32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Vierenhalf jaar cel geëist tegen milieu-man

HomeMediaCuracao.nu | Vierenhalf jaar cel geëist tegen milieu-man

Persbureau Curacao

T.B. op een recycling bijeenkomst | Persbureau Curacao

T. B. moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt vierenhalf jaar de bak in, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook moet hij zich tijdens zijn gevangenschap onder psychologische behandeling stellen.

De man achter een bekend milieu- en recyclingbedrijf op Curaçao wordt ervan verdacht jarenlang een minderjarig meisje, vanaf haar 14e, seksueel te hebben misbruikt. B. is 25 jaar ouder en was een familievriend en vertrouwenspersoon.

Narcistisch

De man erkent het misbruik, maar zegt dat dat pas begon toen ze 15 was. Hij leefde in de veronderstelling dat het dan niet meer strafbaar zou zijn.

De verdachte zei verschillende malen dat de relatie liefdevol was en met wederzijdse goedkeuring plaatsvond en dat die is stukgemaakt door de ouders en mensen die hen het geluk niet gunde.

Volgens de Officier van Justitie maakte B. misbruik van de kwetsbaarheid van een 14-jarig meisje met een eetstoornis. Door zijn narcistisch gedrag, dat ook tijdens psychologische onderzoeken is vastgesteld, heeft de verdachte zichzelf en zijn genot vooropgesteld, zonder de gevolgen daarvan onder ogen te zien, aldus het OM.

Verdachte B. zei in zijn slotwoord dat hij spijt had, maar stelde – met verwijzing naar zijn werk voor het milieu – dat er meer mensen zoals hij zouden moeten zijn: “Mensen als ik zijn broodnodig om de wereld te redden. ik doe alleen maar goede dingen en ben niet van nut in de gevangenis.”

Historisch

Tijdens de soms emotionele behandeling gisteren mocht het slachtoffer zelf ook gebruik maken van spreekrecht. Historisch, volgens haar advocaat Olga Kostrzewski, want voor het eerst.

“Een belangrijke mijlpaal in de verdediging van rechten van slachtoffers van seksueel misbruik. Het zogeheten spreekrecht van slachtoffers is in de Curaçaose wetgeving niet vastgelegd.”

Kostrzewski liet zich in de spreektijd niet uit over bewijs of waarde(oordelen), maar somde de psychische, psychosomatische en fysieke consequenties op als gevolg van het misbruik die dat voor haar hebben gehad en hoe deze gevolgen zich tot op heden manifesteren.

Volgens de advocaat is de impact van het mogen spreken van groot belang. “Niet alleen is het een belangrijk element in het helingsproces van een slachtoffer, maar het is ook een belangrijk element in het strafproces, die immers streeft naar waarheidsvinding en preventie. Dat kan alleen als het verhaal van het slachtoffer van eerste hand wordt gehoord.”

Ter bescherming van de belangen van slachtoffers wordt al langer gesproken om de rechten van slachtoffers wettelijk vast te leggen. Advocaat Kostrzewski beschouwt de mijlpaal in deze zaak als het startsein om de wet aan te passen en het spreekrecht wettelijk te introduceren.

Uitspraak op 13 december.

Bron: Curacao.nu

7 reacties

 1. En de schoft beweert zelfs “ : “Mensen als ik zijn broodnodig om de wereld te redden. ik doe alleen maar goede dingen en ben niet van nut in de gevangenis.”
  Wat een met zichzelf ingenomen klootzak!
  Duidelijk dus dat hij ECHT van “groen” houdt.
  Opsluiten die pedofiel. In BF kan hij lekker berder “goede dingen” doen voor zijn celgenoten.

 2. @John Bash. Nee dat is niet gesteld, dat het niet goed is wat ze heeft gedaan om haar cliente in rechte bij te staan. Wat gesteld is dat ze zich net zo fanatiek had ingezet de dader in rechte bij te staan als die haar had ingehuurd.

 3. Ik vind 4 jr met aftrek te weinig voor pedofilie. Ik hoop dat ze in hoger beroep zullen gaan tegen de strafeis! Zeker ook z’n straf in NL laten uitzitten. Ze zijn daar vooral in Vught niet zo happig op pedofielen!!

 4. Ik kon Timo 14 jaar terug van het asvaltmeer toen deugede hij ook al in mijn ogen niet, het bewakers personeel van toen kunnen dat beamen en stonden toen ook achter mijn conclusie over deze man?.

 5. Als de gladvocate door de dader was ingehuurd ipv het slachtoffer had ze waarschijnlijk beweerd dat hij slinks verleid was door een voorlijke vroegrijpe wellustige wulpsogende nymfomane tiener.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties