26 C
Willemstad
• donderdag 29 september 2022

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...
- Advertentie -

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

RTL | Van alle Nederlandse gemeenten zal Bonaire als eerste onderlopen

Welk stukje Nederland zal het eerst in zee verdwijnen door de stijgende zeespiegel? Het antwoord is niet één of andere laaggelegen polder, maar het wordt waarschijnlijk Bonaire....

Trouw | Nederland doet te weinig om Bonaire te beschermen tegen bedreiging klimaatverandering

Maarten van Gestel Het zuiden van het eiland Bonaire kan onder water komen te staan, en inwoners lopen steeds meer gevaar door orkanen. Maar de Nederlandse overheid doet...

Curacao.nu | Suzy Römer vangt bot na aangifte tegen Knipselkrant

Persbureau Curacao

Camelia Romer’s aangifte wegens laster en smaad niet vervolgd | Persbureau Curacao

Het Openbaar Ministerie ziet af van vervolging van de Knipselkrant. Minister Suzy Römer had daarom gevraagd.

Zij deed op 6 augustus 2019 aangifte van smaad en laster tegen de hoofdredacteur van de Knipselkrant. Deze online nieuwssite plaatst niet alleen nieuws van andere media, maar ook eigen analyses in blogvorm.

Hoewel het Openbaar Ministerie de aangifte zelf niet heeft vrijgegeven, net zo min als minister Römer, gaat het vermoedelijk om de blog over de moord op Helmin Wiels. Daarin wordt Römer verschillende malen aangehaald, onder andere als ‘gokwet-founder’.

Het OM is van mening dat het de aangifte overgelegde stuk enkele uitlatingen zijn gedaan die op zichzelf een beledigend karakter kunnen hebben.

Maar de uitlatingen kunnen niet los worden gezien van de context waarin ze zijn gebruikt. Hierdoor is het OM van oordeel dat het beledigende karakter ervan vervalt en dat deze evenmin als onnodig grievend zijn aan te merken.

Er komt derhalve geen strafrechtelijk onderzoek.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

19 reacties

 1. @ Florah Meye,

  Noem mij 1 bestuurder die niet aan corruptie, frauduleuze handelingen, cliëntelisme etc doet.
  Jouw nadeel is dat alle bewijzen van deze activiteiten gewoon publiek bekend zijn. Van Suzy is ook veel bekend en het feit dat ze er mee wegkomt houdt niet in dat het niet waar is. Dat denken sommigen op dit eiland maar al te graag.
  Ook vinden sommigen het prima dat bestuurders belastinggeld in hun eigen zak steken. Dat hebben ze dan verdiend of ‘dan pakt de bestuurder de overheid terug’.
  Dat de bestuurder jouw belastinggeld steelt gaat er kennelijk bij jou niet in. Ik ben heel benieuwd WAAROM je dat niet kunt begrijpen of waarom je dat niet erg vindt.

  In ieder geval, jij mag het niet erg vinden wanneer bestuurders belastinggeld stelen, maar velen op het eiland vinden dat wel een ernstige zaak.

 2. OM is op kosten van belasting betalers. Politici zijn gewend dat alles voor hen betaald wordt. Graaien en nooit iets uit eigen zak betalen.

 3. Waarom aangifte bij OM en niet een civiele zaak ?
  OM is gratis en als er niets uit komt is dat geen schande.
  Aan civiele zaak zijn advokaat kosten verbonden en kan men ook nog veroordeelt worden om rechtskosten van de tegenpartj te betalen. En dat zou wel een schande en schade zijn en door iedereen uitgelachen.
  OM kost niks. Slimme (slinkse) politicus.

 4. OM is samen met de Knipselkrant, Bosman, van Raak en een heleboel Nederlanders op Curacao (bedrijfsleven, ambtenarij, RST, ) leden van een conspiracy om de Curacaose bestuurders zwart te maken.

  Net zo zeer als het belachelijk maken van bestuurders een taak is die door bestuurders zelf wordt uitgevoerd, ik denk aan fer en Begina, is machtsmisbruik en zelfverrijking een taak die de bestuurders zelf uitvoeren. Het enige dat goede journalisten of bloggers doen is het publiceren van feiten en om de feiten een verhaal maken die de feiten aan elkaar knoopt.
  Of zijn de feiten zoals gepubliceerd ondersteund met afschriften rekeningen en dergelijke on juist? Als dat zo is is er sprake van smaad en laster en is de weg naar de rechter vrij.
  Oh. Dat is al meerdere malen gedaan. En de bestuurders zijn meestal in het gelijk gesteld en dat ook voor die hoge bomen in het gevang. Volslagen onschuldig natuurlijk…..

 5. Wat maakt deze dame een puinhoop van alles waar ze bij betrokken is. Het zou een zegen zijn indien mw deze week opstapt. Voorts alsnog onderzoek doen naar de handel en wandel, onderste steen boven. Wat een ongelooflijk figuur is dit. En zie die verbeten gespannen kop.

 6. “Hoge Bomen vangen veel Wind” zegt OM altijd als het gaat om Curacaose politic. OM is samen met de Knipselkrant, Bosman, van Raak en een heleboel Nederlanders op Curacao (bedrijfsleven, ambtenarij, RST, ) leden van een conspiracy om de Curacaose bestuurders zwart te maken. Wie betaalt Knipselkrant, dus Cramm, Drayer, Lichtveld etc? z

 7. Als je de faillissementsverslagen van Blue Factor leest, is er duidelijk sprake van faillissmentsfraude.

  Leningen laten oplopen bij PSB en Vidanova en de ontvangen miljoenen laten ‘uitlenen’ (lees: geven) aan vage buitenlandse vennootschappen die van geen enkel belang zijn voor een lokale incassoboer en waarop uiteraard geen verhaal meer mogelijk is.

  Maar blijkbaar is ook de curator bang van Sushi Suzy, want hij zit Karel Frielinkaans en Remigio Booiaans stil in plaats van haar voor de rechter te dagen.

 8. Vreemd dat de aangifte niet openbaar is en daarom de argumentatie van het OM onduidelijk. Wellicht heeft deze mevrouw, na het indienen van de aangifte, zich gerealiseerd dat een strafrechtelijk onderzoek wel eens nadelig voor haar zou kunnen uitpakken en daarom het OM vriendelijk doch dringend verzocht tot deze uitspraak te komen. Het intrekken van de aangifte zou nog meer vragen oproepen.
  Blijft jammer dat er geen strafrechtelijk onderzoek komt. Een gemiste kans om duidelijkheid te krijgen over diverse zaken en de rol van personen hierin.

 9. Het was al een zooitje met det viswijf ” lingers in de pot van likke pik ” geraamde kosten nieuw CMC 150 miljoen, is geworden meer als 225 miljoen, ongelooflijk, en geen hond die er naar kraait, dit wijf is nog erger als de ras dieven Gerrit de Raaf en de fam Dos Santos.

 10. Van zeer (zogenaamde) betrouwbare bronnen heb ik begrepen dat deze dame komende week haar functie, als minister van GMN, ter beschikking moeten stellen.

  Als dat zo zal uitpakken is het één p(a)in in de arse minder.

 11. Deze Pinnige tante wordt zeer onsportief, en zou je de mondsnoeren als ze de macht had, net zoals Rhuggenaath ook geprobeerd heeft, zij het heel subtiel, om vragen van journalisten als “verboden om te vragen op dit tijdstip” te classificeren.

  We zijn een dictatuur in wording onder dit soort “Bananenrepubliek” despoten van Ministers.

  Zit ze niet in de weg met hun graaipraktijken, of er zwaait wat, een proces aan je broek.

  Daarom haten types als Suzy, Cova, Rosalia en al die andere poltici en vakbondsschreeuwers , koloniale instituten als het kabinet van de Gouverneur, zo zitten haar astuto streken en die van andere graaiers goed in de weg.

 12. Héééy Susette, heb je bot gevangen en hoeveel heb je gevangen? Was het zeewater helder? Waar heb je het gevangen? Hala canoa?
  Lucky you baby. En waarmee zal je het opdienen, met banana hasá en funchi blancu? Que te aproveche, smakelijk, buon apetito, enjoy your meal, kalisas orexi, guter appetit etc.etc. Dag Suus.

 13. Suzy is een spartelende RAT. ze kunnen nog wel bijten maar ze zijn de macht kwijt.
  Deze overcorrupte dame is TE Ver gegaan.
  Hoop nu echt op JUSTICE. Zelfs met onze corrupte OM en d66 rechtertjes (net vers ingevoerd).
  Normaal, moet zo iemand (charlatan) allang vast zitten!!!

 14. Ik zou willen dat het OM Suzy zou vervolgen of minstens een onderzoek zou starten naar haar en haar bedrijven. Op zeker dat er “onverklaarbare” geldstromen zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -