28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 04:49

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Santa Barbara dicht, 300 werknemers op straat

Persbureau Curacao

De golf course, restaurant Boca 19 en Barbara Beach blijven wel open.

Santa Barbara Beach & Golf Resort gaat voor minstens een jaar dicht. Dat is door het management besloten en vandaag bekend gemaakt.

Vanwege de coronacrisis is het volgens het resort niet duidelijkheid wanneer er weer genoeg gasten komen om een gezonde bedrijfsvoering mogelijk te maken.

- Advertentie -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

26 reacties

 1. “stelen zit de Curacaoenaar in het bloed.”
  Lol! Liever lui dan moe inderdaad! Bob traa was veel te integer en doelgericht voor ons eiland

 2. Joep heeft gelijk. Alleen draaide Santa Barbara ook zonder Corona met fikse verliezen. Denk dat de lowlife Chris Smeets Corona in dank heeft aanvaard om de tent te kunnen sluiten.

  John Bash heeft ook gelijk: stelen zit de Curacaoenaar in het bloed. Vraag het de eigenaren van Better Deals en van den Tweel, waar meer produkten de via de personeelsingang naar buiten gaan dan er de kassa passeren.

 3. Smeets en Citco zijn natuurlijk meesters in geld hier en daar heen schuiven. Deze heren zullen geen schulden hiervan hebben. Personeel geen geld en wellicht geen pensioen.

 4. Sommigen denken nog altijd dat dit niet was gebeurd wanneer het eiland open zou zijn geweest.
  Ik zou zeggen: ‘Wake up’. De hele wereld is in meer of mindere mate in lock down, dus zelfs als we open zouden zijn geweest was er nog steeds niemand gekomen en zouden we dus nog steeds lege hotels hebben gehad.

  Sta Barbara heeft gewoon een rekensom gemaakt, het is voor hen goedkoper om nu de boel dicht te gooien, het gebouw verder wel te onderhouden, maar in ieder geval zijn ze nu van het grootste kostenpost af.
  Tegen de tijd dat de toeristen weer terugkomen nemen ze het personeel weer aan en gaan weer verder alsof er niets is gebeurd. Wellicht onder een nieuwe naam, maar we zullen waarschijnlijk zeer veel bekende gezichten daar gaan zien. Alleen zitten die nu zonder inkomen en dat brengt mij wederom op het punt dat deze regering het anders moet aanpakken.
  Sta Barbara beseft heel goed dat er niet genoeg toeristen terug gaan komen wanneer je het eiland nu open zou gooien. Daar kunnen ze niet op draaien en dus kiezen ze eieren voor hun geld.
  De regering zou er dus goed aan doen om de schaarse algemene middelen beter te verdelen, zodat IEDEREEN kan overleven en niet alleen zij.

  Maar delen is hier een heel vies woord. Hier geldt het devies: ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.

 5. @William. Je vroeg je af waarom er nog steeds mensen of gezinnen zijn die geen voedsel pakket ontvangen. Mogelijk is hier een antwoord. Uit zeer betrouwbare bron heb ik vandaag vernomen dat in ieder geval 1 medewerker van het rode kruis elke dag met 6 a 7 pakketten thuiskomt. Mijn ervaring is, dat als er 1 is, dan zijn er meerdere die dit flikken. Mijn bron kan ik niet onthullen ivm belofte die ik de bron gedaan heb. En een belofte is heilig. Het zou mijn bron ook niets verbazen als de brand door medewerkers is aangestoken omdat ze moesten verantwoorden waar en hoeveel pakketten afgeleverd zijn. Maar onderzoek zal uitwijzen of er sprake was van brandstichting was ja of nee. Het is een harde beschuldiging, maar heb geen twijfel.

 6. Santa Barbara Resort is inderdaad een prachtig hotel, maar nooit winstgevend geweest.

  Nadat het Hyatt niet lukte om het hotel rendabel te runnen wilde niemand er meer instappen en ging eigenaar Chris Smeets, een nietsnut eerste klas, het zelf maar runnen onder de naam Santa Barbara Resort.

  Trok Hyatt nog enige toeristen op basis van haar naam en reputatie. niemand ter wereld kende natuurlijk Santa Barabara Resort dus het aantal verblijfstoeristen nam er nog verder af.

  Doodzonde van dit mooie hotel, dat hoort gewoon dagelijks vol te zitten.

 7. Het Sta B resort ligt niet echt ver van de stad. Je bent er in zeer korte tijd van ons huis af slechts 15 minuten rijden.
  Ik heb er tot maart j.l bijna 3 jaar gefitnessed, maar was meestentijds in mijn eentje of met mijn vrouw of collega’s. Een uitermate saaie boel.
  Het was vooral het laatste jaar gedoemd te sluiten en heb het abo dan ook in februari niet meer verlengd en nu dus het Avila.
  De eigenaar van Sta B is SFT Investments Limited, Chrisje Smeets staat aan het hoofd en is goed in het leveren van “financiële goocheltrucs” en nog steeds voor 51% aandeelhouder CITGO en woont al weer lange tijd in Monaco.
  Ze hebben wel een interessant webplatform http://www.citco.com

 8. Santa Barbara is een prachtig hotel, misschien wel het mooiste van Curacao, met als nadeel (voor mij een voordeel, als ik er verblijf) dat het ver van de stad ligt.

  Het hotel is eigendom van Chris Smeets, de omhoog gevallen patserige zoon van Citco oprichter Smeets. Chris Smeets werd als rijkeluiskindje bij Citco wegens totaal gebrek aan kennis van zaken door niemand serieus genomen en achter zijn rug uitgelachen. Hij hield zich op zijn kantoor dan ook meer bezig met porno mails versturen naar intimi dan met managen.

 9. Er was sprake dat men cruiseschepen de gelegenheid bood om bij/in Willemstad af te meren waardoor toch enige inkomsten gegenereerd konden worden.
  Wat heeft CPA gedaan? waarschijnlijk niets want je hoort daar niets meer over. Bij Barbados varen/liggen zo’n 12 cruiseschepen al zo’n 2 maanden. waarom niet een paar van deze schepen naar Curaçao halen? Havengeld, voedsel, bunkeren etc. kan toch wat opleveren.
  Of spelen er andere belangen een rol?

 10. Buitengewoon triest voor de medewerkers. De kans is ook heel erg klein dat je weer in het toerisme aan de slag kan, juist doordat er nu vele duizenden mensen uit de toerisme industrie thuis zitten.
  Wij hebben zelfs voedselpakketten rondgebracht bij mensen die ontslagen waren uit de verschillende resorts. De nood is echt erg hoog.
  Treurig en ik voel met ze mee.

 11. “Ik heb er hier niet veel gehoord (of je moet 1000 koeien electrisch in de ruimte lanceren er een noemen)”
  LOL! Stel dit voor aan Steven Martina, die ziet het wel zitten!

 12. @Ambulant zegt: “…De managment bv / operations zal failliet zijn…”

  Als je ergens geen verstand van hebt, moet je daarover niet intelligent proberen te doen.

  Ga je goed failliet, dan gaat de werkmaatschappij failliet, niet de management BV en niet de holding.

 13. En zo zullen er nog vele volgen. En zo wordt ook duidelijk hoe onverstandig de eerste bijdrage van NL door de regering is besteed, 70% naar ambtenaren salarissen. Daar krijg je niets voor terug, bodemloze put. Een maand later zit je met hetzelfde probleem. Het geld moet daar besteed worden waar het geld genereert. Als er geen inkomsten zijn, dan moet je snijden. Nog steeds – ook niet onder dwang van maatregelen NL – lijkt dit door te dringen bij regering. 300 man op straat. Er worden halve maatregelen getroffen, met knikkende knietjes.

 14. Ik hoop dat dit een wake up call is,
  Er moet een andere industrie gevonden worden om inkomsten uit te halen en de economie weer volledig te laten draaien. Tourisme ligt nog zeker een half jaar plat en ga uit van minder dan 50% voor 2021. Als het beter wordt is het mee genomen.

  Maar nu beginnen de problemen. Voor een industrie heb je ideeën nodig.
  Ik heb er hier niet veel gehoord (of je moet 1000 koeien electrisch in de ruimte lanceren er een noemen)
  Dan heb je investeerders nodig. En die gaan niet komen door red-tape, rechtsonzekerheid, opleidingsniveau en arbeidsmores.
  Van projecten gefinancierd door Nederland zouden we het kunnen hebben maar daar komt onze elite om de hoek kijken en is er al de helft van het budget verdwenen voor er een aavang van opzet gemaakt is.

  We zouden het mogelijk kunnen maken door de elite te beteugelen. Er moet een gedegen code of cunduct komen die bij wet geregeld word en van toepassing is op
  Ministers
  Parlementariërs
  En hoge ambtenaren.
  Dit gaan ze zelf niet doen dit moet dus afgedwongen worden door de bevolking via een referendum of door Nederland.
  Pas dan zouden er zinvolle investering gedaan kunnen worden om een weerbare economie te krijgen. Voedsel hulp is geen structurele oplossing.

 15. @Ambulant :

  “Groep.. onderstand. Zijn dat cijfers. ?”

  Cijfers : projections leading to 60% unemployment and counting.

  Het is geen optie om meer dan 60% van de bevolking in onderstand te plaatsen terwijl het voorkomen kan worden.

  “Plan eet. Plan tillen.”

  Shon van een landhuis spelen om zo export van suiker zoals in Haiti het geval is ?

 16. Er zullen nog meer volgen. Business blijft business en je kijkt naar de cijfers. Zelfs de NOW regeling zal daar niet bij helpen. zodra de NOW regeling afneemt of stopt, zullen ontslagen vallen door krimp of opdoeken van de winkel. Als je restaurant 50% minder omzet draait, heb je echt niet al die medewerkers nodig. Als je ze niet ontslaat en je gaat failliet, dan is de eigenaar hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden en omdat het slecht management is.
  Er is geen vooruitzicht voor verbetering van de situatie en tourism 2.o is ook een lachertje. Wie weet beter dan een vakman. niet de politici

 17. Zou je wel willen he Mossel… begin maar vast zink te slikken… en kinine.
  Elke vliegmaatschappy staat te trappelen om weer te vliegen. en zeker de antillen route.
  In Europa staan ze echt wel te trappelen om naar een corna vrije bestemming te reizen. Waarom denk je dat Aruba dat zo in de pers zegt ondanks een hele grote groep in quarantaine.

  Bolivar… Tuurlijk wel maar Je leest niet goed. Niks gelezen of onthouden van die duizend andere berichten van me. Wat denk je nou dat ik dat niet snap.
  Groep.. onderstand. Zijn dat cijfers. ? Plan eet. Plan tillen.

 18. @Abraham Mossel:

  Je weet wel dat toerisme seizoensgebonden is ? Sprake van high-seasons and low-seasons. And I hope you also know about long-term and short term econonomic planning ?

  If during the high-season of tourism, no short term measures are undertaken then on the long term it will lead to exponential an economic cisis.

  Can you even fathom a 60% and evergrowing werkloosheids perecentage on a small island ?

 19. Beste Ambulant en andere, wij moeten er wel rekening mee houden dat er tijdens de lock down zo ie zo geen vliegtuigen en grote boten langs kwamen met vakantie gangers en dat zal nog wel effe duren, hou er rekening mee dat het nog een jaar of 3 duurt en het toerisme komt helemaal niet meer terug als straks de rovers benden van de MFK Gerrit de Raaf en holle bolle gijs Amparo weer aan de macht komen, dan komt er zelfs geen straat hond meer uit het buitenland. De tijd zal het leren.

 20. Heb te doen met al die nu thuis zittende werknemers.
  Hou mijn hart vast voor de nu nog niet zichtbare gevolgen.
  Hopenlijk Komt er nu snel duidelijkheid met welke maatregelen – voorwaarden de overheden van Curacao en Nederland komen om het luchtverkeer tussen de Landen weer op te starten.
  GEEN QUARANTAINE van 2 weken aub.
  1 week is nog te doen denk ik maar met 2 weken quarantaine komt en gaar er niemand met vakantie en zullen er nog veel hotels volgen.
  Ik denk hierbij zeker aan Hilton en marriot maar ook de vele b&b op curacao zullen het loodje Leggen.

 21. @Ambulant:

  “Dus met dank aan de lock down gaat de eerste groep nu de straat op.
  Dat wordt onderstand.”

  Het betreft veel meer dan 300 mensen. Het betreft hun gezinnen that they provide for.

  Op welk planeet woon jij ?

 22. Ze hebben niet besloten dicht te gaan.
  De managment bv / operations zal failliet zijn. Of aangevraagd zijn.
  De gebouwen zullen vast in een andere bv zitten van de holding.
  Of stichting.
  Dus met dank aan de lock down gaat de eerste groep nu de straat op.
  Dat wordt onderstand.

  Gaat gewoon te slow allemaal.
  Hedden ze opengehouden dan waren we er nu al door heen.
  En dat overbelast verhaal… we zijn altyd overbelast hier.
  Laten ze maar de statistiek eens kijken. 0.2% in het ergste geval.
  nou dat is 99.8 niks.
  En wij zitten op het meest corona negatieve plekje ter wereld.

 23. @Kiko:

  “Nou is het wel zo dat Sta Barbara het al 10 jaar moeilijk had.”

  Maar in die periode nooit sprake van 300 mensen plots werkloos.

 24. Zie hier het eerste hotel dat heeft besloten om de deuren maar even te sluiten. En dit is maar het begin; er volgen er meer. Ik weet dat er op dit forum veel voorstanders zijn van de huidige grenssluiting, maar volgend jaar wordt er wel anders gedacht, wanneer meer dan de helft van de bevolking ver onder de armoedegrens leeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -