CuracaoNieuws | 4000 ambtenaren op Curacao

Persbureau Curacao

De verwachting is dat dit aantal straks verder zal dalen omdat nieuw personeel niet meer mag worden aangenomen | Persbureau Curacao

Willemstad – Curaçao had in 2018 4084 ambtenaren in dienst. 38 minder dan in het jaar daarvoor. Op de verschillende ministeries en staatsorganen, zoals de politie zijn 3300 mensen aan het werk.

In het onderwijs de rest, ruim 700. De verwachting is dat dit aantal straks verder zal dalen omdat nieuw personeel niet meer mag worden aangenomen.

Bron: CuracaoNieuws

14 Reacties op “CuracaoNieuws | 4000 ambtenaren op Curacao

 1. Het is niet correct “ de Ambtenaar” overal de schuld van te geven.Juist omdat er gelukkig nog wel veel goede ambtenaren aan het werk zijn gaat het nog redelijk op Curacao en draaien veel departementen niet zo slecht.

  De ‘goede’ ambtenaren zitten zeker niet bij de belastingdienst!!

 2. John Bash

  @Henk1. Excuus. Ik heb bovenstaand bericht verkeerd gelezen. Volgens Curacao.nu zijn er in 2018 4084 ambtenaren. 3300 op de diverse ministeries en ander overheidsdiensten zoals politie en 700 op ministerie onderwijs.

 3. @John Bash
  Kun je wellicht aangeven hoe je aan het getal van 3100 politieagenten komt. Waar dit terug te vinden is, aangezien er een enorm tekort is en veel onderbezetting op de verchillende buro’s? Daarbij genomen de uitstroom van gemiddeld 15per jaar.

 4. Het aantal ambtenaren in Amsterdam alleen al is +13.988, waarvan 290 fte aan communicatiemedewerkers.
  Het percentage van 2 procent van de ambtenaren in dienst schijnt toch niet significant hoger dan bij andere Nederlandse gemeenten te zijn.
  4000 ambtenaren telt Curacao alleen al, dat lijkt mij vrij hoog gezien het aantal inwoners van iets minder d8 ik dan 150.000. Als je de statistics van het CBS erop naslaat zul je zien dat naar deze groep zo’n “beetje’ het meeste geld gaat.
  Dat er geminderd moet worden is duidelijk.

 5. John Bash

  Juist @Schiedam en Shonfefe.
  En van die 4100 ambtenaren zijn er ook nog eens 3300 politie.
  Het hogere management is de beslissende factor die vaak niet capabel is en de boel frustreren.
  Het merendeel van de ambtenaren moet roeien met de riemen die ze hebben

 6. Showroe di Emmastad

  …..en toen kwam de digitalisatie……
  Een zeker voordeel: je moet als politicus/ambtenaar echt je best doen. want anders toont het algoritme in duidelijke cijfers aan dat je niet deugt

 7. Daan Banaan

  @Shonfefe, Fred Schiedam
  Goed gezegd. Alle negativiteit telkens, terwijl er ook best genuanceerd mag worden.

 8. Knoek-koe

  Er zullen zeker ook gekwalificeerde ambtenaren tussen zitten, helaas worden die gefrustreerd door de ongekwalificeerde politieke ambtenaren die daar door heersende partijgenoten zijn geplaatst en soms ook nog de dienst uit maken of totaal geen kennis van zaken hebben.

  Zie de vele vrienden en familieleden van Godett , Wiels en andere politici die ergens geplaatst zijn.

 9. Het is niet correct “ de Ambtenaar” overal de schuld van te geven.Juist omdat er gelukkig nog wel veel goede ambtenaren aan het werk zijn gaat het nog redelijk op Curacao en draaien veel departementen niet zo slecht.Wat wel fout lijkt zijn de SG van de departementen die wel politiek benoemd zijn en vaak geen vakbekwame managers blijken.
  Wij als bevolking zijn schuldig aan het telkens weer verkiezen van de idioten die de leiding hebben in ons land.Wij de bevolking weten dat er uiteraard weer familie en vriendjes benoemd gaan worden maar toch stemmen we weer op dat zooitje crooks .het dragen van een pak en stropdas maakt hen niet minder boef. Er zijn veel vakbekwame mensen op Curacao maar die laten zich niet gebruiken door de politiek.

 10. @Fred, De ambtenaren van Amsterdam zijn een stuk productiever. Hier zitten we met 4000 nietsnutten. Er zitten daar genoeg Menki Rojers!

 11. Fred Schiedam

  Amsterdam heeft 20 ambtenaren per 1000 inwoners, en dat zou voor Curacao (voor het gemak 200.000 inwoners) 4000 ambtenaren betekenen.

  Dus eerlijk is eerlijk: Curacao (met meer taken dan uitsluitend een gemeente) met 4100 ambtenaren doet het niet zo slecht!

 12. Brian S, vraag het Tilly Pikerie.

 13. Waar een klein eiland groot in kan zijn. Zoveel ambtenaren voor zo’n klein eiland is toch niet te begrijpen. Dat moet allemaal opgebracht worden door de belastingbetaler.

 14. 4000 ambtenaren. Hoeveel werkt echt? Hoeveel zit thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *