28 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | RdK eist 100 miljoen dollar van Isla

HomeMediaCuracao.nu | RdK eist 100 miljoen dollar van Isla

Persbureau Curacao

RDK Ararat Hilltop | Persbureau Curacao

Willemstad – RdK, de eigenaar van de raffinaderij heeft op de valreep een vordering ingediend bij de vertrekkende Isla.

Die zou 100 miljoen dollar schadevergoeding moeten betalen, omdat ze anderhalf jaar lang een wanprestatie heeft geleverd.

De raffinaderij ligt al die tijd namelijk stil. In het leasecontract is afgesproken dat er dan een schadevergoeding moet worden betaald.

Bron: Curacao.nu

7 reacties

 1. …..”Wat erger is dat er bestuurders waren die, waarschijnlijk tegen persoonlijke vergoeding, het mogelijk wilden maken dat ze van onze gemeenschap verder konden stelen”……

  Ja, @ Dislect, dat kan niet anders,waarom zou ook maar één persoon zich hard maken voor een uitbater die voor vele tientallen miljoenen bij je in het krijt staat, niet investeert noch onderhoudt, laat staan je milieuregels eerbiedigt.

  Wie weet wat er nu verdiend wordt door figuren met voorkennis die nu tegen lucratieve tarieven aan de nieuw uitbater verdienen via pacht, huur of andere ” rechten” etc.
  Net zoals het gedoe destijds met de terreinen bij Fuik, waarvan de rechten juridisch
  snel even overgedragen werden,om ze vervolgens te ” leasen” aan een “staatsbedrijf” die daar wilde exploiteren. De pueblo betaalt en de zittende politieke elite verdient.

 2. deze schadevergoeding lijkt hetzelfde verhaal als de schadeclaim van ENNIA/CBCS bij Ansary: veel te laat en belangrijkste beweegreden om de schuld bij iemand anders neer te leggen ipv eigen falen en onoplettendheid te onderkennen waarbij koppen moeten rollen.

 3. @KK, zij wilden wel, natuurlijk als jede gelegenheid krijgt om met wan betalen door kan gaan ben je dief van eigen portemonnee om dat niet te doen. Wat erger is is dat er hier bestuurders waren die, waarschijnlijk tegen persoonlijke vergoeding, het mogelijk wilde maken dat ze van onze gemeenschap verder konden stelen.

 4. Weg met die corrupte Venezolaanse corporate cultuur van wanbetaling en nalatigheid. . En dat wou de raffinaderij voor nog eens zoveel jaar uitbaten?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties