33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

CuracaoNieuws | Amsterdam verwelkomt Caribische studenten

HomeMediaCuracaoNieuws | Amsterdam verwelkomt Caribische studenten

Persbureau Curacao

Caribische bursalen studenten in Nederland | Persbureau Curacao

Voor de negende keer op rij organiseert de gemeente Amsterdam een ontvangst speciaal voor de studenten uit Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Tientallen studenten worden donderdag 23 augustus in het stadhuis welkom geheten door de loco burgemeester.

Tegelijkertijd maakt de Nederlandse regering bekend het collegeld voor aankomende studenten te halveren.

Nederland is vooral op zoek naar leraren. Ook vanuit de Caribische eilanden. Studenten aan een lerarenopleiding krijgen daarom een extra jaar korting op het collegegeld. Bovendien gaat datzelfde gebeuren als zin in 2020 hun master beginnen.

Voldoet een student aan de voorwaarden voor halvering van het collegegeld? Dan is het collegegeld voor hem of haar in studiejaar 2018-2019 € 1.030 in plaats van € 2.060.

Bron: CuracaoNieuws

5 reacties

 1. Amsterdam verwelkomt Caribische studenten. Dit lijkt inderdaad een poging van gemeente Amsterdam om deze studenten te paaien en dat ze na hun studie voor een verblijf in Amsterdam kiezen.

  Dit is echt de wereld op zijn kop, deze jongeren hebben al huisvesting en een studiebeurs. Je zou van een linkse stad als Amsterdam verwachten dat ze de energie besteden aan de Curaçaoënaars die zonder werk en studie naar Nederland vertrekken om die de weg naar een uitkering te wijzen.

 2. G. La Stiwz.. U leest niet goed en snapt er niks van.
  Loco burgemeester betekend plaatsvervangend. was een grapje.
  En ja het is de beste groep immigranten voor Nederland. ook dat vat u verkeerd op. Het zijn scholieren die hier geslaagd zijn en daar verder gaan voor hoger onderwijs en dat kan dus niet op curacao. Als ze in Nederland slagen en een grote groep lukt dat, dan kunnen ze prima banen vinden daar. Niet hier. En ze blijven dan daar. Een complete brain drain zoals ze dat noemen. Ook het hele beeld van “Nederland” wordt bij velen kompleet anders.
  Komen ze terug hier naar toe dan zijn het makaba pretu’s, het is triest voor Curacao dat ze niet snappen wat het eigenlijk betekend als zo,n grote belangrijke groep jeugd vertrekt en weg blijft.

 3. Leuk zegt: “…Het is de beste en slimste groep immigranten…”

  Dream on @Leuk, dream on.

  Zeker als je moet uitleggen wat Loco betekent.

 4. Natuurlijk onthaald Nederland Caribische studenten met open armen. Het is de beste en slimste groep immigranten en ze weten ook dat 85% nooit meer terug gaat.
  Ik hoop wel dat die “Loco” burgemeester wel eerst uitlegt wat dat woord in het Nederlands betekend.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties