29 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao | Tips voor Fuikdag op Curaçao

HomeNieuwsComin' upCuracao | Tips voor Fuikdag op Curaçao

Persbureau Curacao

Boten en ‘floaties’ tijdens Fuikdag, foto: Blue Skies

Blaas je ‘floatie’ alvast op want het is weer bijna Fuikdag. Lekker dobberen met een drankje in je hand, genietend van de muziek en de mensen om je heen. Iedere eerste zondag van het nieuwe jaar is het weer zover, in 2020 dus op 5 januari. Lees hier handige tips voor Fuikdag op Curaçao.

Voorbereidingen voor een perfecte Fuikdag

Fuikdag is het grootste, ongeorganiseerde drijvende feest van het Caribisch gebied waar je bij moet zijn. Er komen altijd heel veel mensen op af, ook toeristen en bewoners van omliggende eilanden, dus gezelligheid gegarandeerd. Het evenement wordt gevierd in de Fuikbaai, die aan de zuidwest zijde van Curaçao ligt. De Fuikbaai is alleen per boot toegankelijk dus hier volgen al de eerste tips:

Zorg dat je op tijd een boot huurt

Wil je zelf per boot naar de Fuikbaai varen om daar Fuikdag te gaan vieren? Zorg dan dat je ruim voor het evenement een boot hebt gehuurd. Fuikdag is bijzonder populair, er komen watersporters vanuit de wijde omgeving om het feest mee te maken. Velen komen met hun eigen boot of jacht, maar er komen ook veel toeristen per vliegtuig naar Curaçao en huren ter plekke een boot.

Zorg voor genoeg reddingsvesten aan boord

Er zijn niet veel regels op Fuikdag, het is immers een ongeorganiseerd evenement, maar je moet wel in bezit zijn van voldoende reddingsvesten. Dat betekent dat er voor iedereen aan boord een eigen reddingsvest moet zijn. Vaar je met jouw eigen boot en neem je gasten mee aan boord, zorg er dan voor dat ook zij een reddingsvest hebben.

Geen eigen boot, regel op tijd een plekje

Regel op tijd een boot voor Fuikdag

Is het je niet gelukt om nog een boot te huren of vaar je liever niet zelf? Niet getreurd, er zijn altijd mogelijkheden om mee te varen met iemand anders. Er zijn veel bedrijven die georganiseerde tours aanbieden tijdens Fuikdag, vaak gaat het om all-in arrangementen, dus hapjes en drankjes zijn allemaal inclusief. Voor deze georganiseerde tours worden forse prijzen gevraagd, een kwestie van vraag en aanbod. Maar misschien ken je wel iemand met een boot? Wellicht kun je met hem/haar meevaren, dat scheelt je behoorlijk in jouw portemonnee.

Scoor de meest fantastische ‘floatie’

Neem een fantastische ‘floatie’ mee naar Fuikdag

Ok, je hebt jouw plek aan boord van een boot geregeld, nu kun je op zoek naar een fantastische ‘floatie’. Want, zonder een ‘floatie’ natuurlijk geen Fuikdag. Tijdens Fuikdag draait het uiteraard om zien en gezien worden en hier geldt, hoe gekker, hoe beter. Wil je ronddobberen op een opblaasbare flamingo of ‘unicorn’ of zoek je iets originelers? Hier koop je de gaafste ‘floaties’.

Bedenk van te voren ook even waar en wanneer je jouw ‘floatie’ gaat opblazen. Is er wellicht een pomp aan boord van de boot waar je mee naar Fuikdag gaat? Of zul je jouw opblaasfiguur vooraf al met lucht moeten vullen?

Wat moet je meenemen naar Fuikdag?

Vergeet je zonnebril niet mee te nemen

Afhankelijk van of je een georganiseerde all-in tour hebt geboekt of dat je zelf met vrienden op een gehuurde boot stapt, neem je hapjes en drankjes mee. Er mag tijdens Fuikdag geen alcohol verkocht worden, dus zorg zelf voor voldoende koude biertjes. Wat sowieso niet mag ontbreken is voldoende water, je wilt namelijk niet uitdrogen tijdens Fuikdag. Drink dus, tussen de wijntjes en biertjes door, voldoende water.

Drijvende podia zijn niet meer toegestaan tijdens Fuikdag. Maar aangezien tijdens de afgelopen edities van het evenement zich wereldberoemde DJ’s aandienden, die het publiek vermaakten met hun beats, is het verstandig om gehoorbescherming te dragen. Net als op andere festivals kan het volume behoorlijk hoog zijn en is het dus verstandig om je gehoor goed te beschermen.

Zonnebrandcrème, het lijkt voor de hand liggend, maar wordt vaak toch vergeten. Je ligt bijna de hele dag op je ‘floatie’ in de felle zon te dobberen. Op het water is het heerlijk koel, mede door een verkoelend windje. Alleen ‘s ochtends even insmeren met zonnebrandcrème is niet voldoende, zorg dat je goed beschermd blijft gedurende de dag.

Zien en gezien worden, daar draait het mede om tijdens Fuikdag. Dus je wilt wel leuk voor de dag komen. Scoor nog even snel een nieuwe zwembroek of hippe bikini en vergeet ‘m vooral niet mee te nemen. Vergeet ook niet een goede zonnebril op te zetten, om jouw ogen te beschermen en om jouw outfit compleet te maken.

Maak leuke ‘selfies’ op en onder water

Last but not least, neem je Go Pro -als je die hebt- mee om alle festiviteiten in en onder water vast te leggen. Beschik je niet over een Go Pro, dan kun je ook een waterdicht hoesje voor je smartphone aanschaffen. Het hoesje beschermt jouw smartphone wanneer ie onverhoopt in het water zou vallen. En door het gebruik van het hoesje kun je toch leuke ‘selfies’ in het water of vanaf jouw ‘floatie’ maken, die je later kunt delen op social media.

Fuikdag Foto: Antilliaans Dagblad

Wil je Fuikdag ook van jouw ‘bucket list’ afstrepen?

Ben je nu niet meer op tijd om dit keer Fuikdag mee te maken, maar heb je naar aanleiding van het lezen van dit artikel zin om er volgend jaar wel bij te zijn? Lees dan hier alles over het boeken van jouw vakantie naar Curaçao.

Wanneer wordt Fuikdag georganiseerd?

Fuikdag wordt ieder jaar op de eerste zondag van het nieuwe jaar gevierd. In 2020 is dat op 5 januari.

Waar wordt Fuikdag gevierd?

Fuikdag wordt in de Fuikbaai op Curaçao georganiseerd.

Hoe kom ik bij het feest tijdens Fuikdag?

De Fuikbaai is tijdens Fuikdag alleen per boot bereikbaar. Je kunt met jouw eigen boot komen of een boot huren. Natuurlijk kun je ook een plekje reserveren bij iemand anders op de boot of een georganiseerde excursie naar het evenement boeken.

Bron: Curacao.nu

12 reacties

 1. @Brian S, (afgekort BS dus :) )
  Ik zal maar niet zeggen met wie ik WEL een foto heb gemaakt Brian… Je zal niet blij zijn :)

 2. Gelukkig dat mensen toch nog kunnen feesten en veel geld uitgeven terwijl het eiland failliet is. Maar als we maar kunnen feesten!

 3. ‘Ans daarentegen neemt iedere dag een frisse duik in haar BEERPUT! Je moet haar zien gorgelen met dat poepwater zeg!’

  Ik verlaag me niet tot een medium waarin de ‘censuur’ dit soort niveauloze ‘bijdragen’ toelaat.

  Foei, comment polis!

  Het gaat u allen goed in 2o20, maar mij ziet u hier niet meer terug.

 4. Zou Drechi zijn zwemband al hebben opgeblazen?

  En dan foto’s daarvan maken naast het jacht van ****** Ralf Palm vol Venezuelaanse tragomeisjes. Ralf Palm die bij Ennia zoveel schade heeft aangericht dat hij daar Ralf Napalm wordt genoemd.

 5. Wordt weer een proletenfeest vol met Gerard Joling lookalikes.

  Met veel patserige La Stiwz types.

  Gelukkig is het maar 1 dag per jaar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties