Curacao.nu | Uitgebrande Brionschool vraagt om hulp

Persbureau Curacao

In de nacht van 25 / 26 juni werd een deel van de school opzettelijk in brand gestoken

De Pedro Luis Brion School doet een oproep aan de bevolking van Curaçao voor financiële steun. Er is nog 150.000 gulden nodig om de schade te herstellen die ontstond na de rellen deze zomer op het eiland.

In de nacht van 25 op 26 juni werd een deel van die school opzettelijk in brand gestoken. Dat gebeurde tijdens de nachtelijke rellen na het protest in Fort Amsterdam.

De overheid heeft geen geld en heeft onlangs aangekondigd flink te moeten bezuinigen in het onderwijs. De schade aan het gedeelte van de school waar de brand is aangestoken is aanzienlijk.

Fundashon Chabelita werd opgericht na de brand en vraagt inwoners van Curaçao om te doneren en op die manier een steentje bij te dragen aan de wederopbouw van de Brionschool.

De verzekering dekt een groot gedeelte van de schade, maar lang niet alles, zegt de stichting Chabelita, die na de brand werd opgericht om het herstel van de school te ondersteunen. Er is nog zo’n 150.000 gulden nodig.

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

Persbericht Fundashon Chabelita, Curaçao, Oktober 2020

Fundashon Chabelita doet een oproep aan de inwoners van Curaçao om samen te komen en te doneren om op die manier gezamenlijk een steentje bij te dragen aan de wederopbouw van de Pedro Luis Brion School.

In de nacht van 25 juni 2020 is aan de Pedro Luis Brion school grote schade toegebracht door onbekende personen. De acties van deze onbekenden hebben onze maatschappij niet alleen met vernielingen en veel materiele schade achtergelaten maar hebben ook een enorme emotionele impact gehad op de buurt, onze kinderen en onze samenleving.

Als Fundashon Chabelita zijn wij van mening dat scholen een veilige plek moeten zijn. Een plek waar onze kinderen samenkomen en waar zij van het onderwijs kunnen genieten, de kennis kunnen opnemen en de vaardigheden kunnen aanleren om van hen verantwoorde volwassenen te maken.

Door dit tragische incident en indachtig onze liefde voor Curaçao en haar scholengemeenschap, is Fundashon Chabelita in het leven geroepen. Een groep bezorgde inwoners zijn samen gekomen om zo snel mogelijk hoogst noodzakelijk geld in te zamelen en om op die manier een steentje bij te dragen aan de wederopbouw van de school.

De verzekering dekt een groot gedeelte van de schade, maar lang niet alles. Er is helaas meer geld nodig om van de school weer een veilige en vertrouwde plek te maken. Om de wederopbouw van de school tot een succes te maken heeft Fundashon Chabelita daarom als doel om tussen de Nafl. 100.000,– tot Nafl. 150.000,– in te zamelen.

Om dit doel te bereiken en de wederopbouw van de Pedro Luis Brion School mogelijk te maken, vragen wij Uw HULP EN STEUN in de vorm van een donatie. Samen kunnen en zullen wij van dit project een succes weten te maken!

Donaties kunnen worden gedaan middels uw bank naar:
MCB 324.996.04
P.O. Box 3117

Voor meer informatie kunt u mailen naar: [email protected] of bezoek onze facebookpagina. 


Einde persbericht.

3 Reacties op “Curacao.nu | Uitgebrande Brionschool vraagt om hulp

  1. Stel kdnt mfk ps verantwoordelijk, stonden te gnuiven bij het zien van de vernielingen. En dat gespuis noemt zichzelf parlementariers of zoals de luizak rojer kdnt het benoemde, ik behoor tot het hoogste orgaan. Smeerlap .

  2. @Fred, ik ben het helemaal met je eens.
    Gelijk a la minute de genen die via radio Mas oproep deden om aanwezig te zijn bij de demonstratie op 25 juni jl.
    Gelijk beslag leggen op hun bezittingen.

  3. Fred Schiedam

    Ik zou via een civiele procedure de schade verhalen bij de organisatoren, zowel de organisaties (vakbonden) als personen (leiders).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *