Curacao.nu | Wipkamer in de gevangenis is geen mensenrecht

Persbureau Curacao

Zo klopt de redenering niet dat het onthouden van seks met je partner in de gevangenis een schending oplevert van mensenrechten, aldus de Raad van Advies

Willemstad – Het is nog maar de vraag of wipkamers in de gevangenis noodzakelijk zijn. Dat meldt de Raad van Advies, die vindt dat de argumentatie in het wetsvoorstel om dat te regelen niet overtuigt.

Zo klopt de redenering niet dat het onthouden van seks met je partner in de gevangenis een schending oplevert van mensenrechten. Ook zou bezoek zonder toezicht niet persé bijdragen aan een betere terugkeer in de maatschappij.

Bron: Curacao.nu

9 Reacties op “Curacao.nu | Wipkamer in de gevangenis is geen mensenrecht

 1. Drechi pa bosnan Tur

  Brain S
  Jij bent blijkbaar een “ervaringsdeskundige”…..

 2. Gevangenen hebben voldoende seks in de gevangenis.. Waarom dan een extra wipkamer?

 3. Een gevangenis is een gevangenis, en geen hotel. Zij (gevangenen) moeten dat kunnen voelen. Als ze willen wippen, gaan ze naar de speeltuin, maar ná hun vrijlating. O ja, daar kunnen ze ook schommelen en in de zandbak spelen. Voorlopig moeten ze maar brommen in de gevangenis. YOEHOEOEOE.

 4. Gedetineerden kunnen 1 x p m 1 uur in een privé kamer zich ‘terugtrekken’.
  Dit geldt niet voor sex offenders. WaRschijnlijk is het complex overvol en zijn er geen kamers meer-:)

 5. Jammer g schotte, p pisas heeft z’n best gedaan.

 6. De katholieke Kerk is een goed voorbeeld voor ‘geheelonthouding’…

 7. De leden van de raad van advies zijn allemaal in de 60 dus zij mogen over dit onderwerp geen advies geven. Ik zou zeggen, als je de sport niet beoefend moet je ook niet met de spelregels bemoeien.

  Een wipkamer heeft wel een probleem dat gevangenen geen seks meer met elkaar hebben en dat kan de band tussen de gevangenen onderling schaden. Een beetje liefde tussen gevangenen kan geen kwaad.

 8. Wipkamer hm om nog meer criminelen ter aarde te brengen?

 9. Abraham Mossel

  Mensenrechten houd ook in, dat een ander mens niet moet over vallen en beroven, en daarbij nog effe zijn hersens op de koop toe in slaat, deze persoon (slacht offer ) heeft helemaal geen een minuut de tijd meer om lekker te vrijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *