26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 05:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Venezolaanse staatstelevisie toont video gevangen Amerikaan

Persbureau Curacao

De 34-jarige Luke Denman zegt dat hij de opdracht had een vliegveld bij hoofdstad Caracas veilig te stellen, zodat Maduro kon worden afgevoerd.

Caracas – De Venezolaanse staatstelevisie heeft een video getoond van een opgepakte Amerikaan die zou hebben deelgenomen aan een poging om president Nicolas Maduro te arresteren.

De 34-jarige Luke Denman zegt dat hij de opdracht had een vliegveld bij hoofdstad Caracas veilig te stellen, zodat Maduro kon worden afgevoerd.

- Advertentie -

De Venezolaanse autoriteiten arresteerden Denman, de Amerikaan Airan Berry en 11 andere “terroristen” eerder deze week. Dat gebeurde bij een vermeende poging van huurlingen om het land via de zee binnen te vallen.

De groep zou zijn aangehouden in de kustplaats Chuao, ongeveer 60 kilometer ten westen van de luchthaven van Caracas. De autoriteiten hebben foto’s gedeeld van een boot die van de groep zou zijn geweest. Die had wapens en munitie aan boord.

Denman geeft in de video antwoord op vragen die hem in het Engels worden gesteld door iemand die zelf niet in beeld is. Hij vertelt dat hij en Berry werkten voor Jordan Goudreau, een oud-militair met een beveiligingsbedrijf in Florida.

De Amerikanen moesten onder meer Venezolanen trainen in Colombia voor de operatie en ook zelf meegaan. Denman vertelt dat hij meende Venezolanen te helpen hun land terug te krijgen.

President Maduro verscheen later zelf op televisie en haalde uit naar de VS. Hij zei dat de Amerikaanse president Trump achter de mislukte invasie zit. Ook kondigde de linkse leider aan dat de opgepakte Amerikanen voor civiele rechtbanken in zijn land zullen verschijnen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo zei eerder dat al het mogelijke gedaan zal worden om zijn landgenoten terug te halen. Hij ontkende ook dat zijn land iets te maken heeft met de inval in Venezuela. “Dan was het heel anders afgelopen.”

De Venezolaanse regering heeft ook oppositieleider Juan Guaido in verband gebracht met de invasie. Hij zou een miljoenencontract hebben gesloten met het beveiligingsbedrijf van Goudreau, dat Silvercorp USA heet.

Guaido heeft die beschuldiging tegengesproken. Hij is verwikkeld in een machtsstrijd met Maduro en heeft zichzelf uitgeroepen tot interim-president. De oppositieleider wordt gesteund door de VS, die Maduro en topfiguren rond zijn regering willen vervolgen voor “narcoterrorisme”.

<

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

5 reacties

  1. Wie trapt hier nog in. Dat Maduro een dom varken is bewijzen deze verzinsels. 12 mensen tegen een heel leger?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Vanaf vandaag is de CoronaCheck app toegangsbewijs en paspoort ineen

Maar nog niet voor iedereen | Charlotte Huisman, Pieter Sabel en Laurens Verhagen Vanaf vandaag kunt u gegevens inladen in de app CoronaCheck, die weer toegang moeten geven tot...

AntilliaansDagblad | ‘Toezicht op miljoenen voor BES-eilanden niet op orde’

Den Haag - De Tweede Kamer ontvangt onvolledige of onbetrouwbare informatie over miljoenen euro’s die naar Bonaire, Saba en Sint Eustatius gaan. De ministeries van Binnenlandse Zaken en...

AntilliaansDagblad | Scheepswrakken Mullet Pond verwijderd

Philipsburg - Een half gezonken woonboot, een gekapseisde catamaran en vele andere stukken stormafval zijn onlangs verwijderd uit Mullet Pond in het kader van het Emergency Debris...

AntilliaansDagblad | Patstelling tussen VMSC en CMC

Willemstad - De Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) hoeft niet bang te zijn dat het Curaçao Medical Center (CMC) de 27 vrijgevestigde medici de toegang tot het...

AntilliaansDagblad | ‘Staten moeten niet eigen loon behandelen’

Willemstad – ,,Het is altijd ongemakkelijk om onderwerpen als je eigen salaris te gaan behandelen. Wij zijn juist gekozen en geroepen om de bevolking te vertegenwoordigen en...

AntilliaansDagblad | Leningen houden landen op de been

Den Haag - De leningen die Nederland verstrekt aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten (CAS) om de coronacrisis door te komen zijn mede bedoeld om de belangen...
- Advertentie -