31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Curacao.nu | RIVM: Toerisme kan langzaam op gang komen

Persbureau Curacao

Volgens de epidemiologen zal het virus zich hoe dan ook manifesteren als de grenzen weer opengaan. Maar met goede maatregelen kan verspreiding wel beperkt blijven.

Den Haag – Toerisme kan voorzichtig weer op gang komen op de eilanden, al moet contact met de lokale bevolking beperkt worden. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad vanmorgen.

Volgens de epidemiologen zal het virus zich hoe dan ook manifesteren als de grenzen weer opengaan. Maar met goede maatregelen kan verspreiding wel beperkt blijven.

Autoriteiten moeten volgens het RIVM goed kijken naar de coronasituatie in landen van herkomst om het risico te bepalen. Indien toeristen worden toegelaten is het advies om risicoreducerende maatregelen en goede voorbereidingen te treffen om een mogelijke uitbraak sneller te kunnen detecteren.

Het is volgens het RIVM van belang de bevolking zorgvuldig te informeren over hoe men zich voor kan bereiden op de risico’s die met de komst van toeristen worden geïntroduceerd en de gedragsmatige aanpassingen die gewenst zijn om de risico’s te verlagen.

Tevens moeten de eilanden zorgen voor voldoende testcapaciteit op het eiland zelf zodat er snel getest en ingegrepen kan worden.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

4 reacties

 1. Over 1.5 week 2e groep dokters uit quarantaine.
  1 Juli kunnen we dan open zonder quarantaine.
  30-35 vluchten.
  NL België Duitsland.
  Laat wel maar eindelijk.

 2. Wat is wijs op reis na 15 juni? ‘Bereid je vakantie goed voor en ga niet op de bonnefooi’

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/wat-is-wijs-op-reis-na-15-juni-bereid-je-goed-voor-en-ga-niet-op-de-bonnefooi/

  Respect voor de maatregelen van de bestemming

  In de persconferentie van afgelopen woensdag werd ook vermeld dat gestrande reizigers niet meer teruggehaald worden door de Nederlandse overheid. “Wat Rutte zei ging specifiek over de repatriëringsacties, dat gaan we niet meer doen”, zegt Willemien Veldman van Buitenlandse Zaken. “Maar als je vast komt te zitten kunnen we natuurlijk wel waar dat kan bemiddelen of helpen, bijvoorbeeld om op een commerciële vlucht te komen.”

  “Maar het moet ook duidelijk zijn dat als een land besluit de grenzen te sluiten of een gebied of hotel in quarantaine te zetten, dat wij daar dan als Nederlandse overheid niet zomaar een stokje voor kunnen steken. Wij kunnen dan niet tegen de autoriteiten zeggen: ‘Dat is een Nederlander, voor hem gelden die maatregelen niet’. Er zijn daar maatregelen, daar heb je je aan te houden.”

 3. @ Dushihende,

  Dit schept wel degelijk duidelijkheid. De overheid stelt simpelweg dat toeristen zelf de kosten moeten dragen van het extra verblijf en repatriëring mochten zij te maken krijgen met een lock down. Daarnaast lopen de toeristen dan het risico dat hun ziektekostenverzekering zal aangeven dat de ziektekosten ook voor eigen rekening komen.
  Dan denken de meeste toeristen wel 2 of 3 keer na eerdat ze het besluit nemen naar Bonaire te reizen.

 4. De tekst hieronder vandaag elders online gelezen ;

  “De overheid van Bonaire benadrukt dat onder de
  huidige omstandigheden reizen bepaalde risico’s
  met zich meebrengt. De Bonairiaanse overheid is
  niet verantwoordelijk voor mensen die niet naar
  hun land terug kunnen keren als bijvoorbeeld het
  luchtruim weer sluit.”

  Dit schept geen vertrouwen en/of duidelijkheid………….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...