28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Curaçaoënaar (22) dood na achtervolging politie NL

Bron: Versgeperst

nl-politieCURAÇAO – De van Curaçao afkomstige Alan de Rooy is gisteren in Den Haag overleden. De 22-jarige jongen reed op zijn scooter toen hij werd achtervolgd door de politie. Hij kwam in botsing met de politieauto en overleed aan zijn verwondingen. Dat meldt Omroep West.
In de nacht van dinsdag op woensdag reed De Rooy samen met een vriend op zijn nieuwe scooter. De jongens reden te hard, zonder helm en zonder kentekenplaten. Toen de politie hen wilde laten stoppen, gingen ze ervandoor.
Hierop ontstond een achtervolging.

- Advertentie -

Advertentie

Onderzoek
Op de Erasmusweg kwamen ze in botsing met een politiewagen. De Rooy is hierbij om het leven gekomen. De bestuurder van de scooter ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Omdat de Rijksrecherche nog bezig is met een onderzoek naar het incident wil Justitie nog niet bekendmaken wie er op wie botste.

Reacties
De Rooy verhuisde van Curaçao naar Nederland om autospuiter te worden.
Zijn tante Jeanine Joubert reageert tegenover Omroep West op het voorval.
Volgens haar was hij nog nooit in aanraking met politie geweest. Ook Raymond Jhagrob, eigenaar van de garage waar De Rooy stage liep, reageert:

“Hij wilde er iets van maken. Hij hing niet zoals anderen van zijn leeftijd op straat, hij was elke dag hier om te werken”.

Niet verzekerd
Waarom de jongens voor de politie zijn gevlucht, weet de tante van De Rooy niet. ‘Ik snap het niet’, zegt tante Jeanine.

‘Ja, ze zaten fout en hadden moeten stoppen. Maar is dat een reden om tegen een scooter aan te rijden waar twee kinderen op zitten?’.

Joubert is zijn enige familie in Nederland en probeert alles voor de crematie geregeld te krijgen.
De Rooy was niet verzekerd, er is dus geen geld om zijn lichaam naar Curaçao te brengen.

“Ik probeer nu zijn familie hierheen te krijgen. Dan kunnen we hem hier cremeren en kan zijn moeder hopelijk zijn as mee terug nemen”.

Crematie
De crematie is woensdag om 13.30 uur in Ockenburgh. Voorafgaand vertrekt de rouwstoet om 13.00 uur bij Waldeck aan de Oude Haagweg 28. Vrienden worden opgeroepen met een scooter in de stoet mee te rijden.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -