29 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

DH | Government says none of its systems compromised

PHILIPSBURG--The Information, Communication and Technology (ICT) Department of the Government of St. Maarten was alerted to a phishing email blast originating from the email account of a...

AD | Beruchtste Venezolaanse gevangenis met nachtclub en gokhallen weer in handen overheid

Bob van Huët | Algemeen Dagblad MET VIDEO - Venezuela heeft 11.000 troepen ingezet om de controle te heroveren over de beruchte Tocorón-gevangenis, een van zijn grootste detentiecentra...

Democracy now! | Thursday, September 21, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | ‘Nederland wil geld verdienen aan Aruba’

John Samson Den Haag en Aruba hebben nog geen deal bereikt over hoe de corona-leningen terug te betalen. Wel klinken opnieuw felle verwijten: Nederland wil geld verdienen aan...

NTR | Oud-minister Aruba gaat in hoger beroep in corruptiezaak

Melissa Stamper Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger (AVP) gaat samen met vijf andere verdachten in hoger beroep in de corruptiezaak Avestruz.   De rechtbank heeft woensdag op hun verzoek...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Zeer grote instemming met voorwaarden aan Nederlandse hulp

HomeLandenArubaCuracao.nu | Zeer grote instemming met voorwaarden aan Nederlandse hulp

Persbureau Curacao

Ministerraad zonder premier Rhuggenaath | Perswbureau Curacao

Willemstad – Een grote meerderheid van deelnemers aan een online enquête, georganiseerd door adviesbureau Linkels & Partners samen met onder meer curacao.nu, kan zich vinden in de voorwaarden zoals die door Nederland zijn gesteld als het gaat om financiële ondersteuning voor het Land Curaçao.

De enquête, die gedurende 48 uur online stond, werd ingevuld door in totaal 1336 respondenten. Voor de analyse van de resultaten zijn echter alleen die respondenten meegenomen die of op Curaçao woonachtig zijn, dan wel op het eiland zijn geboren doch elders wonen. Het gaat dan in totaal om 1178 respondenten.

De overheid op Curaçao heeft 10 jaar de tijd gehad om te laten zien of ze het zelfstandig zouden kunnen, helaas ze zijn er niet toe in staat -respondent

Op de vraag ‘Wat is je mening over de voorwaarden die door Nederland zijn gesteld voor het verlenen van financiële bijstand in het kader van de Covid-crisis?’ geeft maar liefst 70.1% van de respondenten aan het daar grotendeels (16%) of zeer mee eens te zijn (54,1%). Slecht 107 respondenten geven aan de door Nederland gestelde voorwaarden te vergaand te vinden.

Illustrtie: Linkels & Partners

Instemming Regering met voorwaarden

We moeten de mensen helpen die hun werk zijn kwijtgeraakt in de Covid-crisis en Curaçao heeft geen geld -respondent

Als het gaat om de vraag of respondenten het eens zijn met de acceptatie door de regering van de door Nederland gestelde voorwaarden, is de instemming zo mogelijk nog groter. Een totaal van 1028 respondenten (87.3%) vindt dat de regering daar de juiste beslissing mee heeft genomen. 96 respondenten (8,2%) twijfelt of instemming juist was, terwijl 54 respondenten (4,6%) die instemming als een foute beslissing aanmerkt.

Illustratie: Linkels & Partners

Kritiek

Hoewel de meerderheid van de respondenten positief is over de gestelde voorwaarden is er ook kritiek. Vooral zij die het niet eens zijn met de gestelde voorwaarden geven veelal een uitgebreide motivering.

De teneur van die motivering is dat de voorwaarden terecht zijn, doch het moment slecht is gekozen. “Men had al veel eerder hardere voorwaarden moeten stellen aan de regering, maar het is niet juist gebruik te maken van deze situatie”, schrijft een respondent.

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

De Rijksministerraad coronavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier (PDF).

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

13 reacties

 1. Kijk ze zitten het giftige zwarte adder-gespuis die het volk leugens voor houd, om zelf hun kont schoon te houden.

 2. Sommige Ministers denken dat hun belangrijkse en voornaamste taak is om zich chique, trendy en picture perfect aan te kleden.

 3. Duizenden guldens? Zo’n enquete kost niets, La Witz.

  Inderdaad gratis publiciteit voor heertje Harald, die nu dan ook vaker enquetes uitpoept dan dat hij naar het toilet gaat.

  En we weten niets van de kwaliteit van de enquetes.

  Je kunt suggestieve vragen stellen en deze naar eigen inzicht uitleggen.

  Zoals ‘vindt u dat mafiameiden in Forti thuishoren’ uitleggen met ‘100% wil ontslag Stella van Rijn’.

  En bereik je een a-selecte publiek met je enquete?

  De site van de enquete wordt niet bezocht door Ma Mondi en Pa Pastechi, oftewel deelname is macamba only en dat je dan deze uitslag krijgt had zelfs dj Doran, na een paar uurtjes denken, kunnen voorspellen.

 4. Kijk ze nu toch zitten de huichelachtige vertegenwoordigers van het volk.

  Één blik is meer dan voldoende om te zien dat deze ratten er een verborgen agenda op na wensen te houden.

 5. De enquête is op eigen initiatief van Linkels ,& Partners genomen.
  Zo kan je achter elk poepje een motief of reden gaan zoeken, wie heeft een poepje gelaten.

 6. Sr. Stawiz. precies.
  Die enquete is vrij goed koop.
  Dubbele reden.
  Aandacht en frustratie.
  En iemand anders laten pushen wat je denkt dat de richting is.
  De getallen zeggen het toch.
  Daar hadden de bestuurders nooit over na gedacht..
  Wat als het volk een roeptoeter heeft die grafish is weer te geven.

 7. @Freedom writer: je zegt het zelf. Misschien is de gain van Ginkels dat ze meerdere malen GRATIS in de picture staan.

  Zo een enquete kost niet veel. Een paar duizend gulden. De exposure die ze nu hebben is meer waard dan die paar duizend gulden.

 8. Opeens is Linkels & Partners meerdere malen in the picture met allerlei equete’s rond politieke kwestie’s. Doet Linkels dit gratis? Waarschijnlijk niet. Het is een prive organisatie die omzet en winst beoogt. De grote hamvraag: Wie betaalt Linkels?????

 9. Kunnen we niet gewoon cooper mfk als MP krijgen, die kan het allemaal, goede contacten met Nigeria, krijgt gratis olie, maakt van korsow ‘n superstaat. Hij heeft nog erger z’n zakken gevuld als wie dan ook. Het vetgemeste sujet, patser net als sluis met z’n dikke sieraden. Hij ploft zowat uit z’n vel, vooral als hij scheld.

 10. adviesbureau Linkels & Partners

  Wie zijn de partners van die tienda ?
  Ga me niet vertellen dat De Windt, de Wielsen, Maria Liberia Peters , Tromp, de Geus etc hierachter zitten.
  Nos kier transparencia.

  En waarom moet een advies bureau perse worden ingeschakeld ?
  Waarom hebben wij ambtenaren ?

 11. Kijk ze zitten, de ministers, kijk het product van hun vruchten, ze hebben allemaal hele volle zakken, of zakken die vullende zijn, en een eiland dat volledig naar de xxxxx is , al ver voor Covid…

  En hun reactie…nl maakt misbruik, mi no ta mucha manda, indecent proposal etc

 12. “terwijl 54 respondenten (4,6%) die instemming als een foute beslissing aanmerkt.”

  Bo mes sa … Eugene & Friends all 54 of ’em ! “een foute beslissing” … go cheerleading squad ! Foek concrete finaciele steun om een waar rampenscenario te voorkomen … GO squad !!!

  Zonder die steun :

  “De olieraffinaderij Isla, ooit de grootste werkgever op het eiland, is op sterven na dood. En nu is ook het toerisme volledig ingestort.”

  “de werkloosheid stijgt razendsnel (sombere scenario’s spreken zelfs over zestig procent)”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties