Curacao.nu | PLP wint verkiezingen Sint Eustatius

Persbureau Curacao

Daarmee is de oude machtsverhouding van voor het in februari 2018 wegsturen van het gehele lokale bestuur weer hersteld | foto: Urisha Blake

De verkiezing op Sint-Eustatius is gewonnen door de Progressive Labour Party (PLP). De partij met de omstreden Clyde van Putten als lijstduwer kreeg meer dan de helft van de kiezers achter zich, 815.

De Democratic Party – die vooraf goede kansen op de overwinning waren toegedicht – bleef steken op 647 stemmen. De United People’s Coalition haalde 124 stemmen. Op basis van de voorlopige uitslag worden de 5 zetels in de eilandsraad verdeeld over de PLP met drie zetels en de DP met twee.

Daarmee is de oude machtsverhouding van voor het in februari 2018 wegsturen van het gehele lokale bestuur weer hersteld.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | PLP wint verkiezingen Sint Eustatius

  1. Peter van den Berghe

    Nou heeft het ook wel te maken met de knullige manier waarop NL de zaak overgenomen heeft. De eerste 2 commissarissen hadden geen flauw benul van werken op een klein eiland; dat is nu wat beter en men heeft zich vooral geworpen op het op orde brengen van administraties e.d.; zaken waarvan de bewoners geen enkel profijt hebben gevoegd bij het totale onbegrip voor de latijnse manier van omgaan met de uitgebreide familie geeft dat dit resultaat. Alleen een geweldig succes op het gebied van zaken die de mensen op het eiland zelf belangrijk vinden had tot een ander resultaat kunnen leiden. Niet het op orde zijn van de bevolkingsadministratie

  2. De bevolking krijgt waarvoor ze gekozen hebben en dan mag je daarna niet meer klagen als je weer “ genaaid” wordt! Hetzelfde is van toepassing volgend jaar op Curacao. Realiteitszin is nog nooit een sterk punt geweest op de eilanden. Men blijft geloven in sprookjes.

  3. Drechi pa bosnan Tur

    Opgeruimd staat netjes!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *