Curaçaohuis wacht op beslissing regering

De panden aan de Prinsegracht 63-65 waarop Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels haar oog heeft laten vallen.

Gevolmachtigde Minster Marvelyne Wiels wacht op besluit van regering over aankoop van het monumentale pand de Prinsengracht in het centrum van Den Haag

DEN HAAG — Het Curaçaohuis in Den Haag is nog in afwachting van een definitieve beslissing van de Curaçaose regering over de toekomstige locatie van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister. Voorlichter Jassir de Windt zei dat vandaag desgevraagd in een reactie op berichten dat het Curaçaohuis waarschijnlijk verhuist en de verbouwing van de huidige panden wordt afgeblazen.

Het Curaçaohuis geeft geen inhoudelijk commentaar op de berichtgeving, waarin twee panden aan de Prinsengracht in Den Haag worden genoemd als het toekomstige onderkomen van de gevolmachtigde minister.

Wel geeft De Windt aan dat alle mogelijkheden voor de toekomst worden verkend, in afwachting van een beslissing. Het uitblijven van een besluit heeft ook als gevolg dat er nog geen begin is gemaakt met de verbouwing van de huidige panden aan de Badhuisweg.

Bouwbedrijf Marrel Advies constateerde eerder dit jaar dat de gebouwen in matige tot zeer slechte staat verkeerden. Er was onder meer sprake van houtrot en scheuren in de draagwanden aan de binnen- en buitenkant.

Om die reden maken gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels en het personeel op dit moment gebruik van een pand aan de Wagenaarweg.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *