28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 10:53

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Ter dood veroordeelde Curaçaoënaar komt niet opdagen in Groningse rechtbank

Curacao.nu | Ter dood veroordeelde Curaçaoënaar komt niet opdagen in Groningse rechtbank

Persbureau Curacao

Het gaat om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao

Groningen – De 31-jarige Curaçaoënaar Shardyone S had gisteren voor de politierechter in Groningen moeten verschijnen, maar hij kwam echter niet opdagen.

Hij had een goede reden: Sharyone zit in Marokko achter slot en grendel te wachten op zijn executie. In dat land kreeg hij namelijk de doodstraf voor een vergismoord. In Nederland wordt hij verdacht van mishandeling van een vrouw en politieagenten in 2017.

De zaak in Groningen was al een aantal malen uitgesteld, wanneer de behandeling nu zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Bron: Curacao.nu

18 reacties

 1. Hij is geboren zo te zien op een eiland van maar liefst 160000 mensen waarvan tegenwoordig in alle wijken tegenwoordig Nederlanders wonen. 1 tiende van Bonaire is pas geleden gekocht door een Nederlander. Als je naar de verhoudingen kijkt zou hij gewoon als een Nederlander behandeld moeten worden

 2. 1. Wet privacy is geschonden van deze man
  2. Burgemeester van Amsterdam zit niet in Curaçao tog ? Kijk paspoort
  3.hij is huurmoordernaar klopt. Maar
  4.alweer Nederlandse man kind van 4 jaar misbruikt bij opvang.

 3. Curacao heeft 10-10-10 voor los zijn van Ned gekozen dus is hij Curacaoenaar geen nederlander.
  In marokko heerst islamitisch recht met hooguit eenn oud Frans tintje. En de kleur heeft daarom niets eermee te maken. Weliswaar is officieel geen #sharia in dat land maar christelijke wetten gelden daar niet. Mijn beste curacaose vriendin is door een surinaamse serial killer vermoord. Hij kreeg 7jaar.

 4. Nu is hij de Curaçaoënaar maar als hij millionen verdiende was hij gestempeld als de Nederlander
  Wanneer ze slecht zijn zijn ze van hun kolonie en als ze goed zijn behoren ze tot De Nederlander.

  Wel Nederlander willen zijn maar bij subsides graag vermelden dat het voor de YDK is?

 5. Hoe zwaar het vergrijp ook moge zijn , moet zijn berechting legaal zijn. Alle pogingen die normaal zouden tellen voor een Europese Nederlander zouden ook moeten gelden voor een Curacaos geboren Nederdlander. Helaas wijst de realiteit compleet anders uit

  Geef voorbeeld dan van een makamba die een moord pleegte in Marokko en wel legaal berecht werd en deze niet?

 6. Vraag is, wat moet Girigorie in Marokko beginnen? Zelfs op verzoek van de toen wel, maar nu niet dus, Thailand bezoekende koningin Beatrix mocht indertijd niet baten, een enkele (n) tot de dood veroordeelde crimine(e)l (en) niet op te hangen. Wat heeft Girigorie en hoger in aanzien zijnde personen in de Filipijnen, en in meer Aziatische en /of ……….anders denkende gelovige beginnen? Er circuleert nu een officieel stuk van de veroordeelde vergis moordenaar, vraag is (mijner mening) welk instantie of land dat publiceerde , Nederland of het land van afkomst ofwel Curaçao? Vraag is, hoe moet men erkennen/beoordelen of een berechting legaal c.q. illegaal was of is?

 7. Dit stuk vuil heeft er zelf voor gekozen om iemand in Marokko te liquideren. Dat ze dan ook nog eens de zoon van een rechter omleggen is ook hun eigen fout en vervolgens worden ze natuurlijk gepakt. Of dachten ze echt dat ze niet opvielen tussen al die licht getintiërs ?
  In Marokko doet men niet zo moeilijk over hard straffen en zeker wanneer je laat zien dat je totaal schijt hebt aan de rechtstaat dan is het waarschijnlijk ook beter dat je zelf naar een andere wereld wordt geholpen. Nee, dit stuk vuil gaat nooit meer veranderen in een eerzame burger oftewel heeft een zinloos leven en zelfs in Nederland heeft de politiek gesteld dat een leven mag worden beëindigd wanneer dat zinloos en uitzichtloos is. Hij voldoet aan beide voorwaarden oftewel ik zal geen traan om hem laten.
  Wanneer er iemand wel iets om dit stuk vuil geeft dan zou die persoon wellicht maar eens moeten gaan praten met de familie van het slachtoffer.
  We moeten eens ophouden met medelijden te hebben met daders, leer eens medelijden te hebben met de slachtoffers !

 8. Hoe zwaar het vergrijp ook moge zijn , moet zijn berechting legaal zijn. Alle pogingen die normaal zouden tellen voor een Europese Nederlander zouden ook moeten gelden voor een Curacaos geboren Nederdlander. Helaas wijst de realiteit compleet anders uit . Zal ook trouwens nooit veranderen. Vrouw Justitie mag ik vragen hoe het staat met uw doek en weegschaal? Jeemig it rocks and sucks all over the damn system. God bless our souls.

 9. Hij is een Nederlander ( of een stuk vuilnis met een Nederlands paspoort) en het zou mij verbazen als hij niet de zelfde hulp/ondersteuning krijgt van de ambassade als andere veroordeelde Nederlanders in Marokko kleur of dat hij op curaçao geboren is doet er niet toe. Zo zou het moeten zijn en is het ook volgens mij. Ik denk dat hij daar wel even blijft.

 10. Veel landen hebben de doodstraf afgeschaft en landen leveren misdadigers ook niet uit aan landen die doodstraf nog toepassen. Het gaat weliswaar om een zware crimineel maar moet Girigorie niet naar Marokko om gratie te vragen?

 11. Nu is hij de Curaçaoënaar maar als hij millionen verdiende was hij gestempeld als de Nederlander
  Wanneer ze slecht zijn zijn ze van hun kolonie en als ze goed zijn behoren ze tot De Nederlander

 12. @Shardyone: ja, zolang ze zelf op social media zetten wat ze met kerst gegeten hebben, welke film ze gisteren hebben gezien en hun hele verdere hebben en houden op the internets zetten is er geen privacy.

  Daarbij, wie zou de identiteit van zo’n mislukkeling willen stelen?

 13. Is het normaal dat er hier volledige paspoorten van mensen online worden gezet, inclusief hun paspoortnummer, naam, sofinummer en handtekening???!!! Hallo… wet op privacy?!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties