27 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 23:43

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Politie arresteert Dirtley Sparen om uitlatingen Facebook

Persbureau Curacao

Volgens de politie vanwege laster, bedreiging en opruiing op Facebook

Willemstad – De politie heeft gisteren de 65-jarige Dirtley Sparen opgepakt. Dirtley is actief op Facebook en de lokale radio en laat zich kritisch uit over politiek en parlement.

Hij was gevraagd zich te melden bij het politiebureau, waar hij vervolgens werd aangehouden.

- Advertentie -

Volgens de politie vanwege laster, bedreiging en opruiing op Facebook. Dirtley zou ook hebben opgeroepen tot geweld tegen bepaalde personen. Eerder al, in juli, deed RdK aangifte tegen Sparen.

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

Zie onder een eerdere reactie van KPMG/Bearingpoint founding Parten Peter Grootens tegen Sparen:

- Advertisement -

Verklaring Bearingpoint Caribbean

KPMG en Bearingpoint foundingpartner Peter Grootens

A1 heel lang worden zowel BearingPoint Caribbean als Peter Grootens in sommige media valselijk beschuldigd van allerlei dubieuze zaken zonder dat degenen die de beschuldigingen uiten 00k maar enige vorm van bewijs aandragen.

De afgelopen jaren zijn wij nooit ingegaan op deze ongegronde lastercampagnes, maar gezien de toename van het absurde en vooral bedreigende karakter van de beschuldigingen, is besloten om nu wel actie te ondernemen.

Zo is recentelijk door de heer D. Sparen valselijk gesteld dat Peter Grootens bezitter zou zijn van het erfpachtrecht van de terreinen gezamenlijk genaamd Vélt Salu. Openbare inzage bij het Kadaster bevestigt dat genoemde terreinen niet op naam staan van Peter Grootens, maar op naam van de ASP Groep. De directie van ASP bevestigt tevens dat Grootens niet betrokken is bij haar terreinen te vett Salu.

Bij de lastercampagnes en het verspreiden van complottheorieén wordt al lange tijd onterecht melding gemaakt van het feit dat Peter Grootens partner is bij KPMG. Grootens en BearingPoint zijn sedert 1999 (dus de afgelopen 20 jaar) niet meer betrokken bij KPMG.

ledere link die gelegd wordt, is dan 00k onterecht. BearingPoint Caribbean en Peter Grootens nemen deze aantijgingen serieus en willen dat het publiek weet dat deze publicaties volledig vervalste informatie bevatten. We hebben ondertussen 00k juridische acties ondernomen tegen degenen die deze informatie verspreiden.

We vinden het belangrijk dat het publiek adequaat geinformeerd wordt en zien ons genoodzaakt met deze statement e.e.a. dan 00k zelf recht te zetten. Dit zal de enige keer zijn dat we publiekelijk ingaan op deze kwestie.

2019 07 11 – AD | Advertent… by Knipselkrant Curacao on Scribd

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. Helemaal eens met beflapas: de media hier zijn gewoon super lui, doen geen onderzoeks journalistiek. Dat het ad gewoon braaf publiceert dat Chos Romero de commissie giro voorzit zonder vragen aan gijsbertha en Romero te stellen laat wel zien dat er een totaal gebrek is aan onafhankelijkheid, kennis en kunde

 2. Kan me nog herinneren dat jaren geleden op de middelbare school ik een opstel heb geschreven over de media op Curaçao, dat die misbruikt wordt om de bevolking dom te houden.

  De Nederlandse leraar toendertijd een YDK heeft mij een 10 voor dat opstel gegeven. Deze zelfde leraar zag ik weer na lange tijd bij een manifestatie van Pueblo Soberano, hij is niet meer bij PS betrokken dus waarschijnlijk heeft hij teleurgesteld zijn lidmaatschaap opgezegd.

  Maar goed als ik denk aan dat jongetje van dat opstel toen, is er jaren later nog niets veranderd Direct heeft HD televisie maar hanteert dezelfde filosofie als die waardeloze TeleCuracao, wie betaalt bepaalt.

  Toendertijd ging ik in mijn opstel vrij ver, ik had het zelfs over dat de Katholieke kerk ook in het complot zit om de bevolking dom en braaf te houden en zie heden, Misa di Aurora wordt tegelijkertijd op Direct en TeleCuracao uitgezonden.

  Het is toch triest en op zijn minst merkwaardig dat TeleCuracao haar nieuws bericht begint met die flauwekul van Kaja Kaja, in een land waar corruptie en zelfverrijking haast de norm is.

  De arrestatie van Dirtley Sparen komt ook niet als een verassing, eigenlijk verbaast mij dat het Nederlandse OM hieraan meewerkt, het lijkt alsof ze van een bepaalde groep hier, opdrachten krijgen.

 3. Bij Dirtley Sparen heb ik soms het gevoel dat een schroefje los zit bij de man maar what the fuck de man heeft het recht om zijn hart te luchten.. Blijkbaar heeft de politie niets ander te doen nergens heb ik gelezen dat hij heeft gezegd, “fuck the police”.

  Waarom doet de politie geen inval bij Radio Direct die houden elke dag flut interviews en beledigd onze intelligentie elke dag.

 4. @CR:
  Binnenkort beginnen ze hier op KKC ook met individuen op te pakken die andersdenkenden “bedreigen”.
  Zo zijn er hier “mensen” die YDK- chauffeurs “even een nieuw gebit willen aanmeten, zo hard zullen ze hem op zijn bek timmeren als die chauffeur hem maar een strobreed in de weg legt”. Mijn uitnodiging om op welke kruising dan ook mij aub een nieuw gebit te komen aanmeten” is toen door de CP als “niet volgens de regels” bestempeld en verwijderd…….
  Of “dames” die vinden dat Dhr. Gerrit Schotte “omgelegd” moet worden.
  Of “mensen” die Mevr. Neysa Isenia “aan haar bollen” van de brug willen laten bengelen. of dat er “Equalizers” ingezet moeten worden om bepaalde mensen te “equalizen? (?) zo te horen….
  Enfin: Kom maar op! Laat het aub niet bij woorden alleen. Alleen de gevolgen zijn wel voor jullie hoor.

 5. Wij hebben onze prioriteiten verkeerd: iemand die zich kritische uitlaat wordt opgepakt terwijl mensen die zich verrijken op kosten van de samenleving vrijuit gaan

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -