31 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 18:31

Laatste reacties

- Advertentie -

CuracaoNieuws | Aqualectra begint proef intelligente meters

Persbureau Curacao

Dat werkt door in de prijs van een kilowattuur stroom

Aqualectra is vergevorderd met de invoering van de intelligente water- en stroommeter. De contracten zijn getekend en binnenkort start een proefprojectin Ser’i Domi.

De meter moet onder andere ook het illegaal aftappen van water en stroom tegengaan. Bijna een kwart van alle elektriciteit die Aqualectra opwekt, gaat verloren door diefstal. Dat werkt door in de prijs van een kilowattuur stroom.

- Advertentie -

Bron: CuracaoNieuws

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Ik denk dat Aqualectra met slimne ofwel intilligente meters op strategische locaties weldegelijk boeven kan vangen.
  Niet bij ieder huis een intilligente meter, want met de huidige meters kun je ook zien dat iets niet klopt. Een meter met weinig verbruik terwijl veel mensen daar wonen moet een indicatie zijn dat iets niet klopt.

  Maar als men intilligente meters op bepaalde locaties plaats, dan kun je zien dat ergens iemand verkeerd bezig is.
  Als een straat bijv 1.000 m3 per maand verbruikt en iedereen in die straat zeg maar 10 m3 verbruikt en een enkel huis 2 m3. Dan zou wel iets mis kunnen zijn. Eigenlijk zou zulke analyses met de huidige meters ook kunnen. En zeer waarschijnlijk zal er software op de markt zijn die dit soort analyses kunnen maken.

  Ik vind dat Aqualectra het goed doet om diefstal te verkomen. Waarom moet de rest voor de boeven betalen ?
  Dus, doen Aqualectra.

 2. Ach het overkomt me ook vaak voor dat ik iets wil schrijven maar het lukt me niet.
  Dan ga ik over naar mijn laptop en dan lukt het wel.
  Of lukt het met mijn tablet, maar dat ding verschijnt nooit op de site van de KKC.
  Ik probeer het soms een, twee of drie maal dan geef ik het op.
  Dan denk ik ach laat maar.

 3. @KCC comment polis schreef;
  “Dat komt door de vele URL’s die je mee stuurt. Onze security heeft dit aangepast naar 3 URL’s, houd rekening onze anti-spam software reageert gewoonlijk op meer dan 2=SPAM.”

  Vele urls? Ik heb maar 2 links verzonden. Mijn oorspronkelijke reactie is van 10 augustus 2018 om 19:41, maar dat wou eerst niet lukken. Opeens is het nu wel te zien. Heb trouwens wel vaker 2 urls verzonden, is nooit een probleem geweest. Maar goed, kan gebeuren. Als het mogelijk is nu s.v.p. de reacties van 19:46 u. en 19:52 u. verwijderen comment polis, die zijn nu overbodig geworden.. ?

 4. Dat komt door de vele URL’s die je mee stuurt. Onze security heeft dit aangepast naar 3 URL’s, houd rekening onze anti-spam software reageert gewoonlijk op meer dan 2=SPAM.

 5. Ik voorzie problemen met de zogenaamde slimme meter die Aqualectra op Curaçao wil introduceren. Ik snap werkelijk niet waarom staatsbedrijf aqualectra op een klein eilandje waar er zoveel werkloosheid heerst de slimme meter wenst in te voeren. Voor maar 160.000 inwoners? Het wordt zeker een flop van jewelste! In Nederland mag de consument de slimme meter weigeren.

  https://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/slimme-meter-is-onbetrouwbaar/

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/slimme-meter/vraag-en-antwoord/slimme-meter-weigeren

 6. Als die meters net zo slim zijn als die meneer op de foto (van Aqualectra?) uit zijn ogen kijkt, kunnen we nog wel wat ellende verwachten. Na ruim een half jaar zijn de rekeningen van Aqualectra nog steeds niet op orde vanwege de introductie van een nieuw adminstratiesysteem.

 7. Intelligente meter… ahum.
  Hoe gaat zo.n meter die je op afstand kan uitlezen nu illegaal aftappen tegenhouden..
  Illegaal aftappen doe je om de meter heen.
  De jongens die nu door de wijken lopen gaan hun baan verliezen wele.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | PCR- en antigeentest vanaf maandag verplicht voor reizigers Bonaire naar Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Reizigers uit Bonaire moeten vanaf maandag een negatieve PCR-test voor vertrek tonen en drie dagen na aankomst op Hato een antigeentest ondergaan. Reden is...

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...
- Advertentie -