29 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 17:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | ‘Nostalgia’ over Wim Statius Muller in de Movies

Persbureau Curacao

‘Nostalgia’ over Wim Statius Muller in de Movies

De documentaire ‘Nostalgia, the music of Wim Statius Muller’ wordt 9 januari vertoond in de Movies in Punda. De film is geregisseerd door Alaric Smeets.

Om Wim te herdenken, wordt Nostalgia na vijf jaar opnieuw getoond. Alle opbrengst gaat naar het Alex Alberto Filmfonds. Het enige filmfonds op Curaçao dat filmmakers helpt bij het ontwikkelen van documentaires zoals Nostalgia.

- Advertentie -

Curaçaose Chopin

Wim Statius Muller was een Curaçaose componist en pianist, bijgenaamd “de Curaçaose Chopin” voor zijn romantische pianostylingen. Hoewel hij afgestudeerd was aan de Juilliard School of Music in New York City, begon zijn muzikale carrière pas echt nadat hij zich had teruggetrokken uit een carrière in beveiliging en contraspionage.

Bij de première op 23 september 2013: Filmmaker Alaric Smeets (l), Muziekmaker Wim Statius Muller (r) | Persbureau Cuacao

Beluister hier een reportage voor NOS radio gemaakt tijdens de première in 2013

Afgelopen 31 augustus stierf Wim. Na zijn dood kreeg het Filmfonds vele verzoeken om de documentaire Nostalgia opnieuw te laten zien. 26 januari 2020 Wim zou 90 zijn geworden.

Naast de familie van Wim zal regisseur Alaric Smeets aanwezig zijn. De film komt zeer goed tot zijn recht op het grote scherm en het mooie geluid.

Wanneer: donderdag 9 januari 2020
Tijd: 19:45 – 21:30
Waar: The Movies Otrobanda
Tickets: Naf. 50, -, inclusief 1 frisdrank en een kleine zoute popcorn

Kaarten beschikbaar bij: Het kantoor van Caribbean Filmcom (Van Engelenweg 6B). Neem contact op met Michel Drenthe via [email protected] of 738 62 06/562 54 54. Of bij het Curaçao Film Office. Neem contact op met de filmcommissaris Eloise Van Wickeren op [email protected] of +5999 529 8915 (ook Whatsapp)

Over het Alex Albert Film Fund
Het Alex Alberto Filmfonds is het eerste en enige stimuleringsfonds waarmee het Prins Bernhard Cultureel Fonds Caribisch Gebied de ontwikkeling van filmplannen tot zogenaamde behandelingen wil bevorderen – de verkorte versie van een script of scenario – voor films en cinematografische kwaliteitsdocumentaires op Curaçao. Het Prins Bernhard Cultureel Fonds betaalt elk jaar een of meer stipendia.

Om geld in te zamelen voor de komende twee jaar voor het Alex Alberto Film Fund-programma brengt het Fonds hulde aan The Music of Wim Statius Muller. Hun oproep: doe mee met deze prachtige film en steun de volgende generatie Curaçao-filmmakers op Curaçao. Alle winst gaat naar het Alex Alberto Filmfonds.

Over Wim Statius Muller
Wim Statius Muller werd geboren op Curaçao en groeide op in de wijk Otrobanda. In 1949 begon hij zijn studie aan de Juilliard School of Music in New York City, waar hij in 1954 zijn master behaalde.
Wim Statius Muller, twee weken voor zijn overlijden op 31 augustus 2019

Kort daarna werd hij benoemd tot assistent-professor aan de Ohio State University waar hij tot 1960 les gaf. In dat jaar keerde hij terug naar Curaçao waar hij een nieuwe carrière bij de overheid begon. Deze nieuwe weg bracht hem, via Nederland en Brussel, naar het hoogste niveau van de NAVO-inlichtingdienst.

Wim is in 1995 met pensioen gegaan en heeft sindsdien internationaal op een aantal podia opgetreden. In 2012 ontving hij de Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de grootste culturele eer van Nederland, voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziekcultuur.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Nieuwe premier Curaçao Gilmar Pisas zet relatie op scherp: ’Minder Koninkrijk’

’Nederlandse belastingbetaler draait niet op voor onze bekostiging’ | Edwin Timmer Willemstad - Duwt de nieuwe MFK-regering, die maandag wordt beëdigd, Curaçao opnieuw in politieke chaos en wrevel met...

Column Youp | Ruig van de richel

Begrijp ik nou dat de nieuwe dierenwet in eerste instantie voorschreef dat geen enkel beest de mogelijkheid mag worden ontnomen om natuurlijk gedrag te vertonen? Inmiddels is...

Column Hessels | Haleluja!

Door Armand Hessels In verschillende gelegenheden gaven zowel de regering als de beoogde nieuwe beheerder (Quanten) van het immense industrieterrein te San Nicolaas te kennen dat er halverwege...

PBC | Wie graaft in de grond van Sint-Eustatius vindt geschiedenis

Persbureau Curacao “Als je graaft in de grond van Sint-Eustatius, graaf je geschiedenis”. Sherees Timber is enthousiast over de ontdekking van een 17e eeuwse begraafplaats op het terrein...

NU | Curaçao begint tweede ronde WK-kwalificatie met kleine nederlaag

Curaçao is de play-offs in de tweede ronde van de WK-kwalificatie zaterdag (lokale tijd) begonnen met een 2-1-nederlaag tegen Panama. Dinsdag is de return in Willemstad. De ploeg...

NOS | 17e-eeuwse begraafplaats ontdekt op de voormalige Golden Rock Plantation op Sint- Eustatius

NOS correspondent Dick Drayer  Op Sint-Eustatius hebben archeologen een begraafplaats van tot slaaf gemaakte mensen ontdekt op een voormalige suikerplantage. Zij denken de grootste tot nu toe in...
- Advertentie -