Curacao.nu | Nederland wil niet dat eilanden financieel afhankelijk blijven

Persbureau Curacao

Bij nieuwe tegenslag is Nederland bang dat de eilanden structureel afhankelijk blijven van financiële steun uit Den Haag.

Den Haag – Voor een echt herstel van Curaçao, Aruba en Sint Maarten na de coronacrisis moet ook zorg, onderwijs en de rechtshandhaving aanzienlijk worden versterkt. Dat zeggen deskundigen tegen de Nederlandse regering.

Ze vormen de basis voor het nieuwe steunpakket op langere termijn. Zonder dat zal het herstel van de landen ver achterblijven bij de levensstandaard die zij voor het uitbreken van de coronapandemie kenden.

Bij nieuwe tegenslag is Nederland bang dat de eilanden structureel afhankelijk blijven van financiële steun uit Den Haag. Ook denkt Den Haag dat de emigratie naar Nederland dan zal toenemen.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Nederland wil niet dat eilanden financieel afhankelijk blijven

  1. Klopt Robert daar draait het om goed bestuur.
    Tot zolang blijft het dweilen met de kraan open.

  2. Joep Meloen

    Misschien moeten we maar eens in Barbados gaan kijken. Was lange tijd een zelfde laken een pak. Daar is het roer omgegooid en het eiland draait nu stukken beter.
    Niet voor niets dat Kooyman daar een filiaal heeft geopend.

  3. Moest ongewild denken aan de slogan “It’s the economy my friend!” Dat is uiteindelijk de motor van de samenleving; werk, bedrijvigheid, inkomen, belastingen enz. Waarom is dat niet genoemd? Wat je daarvoor nodig hebt is vooral goed bestuur (evenmin genoemd) en onderwijs. Goed bedoeld van de deskundigen, maar hoe krijgen wij dat hier voor elkaar in deze mini-community in de Caribbean? Het is al vele jaren geprobeerd, met financiele hulp, consultants en technische bijstanders. Toch maar nog eens weer proberen? Maar hoe dan, opdat het nu wél gaat lukken? Of toch maar beter aansluiten bij Nederland? BES+? Wie het weet, mag het zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *