Curacao.nu | ‘Nog geen verzoek om Rudy Plaate Plein’

Persbureau Curacao

Op Curaçao kun je pas een straat vernoemd krijgen als je ouder bent dan zeventig of als je dood bent.

Willemstad – Curaçao heeft nog geen Rudy Plaate Plein of straat. Volgens de Amigoe komt dat omdat er nooit een aanvraag in is gediend. Op dit moment draait de documentaire ‘Atardi’ van Selwyn de Wind over het leven van de ‘zingende groenteboer’, zoals de krant hem noemt.

In de film zelf wordt het onderwerp aangesneden. Op Curaçao kun je pas een straat vernoemd krijgen als je ouder bent dan zeventig of als je dood bent. De commissie zegt een verzoek voor een Rudy Plaate Plein of -straat met vertrouwen tegemoet te zien.

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | ‘Nog geen verzoek om Rudy Plaate Plein’

 1. Eeeeh, what about a ROBERTO plein? ROBERTO straat? Of simpel een ROBERTO steegje? Niet het vele is het goede, maar het goede….dát is het vele.

 2. Abraham Mossel

  [email protected] ik dacht dat crimineel vrouwen mepper wel een Andruw Jones stadion op curacrim heeft gekregen, Koko ken ik niet, wel ken ik Peppie & Kokkie die mogen ook wel een straatnaam naar hun genoemd krijgen, omdat zij de laatste 20 jaar de grootste criminelen van het westelijk en zuidfront incl Curacrim hebben verdedigt en alle cases hebben verloren.

 3. Aanvulling: beide heren zijn bij mijn weten de 70 nog niet gepasseerd en ook niet overleden.
  Verder staat mij bij dat zeker 1 van de 2 – kort nadat een straat was hernoemd – redelijk negatief in de media kwam… vandaar bij leven 70 jaar – is de kans klein dat jenog gekke dingen doet…

 4. Goede, intieme, documentaire over het leven van Rudy Plaaate.

  Maar nu iets anders: “ Op Curaçao kun je pas een straat vernoemd krijgen als je ouder bent dan zeventig of als je dood bent.”
  Hoe komt het dat er dan straten hernoemd zijn naar Andruw Jones, Koko Balentin? Of had de politiek er weer een hand in om populair te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *