31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | OM eist taakstraf en rijverbod dodelijk ongeluk

HomeMediaCuracao.nu | OM eist taakstraf en rijverbod dodelijk ongeluk

Persbureau Curacao

OM eist taakstraf en rijverbod dodelijk ongeluk | Extra

Willemstad – De chauffeur die in april 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte moet 200 uur taakstraf uitvoeren en mag twee jaar lang niet rijden. Dat is althans de eis van het Openbaar Ministerie.

Bij een verkeerde inhaalmanoeuvre komt medepassagier Raïsha Offerman te overlijden, zij droeg geen gordel. De drie andere inzittenden, inclusief de verdachte bestuurder raken gewond.

De uitspraak in deze zaak is op 5 februar

Bron: Curacao.nu

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Ook de straffen in NL zijn natuurlijk voor deze fatale ongelukken veel te laag:

  TILBURG – Een 21-jarige man uit Baarle-Nassau die op 24 januari 2017 betrokken was bij een ongeluk met dodelijke afloop in Tilburg krijgt een taakstraf van 200 uur. Tevens legt de rechtbank hem een ontzegging van de rijbevoegdheid op van één jaar waarvan 9 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

 2. @Bram:
  Ja… En in Nederland sneeuwt het.. Heb even door het raam gekeken, en er ligt hier inderdaad zeker 30 cm sneeuw. Je hoeft daardoor (nog) niet weg hier Bram… Tenzij de export van je foute luiers niet meer loont natuurlijk. Dan kan je morgen al in Nederland zitten als je je kwaad maakt….
  (Zucht…) Wat een heeerlijke droom……..

 3. In NL krijg je 2 jaar gevang in plaatst van 200 dagen werkstraf en 2 jaar ontzegging van het rijbewijs, een straf van de zotten is dit.

 4. Die 200 uur werkstraf lappen ze aan hun laars en ook dat rijverbod zal worden genegeerd. Er is immers geen hond die dat controleert.
  Ergo, de dader krijgt dus geen straf.
  Er zijn landen waar je, voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval, standaard 2 jaar de cel in gaat. Daarnaast een jaar of 5 rijontzegging en wie dan weer achter het stuur wordt gepakt gaat terug naar de gevangenis en is het rijbewijs voor de rest van zijn leven kwijt.
  Dat heeft toch iets meer afschrikkings effect dan een fopstraf zoals dit en die straf is juist bedoeld om herhaling te voorkoming. M.a.w. deze straf bereikt het doel dus niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties