27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 23:34

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Pompbediende vrijgesproken van doodslag

HomeMediaCuracao.nu | Pompbediende vrijgesproken van doodslag

Persbureau Curacao

Yefri kreeg eerder 6 jaar cel, hoewel hij volgens psychologische en psychiatrische rapporten verminderd toerekeningsvatbaar is.

Yefri Waterfort is vrij. De 29-jarige medewerker van pompstation Pablo Frederick tekende hoger beroep aan tegen zijn eerdere veroordeling, maar het Hof heeft dat nu gecorrigeerd.

Yefri viel in april vorig jaar een drugsverslaafde aan, waardoor die in het ziekenhuis belandde en later overleed. De pompbediende kreeg daarvoor zes jaar cel, hoewel hij volgens psychologische en psychiatrische rapporten verminderd toerekeningsvatbaar is.


Gehandicapt

Yefri is gehandicapt en doofstom. Advocaat Olga Kostrzewski bepleitte met succes dat er sprake was van noodweerexces.

De twee kregen ruzie om een bak eten nadat de drugsverslaafde man hem enige tijd had lastig gevallen en zelf met een aansteker gedreigd had het pompstation in brand te steken.

Op camerabeelden is te zien dat Yefri de drugsverslaafde man gedurende lange tijd probeert te ontlopen om een confrontatie te voorkomen. Maar als de man het eten van Yefri steelt, slaan de stoppen door.

Doodslag

De rechters achtten doodslag bewezen en vinden dat een beroep op noodweer niet slaagt. Het gewelddadig handelen van de
pompbediende is volstrekt disproportioneel geweest en daarmee heeft hij de grenzen van de noodzakelijke verdediging overschreden. Een en ander betekent volgend het Hof dat Yefri’s handelen niet kan worden gerechtvaardigd.

Maar het kan hem ook niet verweten worden in het licht van Yefri’s handicap. Volgens de psychiatrische rapporten is zijn woedeaanval het gevolg van zijn beperkte emotionele intelligentie.

Noodweerexces

Weliswaar was sprake van een verregaande mate van overschrijding van de grenzen van de noodzakelijke verdediging, maar het Hof acht aannemelijk geworden dat de gemoedsbeweging en de beperking van Yefri om daar mee om te gaan hem de doodslag niet aangerekend kan worden. In de zin van de wet is dan sprake van noodweerexces.

<

Bron: Curacao.nu

2 reacties

  1. Klopt, Beflapas, het leven van een drugsverslaafde is niets waard.

    Kost ons klauwen met geld, en dan heb ik het nog niet over hun overlast.

  2. Blijkbaar is het leven van een drugsverslaafde niets waard. Het doet denken aan de tijd dat winkeliers in Punda rattengif in de vuilnisbakken deden om junkies te vergiftigen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties