Curacao.nu | Zero-tolerance bij niet naleving social distance

Persbureau Curacao

OM: meer ‘social distancing’, naleven | | Persbureau Curacao

Curaçao voert vanaf vandaag, 20 maart, een zero-tolerance beleid om social distancing af te dwingen. Ook andere maatregelen van de overheid ter voorkoming van besmetting met het Corona-virus zullen bij niet navolging beboet worden.

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

De basis voor dit sanctiebeleid is de ministeriële beschikking van 16 maart, waarin Curaçao is uitgeroepen tot rampgebied.

Wie z’n boete niet wil betalen moet later voorkomen en hoort dan in beginsel een hogere eis.

Het OM benadrukt dat de huidige bijzondere omstandigheden tot aangepaste sancties leiden en wijst de Curaçaose bevolking op de noodzaak om door de overheid uitgevaardigde regels zoals onder meer ‘social distancing’, na te leven.

Bron: Curacao.nu

5 Reacties op “Curacao.nu | Zero-tolerance bij niet naleving social distance

 1. Ik zie ook op Jan T, Papagayo Nlers samen hokken. Wij leren het ook niet echt.
  Hetzelfde staat vandaag online op de Telegraaf te lezen dat we een uiterst onhyginisch volkje – blijken – te zijn. Een interessant onderzoek onder 15.000 mensen heeft vd week plaatsgevonden.
  Je hoeft echt niet bij een ‘snek’ te hangen om dit gedrag te zien.
  Hand in eigen boezem steken noemen ze dat….

 2. Abraham Mossel

  @ Rechtstaat, tegoedkoming voor ondernemers door de staat?, onder welke steen kom je vandaan, de regering van dit eiland is nog armer dan een kerkrat en zijn nu al aan het kijken op welke manier ze de makamba regering een poot uit hun/ het lijf kunnen rukken. Wij kunnen het zelf, hoor je nu niet schreeuwen door Amparo/Pik/Gerrit de Raaf en tuinkabouter Cova je ziet ze niet eens op tv hoe ze het willen oplossen, nu achter het gordijn en straks ervoor met een grote bek dat zij het beter hadden kunnen doen?.

 3. De Voorbijganger

  Zero-tolerance bij niet naleving social distance” , begin eerst eens met een zero-tolerance in het verkeer en de misdaad. Daar vallen jaarlijks meer slachtoffers dan met het corrona virus. Het wagenpark is in een zéér bedroevende staat (geen verzekering of belasting betaald, meteen in beslag nemen) en de wapenhandel tiert welig.

 4. De Rechtsstaat

  Wel Joep zo te zien ligt het niet aan de snèks. Wij lappen (gezamenlijk) alles aan onze laarzen, dus?

  Lock-down die handel en kom met een tegemoetkoming voor de ondernemers, of zit ik naast???

  Trouwens ik heb van boetemaatregelen het e.e.a. vernomen.

  Wat een oplichters deze overheid, zeg….! Ook de schijn van een slaatje slaan zou ik zeggen.

 5. Joep Meloen

  Nou dat wil ik wel eens zien gebeuren. Alle sneks zijn gewoon open, vanavond hingen er ook weer de nodige mensen bij elkaar, kortom, het interesseert helemaal niemand iets.
  Veel bedrijven, die dicht zouden moeten zijn, zijn gewoon open, het personeel staat gezellig te keuvelen alsof het een normale situatie is en ze beginnen te lachen op het moment dat je vraagt of dat gedrag wel slim is.

  Wordt tijd voor torenhoge boetes, gewoon een paar duizend gulden op een overtreding en meteen innen. Geen uitstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *