28.6 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 12:59

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Nederland levert 42 intensive care bedden

Persbureau Curacao

De eerste bedden inclusief beademingsapparatuur en personeel zijn voor Sint-Maarten en komen half april aan, de andere landen ontvangen later | Persbureau Curacao

Nederland gaat 42 intensive care bedden leveren voor de Caribische eilanden. Daarvan gaan er 12 naar Curaçao, 12 naar Aruba, 12 naar Sint-Maarten en 6 naar Bonaire.

De eerste bedden inclusief beademingsapparatuur en personeel zijn voor Sint-Maarten en komen half april aan, de andere landen ontvangen de hulp later.

- Advertentie -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

18 reacties

 1. Ik zou zeggen; richt een speciala fonds op in Nederland (voor Curacao) met een makkelijke bankrekeningnummer en laat een gerenommeerde bank het beheren. Alle kleine beetjes helpen.

 2. Ik zou graag een wet zien die het mogelijk maakt om “verdachte winsten” uit het verleden te onderzoeken dus buiten de verjaringstermijn voor strafrecht. En ze op burgerrechtelijke gronden terug te vorderen. Dan zouden ook oud bestuurders die zichzelf verrijkt hebben hun bezittingen kunnen verliezen ten gunste van de staatskas. Moet er wel een niet corrupt bestuur zitten anders schiet de burger er nog niets mee op.
  Ontneem deze mensen (families) hun financiële status en van hun politieke macht blijft niet zoveel meer over.

 3. Nieuwe Ziekenhuis is een desaster, voor 1 miljard zijn er veel zakken gevuld van “mediocre” experts, Verkeerde stopcontacten die ipv 110/ 220 V mosten zijn of vice versa. nu moeten er transformators ingezet worden. Hoofdingang garage nog een bouwput. Problemen met de roltrap, en ventilatiesystemen…en geen recyclatie-systeem…..elke dag vele kuubs perfect recycleerbaar douchewater dat zo verloren gaat, waarmee een mooie “tuin” om het ziekenhuis , of de verpieterende palmen aan de Pater Eeuwensweg geirrigeerd kon worden.

  En zo geschiedt het dat de €400.000 euro die nu is aangevraagd weer zal verdampen in verkeerde handen met de verkeerde bedoelingen.

 4. Begroting nieuwe ziekenhuis was 150 miljoen is over de scheef gegaan met 200 miljoen, totaal 350 miljoen, heeft nu al 450 miljoen?? en is nog niet klaar, zelfs de roltrappen doen het nog steeds niet. Maar oke ik hoop dat/dit /het spreek woord nu voor Curacrim eindelijk uit komt, voor elk probleem is een oplossing dus weg met vorige en deze regering en laat Nederland de crim overnemen en er een mooi eiland van zonder maken maffia figuren die nu in het gevang zitten en weer vrij komen om weer de boel naar de kloten te helpen, ze mogen geen kans meer krijgen, maar maak dat het mondy volk maar eens wijs, die kiezen voor een flesje rum en een koek weer op maffia lid Gerrit de Raaf van de MFK. je word er moei van!.

 5. Begroting nieuwe ziekenhuis was 150 miljoen is over de scheef gegaan met 200 miljoen, totaal 350 miljoen, heeft nu al 450 miljoen?? en is nog niet klaar, zelfs de roltrappen doen het nog steeds niet. Maar oke ik hoop dat/dit /het spreek woord nu voor Curacrim eindelijk uit komt, voor elk probleem is een oplossing dus weg met vorige en deze regering en laat Nederland de crim overnemen en er een mooi eiland van zonder maken maffia figuren die nu in het gevang zitten en weer vrij komen om weer de boel naar de kloten te helpen, ze mogen geen kans meer krijgen, maar maak dat het mondy volk maar eens wijs, die kiezen voor een flesje rum en een koek weer op maffia lid Gerrit de Raaf van de MFK. je word er moei van!.

 6. Wat een grap, net voor veel te veel geld een spiksplinternieuw ziekenhuis gereed, maar blijkbaar niet aan bedden gedacht. Wie van onze prachtbestuurders is hier verantwoordelijk voor ? Hoe dom kan je zijn ?

 7. Warschijnlijk zal de Minister van Volksgezondheid geen gebruik maken van het Ziekenhuis, — dat onder haar auspicien en met haar kompinchis tot stand is gekomen, —– maar een prive jet nemen om naar een prive kliniek gevlogen worden.

 8. Ze zijn geschonken. Dat betekent dat je er vrijelijk over mag beschikken. Dus probeer voor eigen/familie/vrienden gebruik. Of verkopen om eigen rekening te spekken. Dat is toch een juiste uitleg van vrijelijk en zulk gebruik is toch geheel volgens de regels Suzi?

 9. ……”Nederland gaat 42 intensive care bedden leveren voor de Caribische eilanden. Daarvan gaan er 12 naar Curaçao”…….

  Dat is weer mooi geregeld!
  Dank hulanda.
  Ondanks het miljarden ziekenhuis hebben we toch extra bedden nodig.

  Hopelijk worden ze niet alleen ingezet voor friends en familie van de Ziekenhuis directeuren + RvC en de Minister van Gezondheid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...

DolfijnFM | Koning benadrukt Eensgezindheid Koninkrijk om pandemie aan te kunnen

De Koning benadrukt in de Troonrede de eensgezindheid tussen de landen in het Koninkrijk om de gevolgen van de coronapandemie aan te kunnen. “Dat maakt ons Koninkrijk...
- Advertentie -