijnlijk is het kasteel van La Stiwz en haar bolitabak met zwart geld betaald…”

  Dat zeg ik nu juist. Dat soort cash kan niet in auto’s of huizen.

  Witte cash overigens ook niet. Geen enkele autodealer of notaris neemt grote cashbetalingen aan, ook al zijn de source of funds excellent. Ze hebben namelijk geen zin om de melding te moeten doen..

  En oeioeioei, wat druipt de jaloezie er af.

 7. Als je een goede source of funds hebt, eerwaarde La Stiwz, heb je met cash betalingen en MOT meldingen geen probleem.

  Maar waarschijnlijk is het kasteel van La Stiwz en haar bolitabak met zwart geld betaald.

 8. bij cash opname bij pinautomaten wordt ook ik weet niet hoeveel in rekening gebrcht. Denk aan de mensen die een mimimum loon hebben. Of die een uitkeering hebben. Habuso. En niemand zegt wat.

 9. @Wim: ook weer zo’n domme opmerking. Een auto kopen met cash lukt je hier niet, een huis kopen met cash ook niet.

  Heb je meteen 2 MOT meldingen aan je broek. Cash draai je er doorheen in de kroeg, bij de KLM, het restaurant en Vreugdenhil.

 10. Lijkt me vrij logisch dat mcb een vergoeding voor haar werk vraagt. Mag nog stuk hoger zijn. Massa’s ondernemers doen dat ook, en leveren vervolgens geen of slecht werk.

 11. @ Zeepie,

  Veel bedrijven die met toeristen werken doen het grootste deel van hun omzet in cash en ook nog eens in USD. Die gaan geen biertje van 4 USD met een creditcard betalen.
  Andere ondernemers, die voornamelijk met kleine bedragen werken, denk bv aan een bakker, een pastechi verkoper, een snek etc werken ook met cash. Zij worden dus het hardst getroffen door deze onzinnige maatregel. En dan is het ook niet eens een vast bedrag, nee, men maakt er een percentage van oftewel kom 1000 NAF omzet inleveren en je mag 10 NAF aan kosten betalen. Te absurd voor woorden.

 12. @Zeepie, medewerker bij de MCB moet uitkijken dat hij niet zodirect mag vertrekken i.v.m. “bezuinigingen”. Dat staat te komen.

  Cash is een legaal betaalmiddel en een realiteit. Punt!
  Of koopt Zeepie zijn pakje kauwgum soms met een debet/credit-kaart?

  Als de MCB het anders wilt, moeten ze hun alternatief met een voordeel (beloning) aantrekkelijk maken . Dan switched men wel op ten duur.
  1% stelen van iemands (via cash of cheque) inkomsten is schandalig en een afstraffing.

 13. De stortingskosten voor cash geld moeten veel verder omhoog. Cash moet ontmoedigd worden ivm veiligheid personeel en klanten van de ondernemers. Tegelijkertijd moeten kosten voor Maestro betalingen dan wel omlaag.

 14. Idd zonder aankondiging.
  Ronduit schandalig, na een tigtal andere absurde kostenverhogingen.
  Na een recordwinst in 2018 verrijkt de MCB zich verder over de ruggen van de arbeiders/bedrijven die het al zo moeilijk hebben in deze enorme crisis.
  1% stelen van de mensen die notabene hun geld komen brengen. Omgekeerde wereld. De eigenaars vrijven in hun handen. De “banko amigo’ is overleden en “banko abusador” is ervoor in de plaats gekomen. Sin berguenza!

  Lio-paps- Capriles keert zich met grote afschuw om in het graf !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -