28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 06:48

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Quincy Girigorie zegt dat Curaçao veilig is

Persbureau Curacao

Volgens Girigorie komt het onveiligheidsgevoel door sociale media, die alles uitvergroten. | Persbureau Curacao

Quincy Girigorie vindt Curaçao een van de veiligste eilanden in de regio. Dat baseert de minister van Justitie op cijfers die hij zelf heeft gegoogeld.

Zo zit Curaçao met het aantal moorden per 100.000 op de drie na laagste plaats. Die cijfers staan in contrast met het veiligheidsgevoel van mensen op Curaçao. Die voelen zich onveilig. En dat komt volgens hem door de sociale media, die alles uitvergroten.

- Advertentie -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

14 reacties

 1. Min Girigori, wilt u amparo dos santos in de knijs houden, heeft openlijk voor tv verklaard dat min Gijsbertha heel goed moet oppassen, anders……. en er is geen aangifte gedaan??? VREEMD. Waar blijven c monk m rojer nou???

 2. Heb maar 1 vraag aan Quincy Girigori. WAAR IS DE 600 KILO COCAINE GEBLEVEN? Dat zijn wij niet vergeten dat is ook eenvorm van criminaliteit v/d de hoogste orde.Je bent ons uitleg en excuses verschuldig.
  Men zou je bij elke publiciteitsstunt eraan moeten herrineren.

 3. Overal is wel iets. Maar dat laat onverlet dat Girigorie niet mijn favoriet is, toch is het wel interessant de thesis veiligheidsbeleving van 26-06-2019 van 2 studenten van de UU er even op na te lezen, het verhelderd wel het e.e.a.
  “De ervaring omtrent veiligheid bij Nederlandse
  toeristen en geëmigreerde Nederlanders.
  VEILIGHEIDSBELEVING OP
  CURAÇAO”.

 4. Deze man is zo naïef, een beetje googelen en je kunt lezen dat er:

  Fact 1: stagiaires ontvoerd, beroofd en van rotskusten afgeworpen worden.

  Fact 2: Met machetes ingehakt wordt op zoutpanbewandelende toeristen.

  Fact 3: Toeristen nog niet zo lang geleden 2x op een dag overvallen waren en bloedend hun verhaal deden.

  Fact 4: afgelopen week een parlementarier pleitte voor urgente actie van de minister i.v.m. met uit de hand lopende autodiefstallen.

  Fact 5: duikers en snorkelaars op afgelegen plekken het water nog niet in zijn, of ze zitten aan de auto’s te rommelen.

  Fact 6: Een minister het publiekelijk en expliciet had over terroristen die toeristen fysiek ( met kapmessen) aanvallen.

  Fact 7 Curaçao een moordgraad heeft van rond de 20 per 100.000 inwoners.
  Vergeleken met een moordgraad van NL van onder de 1 per 100.000 inwoners, is dit nogal moordlustig.

  Ik weet niet volgens welke safety standaard dit eiland veilig bevonden wordt, hoe statistisch begaafd deze man is? Het is maar net vanuit welke standaard je het bekijkt.

  Vervang deze man a.u.b. gauw met iemand die rationeel kan nadenken en rechtskennis heeft.

 5. Tuurlijk Quincy, Curacao is even of zelfs veiliger dan Harlem, Quins, Bronx, Newark, Little Rock, Baltimore etc.etc. En wat dacht je van de favela’s in Rio de Janeiro Quicy??????????? Allemaal veilige wijken/ghetto’s Quincy. Domoor. Yabadabadoooooooooooooooooooooooooooooooooo. Bie biep.

 6. Die man weet niet wat ie lult.die heeft ie zeker uit ze duim gezogen. En zo iemand noemen ze minister van justitie. Hij woon zeker in jansofaat. Ik ben antilliaan en woon 21jaar in Nederland. In al die tijd dat ik in Nederland woon. Is curaçao erger in plaats van beter geworden. Die man lult uit ze bek.ja bek noem ik dat .als ie een mond zou hebben .zou ie weten wat ie erover hebt en niet liegen. Geloof me hij weet zelf ook dat ie liegt en niet de Waarheid spreek.niet gek dat curaçao zo is met zulke minister van justitie.

 7. Dat baseert de minister van Justitie op cijfers die hij zelf heeft gegoogeld. hij bedoeld gegoocheld en de media de schuld geven is gemakkelijk, hij zou zelf ook het publiek kunnen voorlichten over de stand van zaken en preventie/repressie acties van politie en justitie (oeps dat zou betekenen dat hij een beleid heeft.

 8. Whauw…… Een minister die kan.. G0ochelen Dat gaat nog wat worden. Je mag al geen gesprek meer opnemen in zijn bijzin en nu komt ie ook nog met fake nieuws. Want ja zeg nu zelf, wie gaat hem controleren dat hij de waarheid zegt…..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Electorale Raad nimmer opgetuigd

Willemstad - De Electorale Raad (ER) bestaat in de huidige wettelijke vorm volgende maand precies een jaar, maar het ontbreekt nog altijd aan de nodige fondsen om...

AntilliaansDagblad | Bodem ziekenhuis CMC in zicht

Willemstad - De financiële situatie van het Curaçao Medical Center (CMC) is zorgwekkend. Als het ziekenhuis geen 5,3 miljoen gulden extra per maand krijgt, komt de electieve...

AntilliaansDagblad | United koper Banco di Caribe

Willemstad/Philipsburg - Drie maanden nadat het AntilliaansDagblad onthulde dat de Centrale Bank CBCS bezig was met de verkoop van Banco di Caribe (als dochter van verzekeringsgroep Ennia...

AD | Kaag stapt op na motie van afkeuring door Tweede Kamer

Hanneke Keultjes en Tobias den Hartog | Algemeen Dagblad Sigrid Kaag neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar...

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -